Φίλτρο μηχανής Krups!

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
fay3

Φίλτρο μηχανής Krups!

Δημοσίευση από fay3 » Σάβ Ιουν 26, 2010 9:16 am

Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα (πριν 1- 1/2 μήνα αγόρασα την καφετιέρα εσπρέσσο Krups 5280, από εδώ http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4104 .
Όλα καλά, έκανε πολύ καλό καφέ, όμως πριν μερικές μέρες άρχισαν τα προβλήματα.. Έδειχνε πως δε μπορεί να τραβήξει νερό, της πίεσα καλύτερα το δοχείο νερού μήπως φταίει αυτό (αφού μου το είχε ξανακάνει, κι όταν εφάρμοζα καλύτερα το δοχείο, ήταν οκ), αλλά τίποτα. Τελικά τη πήγα για σερβις αφού επικοινώνησα με την εταιρεία. Εκεί μου είπαν οτι... βούλωσε το φίλτρο (με καφέ) κ΄δεν φτιάχνεται, πρέπει ν' αντικατασταθεί. Με ρώταγαν τι καφέ έβαζα, τους είπα απ' το σ/μ, το illy. Μου είπαν οτι καλύτερα είναι από καφεκοπτείο, να αναφέρω οτι θέλω ειδικά για την Krups. Επίσης μου είπαν οτι ο καφές σε μερίδες είναι ακόμα χειρότερος(για βούλωμα). Τεσπα, το φίλτρο τώρα θέλει άλλαγμα, μετά από 1- 1,5 μήνα όχι καθημερινής χρήσης, και κοστίζει άλλα 40 Ε. Μάλιστα μου είπαν οτι η εταιρεία δεν καλύπτει αυτή τη περίπτωση (παρόλο που ισχύει η εγγύηση), και το φίλτρο το φέρνουν αυτοί- το μαγαζί με το σέρβις εννοώ... Κάπως ύποπτα όλα αυτά ή εγώ είμαι καχύποπτη?...Καθαρισμό έκανα σχολαστικά μετά από κάθε παρασκευή καφέ, όλα τα μέρη της καφετιέρας ήταν πλυμένα και ειδικά το φίλτρο, πολύ καλά... Πάντως με απογοήτευσε πολύ η όλη κατάσταση, αν είναι δυνατόν να χαλάει το φίλτρο μετά από τόσο λίγο διάστημα και να θέλει αντικατάσταση.. δηλ αυτή η δουλειά θα γίνεται??....Ποιός μου εγγυάται μετά πως αν παίρνω καφέ απ'το καφεκοπτείο δε θα μου ξαναβουλώσει??
Σκέφτομαι να παραπονεθώ στην εταιρεία, είναι απλά απαράδεκτοι!!!!
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία σε σχέση με τις μηχανές αυτές κ' ειδικά αυτό το μοντέλο??
Η όποια βοήθεια δεκτή και άκρως επιθυμητή...!!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Φίλτρο μηχανής Krups!

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 26, 2010 9:52 am

Fay, όταν λες φίλτρο υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε όλο τον περίεργο σύστημα της Krups που το αναφέρει στο manual με τον όρο "θήκη φίλτρου" κωδικός h στο γράφημα στη δεύτερη σελίδα.
Η γρήγορη απάντηση μου, όχι σαν ειδικός αλλά διαβάζοντας το manual, είναι ότι αυτό που σου λένε δεν ευσταθεί. Ο καφές illy είναι ο πιο διαδεδομένος παγκοσμίως και σίγουρα θα ήταν κατάλληλος για αυτήν μηχανή. Όσο για αυτό που σου είπαν για τα ESE είναι ακόμα πιο ανυπόσταστο.
Αλλά ακόμα και να είχαν βάση τα παραπάνω, αυτό θα ήταν σχεδιαστικό ατόπημα της Krups. Ουέ και αλoίμονο, άμα κάθε φορά που έβαζες ψιλοκομμένο καφέ, χάλαγε. Είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους σχεδόν εδώ στο forum και δεν υπάρχει κανένα καφεκοπτείο ή ακόμα και εάν έχεις μύλο που να σου εγγυηθεί ότι ο καφές δεν θα είναι πέρα από τα όρια της μηχανής ψιλοκομμένος.
Πιστεύω οτι η καχυποψία σου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία και εαν δεν βρουν λύση στο πρόβλημα σου άρχισε να βλέπεις διαδικασίες για καταγγελίες σε κάποια από τις ενώσεις καταναλωτών.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Σάβ Ιουν 26, 2010 10:09 am

Να μαθουμε και εμείς τι λέτε 'φίλτρο' ?
Τι ακριβώς μπούκωσε ; η ντουζιέρα :D (shower screen) ?

Τι της είπαν λεει ? θα τους παρω να τους ηχογραφήσω ....

Να πα να τους πεις οτι ενα φιλαρακι με μια ασιατικη μηχανη των 49 e βαζει 2 φορες ψιλοτερο καφε απο τον illy , και ζει και βασιλευει μετά απο μήνες ...

Off topic:
Προς: admin, christo, satcur, test2 ... υπαρχουν κατι emoticons με φατσουλες που πεφτουν κατω απο τα γελια , κατι αλλες που βγαζουν 'respect' ... πρεπει να τον 'εμπλουτισεις' τον χώρο ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Σάβ Ιουν 26, 2010 10:18 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 26, 2010 10:16 am

Μιχάλη, εννούμε, αν κατάλαβα καλά από την Fay, μια ενοποιημένη κατασκευή pressurised pf+φίλτρο. Δεν έχει καλαθάκια μονού-διπλού και το τι καφέ κάνεις καθορίζεται από την περιστροφή του pf στην κεφαλή.
krups5280.jpg
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Σάβ Ιουν 26, 2010 10:20 am

Α καλα ... αμα μπουκωσε με τον illy , με τον αλεσμενο που πρέπει να ειναι ψιλότερος τι πρέπει να κάνει ? , να σκάσει ? .

Κουμπάκια , βλέπω εδώ , μπιρμπιλάκια από κάτω , χαμός γίνεται ... Τελικα το πολύ το 'hi tech' έχει και τα στραβά του ...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 26, 2010 10:27 am

mx1001 έγραψε:Α καλα ... αμα μπουκωσε με τον illy , με τον αλεσμενο που πρέπει να ειναι ψιλότερος τι πρέπει να κάνει ? , να σκάσει ? .

Κουμπάκια , βλέπω εδώ , μπιρμπιλάκια από κάτω , χαμός γίνεται ... Τελικα το πολύ το 'hi tech' έχει και τα στραβά του ...
Μα και αν μπούκωσε, η θήκη φίλτρου, αποσυναρμολογείται και καθαρίζεται. Ας βρούν τρόπο να την καθαρίσουν. Αλλά εδώ δεν είναι κατάλληλες οι μερίδες καφέ που είναι ανάμεσα σε διηθητικό χαρτί, τι να πείς; το άλλο με τον Τοτό;
krups5280_2.jpg
Off topic:
Για τα emoticons έχεις δίκιο, θα το κοιτάξω

Άβαταρ μέλους
zamc
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: KRUPS 5240

Δημοσίευση από zamc » Σάβ Ιουν 26, 2010 10:29 am

Ωχ αυτό που διάβασα δεν μου άρεσε! Κι εγώ την ίδια περίπου έχω (την 5240). Περίεργο κι εμένα μου ακούγεται. Γιατί δεν δοκιμάζεις να ανοίξεις το φίλτρο να το καθαρίσεις να δεις και τι γίνεται? Έχει μια βίδα μικρή θα την δεις αν το κοιτάξεις η οποία ξεβιδώνει και ανοίγει για να το καθαρίσεις όπως και το πλαστικό που έχει από την άλλη μεριά(εκεί που τρέχει ο καφές) όπου και αυτό ξεκουμπώνει. Αν βγάλεις αυτά τα δύο λογικά θα δεις αν έχει βουλώσει και το καθαρίζεις. Τί σοι βούλωμα πια έκανε απο καφέ που δεν καθαρίζει. Πολύ ύποπτη η απάντηση που σου έδωσαν.

Άβαταρ μέλους
zamc
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: KRUPS 5240

Δημοσίευση από zamc » Σάβ Ιουν 26, 2010 10:31 am

Μάλλον μαζί απαντήσαμε φίλε christos!! Αυτο που φαίνεται στη φωτογραφία που έβαλες ανοίξει αλλά και από την άλλη μεριά έχει και βίδα που βγαίνει και το μεταλικο.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιουν 26, 2010 10:40 am

zamc έγραψε:Μάλλον μαζί απαντήσαμε φίλε christos!! Αυτο που φαίνεται στη φωτογραφία που έβαλες ανοίξει αλλά και από την άλλη μεριά έχει και βίδα που βγαίνει και το μεταλικο.
Όντως φίλε zamc μαζί απαντήσαμε. :lol:
Η 5240 έχει ακριβώς το ίδιο pf; Γιατί εάν ναι η άποψη σου έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Σάβ Ιουν 26, 2010 11:46 am

Ναι Christo, σε αυτό το εξάρτημα αναφέρομαι, που βάζεις τον καφέ, ή αλλιώς τη ντουζιέρα που λέει κι ο mx1001!!.. Να πω μόνο παιδιά οτι έκανα λάθος, τον καφέ Jacobs χρησιμοποίησα, αλλά και πάλι δε νομίζω οτι έκανα έγκλημα!!! :lol: Επίσης Christo την αποσυναρμολόγησα και μόνη μου όπως δείχνει η φωτό που έβαλες, πριν την πάω στο σερβις, και οκ, δεν είχε τίποτα σημαντικό, λίγους κόκκους καφέ, ωστόσω το καθάρισα. Και πάλι όμως δε δούλευε.. Μετά στο σερβις ξεβιδώσαν και αυτή τη βιδούλα που λες zamc , και το καθάρισαν και μέσα, αλλά μου είπαν οτι έχει καφέ και κάτω απ'το μαύρο πλαστικό και αυτό δε μπορούν να το βγάλουν... (ΕΛΕΟΣ!!) Σήμερα πήρα μόνη μου ένα κατσαβιδάκι από ένα μαγαζί να το ανοίξω κ΄εγώ να το δω, οκ, δεν έχει κάτι αφού το καθάρισαν εκεί, πιο μέσα όμως?? (πως θα πάω οεο?? :? :P ) Καλά μιλάμε, θα κάνω φόνο, δεν υπάρχει αυτό.. Και άντε να βρεις το δίκιο σου τώρα.........
(Το μαγαζί με το σέρβις στην ουσία συνεργάζεται με την Krups, σε παραπέμπουν εκεί για να κοιτάξουν τη μηχανή σου... Και μετά το μαγαζί αυτό αν χρειαστεί σου φέρνει ανταλλακτικά απ'την Krups.. Καλά, κουτόχορτο νομίζουν πως τρώμε?.. Και οι 2 με λίγα λόγια επωφελούνται απ΄την όλη ιστορία..)

Απάντηση