Gaggia-Ascaso-silvia?
-
panos koukouzelis
Gaggia-Ascaso-silvia?
Καλησπέρα! Μόλις απέκτησα έναν μυλο Ascaso i-2 mini και είμαι σε αναζήτηση μηχανής λόγω του οτι η Krups που είχα σταμάτησε να δουλεύει
. Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Βλέπω οτι ολοι καταλήγετε σε Gaggia. προσωπικά τείνω προς Silvia ή κάποια Ascaso. Ποία έχει boiler και σε ποια θα μπορώ να ρυθμίσω το OPV? Θα ήθελα όποιες απαντήσεις να έχουν και τισ διαφορές ανάμεσα στις μηχανές γιατι είμαι αρκετά μπερδεμένος.
- AngelosPap
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
Re: Gaggia-Ascaso-silvia?
Gaggia Classic και silvia έχουν ρυθμιζόμενη OPV και boiler.Η Gaggia Classic έχει γύρω στα 105 ml boiler από αλουμίνιο ενώ η silvia έχει γύρω στα 300ml boiler από μπρούντζο νομίζω.Η Ascaso η πρώτη είχε θερμομπλόκ ενώ οι καινούργιες έχουν boiler γύρω στα 230ml νομίζω απο ανοξείδωτο.Για την Ascaso την καινούργια στα λέω αυτά με μιά επιφύλαξη.Εγώ εάν είχα την οικονοκική δυνατότητα θα έπερνα την silvia είναι πιό ολοκληρομένη μηχανή από όλες,λόγω χωριτηκότητας του boiler και ποιότητα κατασκευής και νομίζω ότι την παντρεύεσε κι όλας.Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι αυτό που έχουν όλες οι Single Boiler Dual Use και είναι η περιορισμένη δυνατότητα για απανοτά capuccino. Όχι οτι δεν κάνεις αλλά σε παιδεύει λίγο παραπάνω.Ποιά Krups είχες?
-
Gtsog
Αν και ελαφρώς offtopic, πολλές φορές έχω δει γραμμένο ότι οι single boiler μηχανές έχουν μειονέκτημα στα πολλά cappuccino.
Αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό, δεν έχουν πρόβλημα στα συνεχόμενα cappuccino, έχουν γενικότερα πρόβλημα στα cappuccino, απλά στα πολλά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι σε single boiler μηχανή δεν μπορείς να κάνεις παράλληλα την εκχύλιση του καφέ και να φουσκώνεις το γάλα. Είτε θα κάνεις πρώτα τον καφέ, θα πατήσεις τον διακόπτη του ατμού, θα περιμένεις να πιάσει θερμοκρασία, θα φουσκώσεις το γάλα και μετά θα φτιάξεις το ρόφημα είτε θα φουσκώσεις το γάλα, θα αδειάσεις τον ατμό και θα περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία για να κάνεις την εκχύλιση του καφέ και στη συνέχεια το ρόφημα.
Με λίγα λόγια είτε ο καφές θα περιμένει το γάλα ή το γάλα τον καφέ.
Στη Silvia που έχω και δουλεύω, καταρχήν έχει ξεκάθαρα διαφορά στη γεύση αν θα κάνεις πριν ή μετά τον καφέ. Αν κάνεις πρώτα το γάλα και μετά τον καφέ έχεις πολύ καλύτερη γεύση με σαφώς πιο πλούσια τη γεύση του καφέ αλλά το γάλα κάθεται και δεν έχεις καμία ελπίδα για σοβαρό latte art. Αν κάνεις πρώτα τον καφέ και μετά το γάλα δεν είναι κακό το αποτέλεσμα αλλά είναι σίγουρα χειρότερο και σίγουρα μπορείς να κάνεις latte art. Εγώ συνήθως τα ζυγίζω, αν είναι για μένα ο καφές σίγουρα κάνω πρώτα το γάλα
Επίσης έχω την αίσθηση ότι όταν κάνεις πρώτα το γάλα, το τελικό ρόφημα είναι πιο ζεστό.
Σχετικά με το αρχικό ερώτημα, εγώ θα πήγαινα για classic αλλά θα έβαζα στο budget και την τιμή για ένα PID
Αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό, δεν έχουν πρόβλημα στα συνεχόμενα cappuccino, έχουν γενικότερα πρόβλημα στα cappuccino, απλά στα πολλά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι σε single boiler μηχανή δεν μπορείς να κάνεις παράλληλα την εκχύλιση του καφέ και να φουσκώνεις το γάλα. Είτε θα κάνεις πρώτα τον καφέ, θα πατήσεις τον διακόπτη του ατμού, θα περιμένεις να πιάσει θερμοκρασία, θα φουσκώσεις το γάλα και μετά θα φτιάξεις το ρόφημα είτε θα φουσκώσεις το γάλα, θα αδειάσεις τον ατμό και θα περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία για να κάνεις την εκχύλιση του καφέ και στη συνέχεια το ρόφημα.
Με λίγα λόγια είτε ο καφές θα περιμένει το γάλα ή το γάλα τον καφέ.
Στη Silvia που έχω και δουλεύω, καταρχήν έχει ξεκάθαρα διαφορά στη γεύση αν θα κάνεις πριν ή μετά τον καφέ. Αν κάνεις πρώτα το γάλα και μετά τον καφέ έχεις πολύ καλύτερη γεύση με σαφώς πιο πλούσια τη γεύση του καφέ αλλά το γάλα κάθεται και δεν έχεις καμία ελπίδα για σοβαρό latte art. Αν κάνεις πρώτα τον καφέ και μετά το γάλα δεν είναι κακό το αποτέλεσμα αλλά είναι σίγουρα χειρότερο και σίγουρα μπορείς να κάνεις latte art. Εγώ συνήθως τα ζυγίζω, αν είναι για μένα ο καφές σίγουρα κάνω πρώτα το γάλα
Επίσης έχω την αίσθηση ότι όταν κάνεις πρώτα το γάλα, το τελικό ρόφημα είναι πιο ζεστό.
Σχετικά με το αρχικό ερώτημα, εγώ θα πήγαινα για classic αλλά θα έβαζα στο budget και την τιμή για ένα PID
- AngelosPap
Εγώ έχω την Gaggia Baby και της έχω βάλει OPV οπότε είναι ίδια σχεδόν με την Classic. Με cappuccino δεν πολυασχολούμαι. Θα ήθελα όμως να έχω την silvia κυρίως για το μεγαλύτερο boiler.Πιστεύω οτι θα είχα καλύτερη θερμοκρασιακή σταθερότητα.Επειδή δεν έχω δοκιμάσει όμως την silvia αυτό είναι μια καθαρά θεωρητική προσέγγιση.Νομίζω μια γνώμη από κάποιον που έχει δοκιμάσει και τις δύο θα βοηθήσει περισσότερο τον φίλο. Για Ascaso εγώ δεν θα πήγαινα κυρίως γιατί ζητάει πολλά γι αυτά που σου δίνει
- AngelosPap
Σόρυ φίλε τώρα είδα οτι έχεις και την Baby
- spirgeor
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Ascaso Dream Up
- 2η Μηχανή:: Bialetti moka
- Μύλος:: Ascaso I Mini
- Οι καφέδες μου:: Mrs Rose
Καλησπέρα. Δεν μας αναφέρεις ποιο μοντέλο Ascaso σε ενδιαφέρει. Ανεξάρτητα από αυτό όμως η πρόταση μου είναι η εξής μιας και φαντάζομαι πως είσαι καινούριος στο θέμα espresso@home:
Value for money:
1. Gaggia Baby
2. Ascaso Basic
3. Rancilio Silvia
Αποτέλεσμα καφέ:
1. Rancilio Silvia
2. Ascaso Dream
3. Gaggia Baby
Βοήθεια από το φόρουμ
1. Gaggia+Rancilio
2. Ascaso
Value for money:
1. Gaggia Baby
2. Ascaso Basic
3. Rancilio Silvia
Αποτέλεσμα καφέ:
1. Rancilio Silvia
2. Ascaso Dream
3. Gaggia Baby
Βοήθεια από το φόρουμ
1. Gaggia+Rancilio
2. Ascaso
Να λες πάντα το σωστό και όχι το ευχάριστο...
-
panos koukouzelis
Η Krups που είχα ήταν η XP 4000, δεν είχα την Baby. Αρα καταλήγουμε σε Silvia από οτι καταλαβαίνω απο τις απαντήσεις σας.
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Φίλε Πάνο άν δέν σκοπέυεις να πάς σε κάτι ακόμα καλύτερο μετά από την μηχανη που θα πάρεις τώρα, θα σου πρότεινα να πάς στην Silvia μιάς και είναι η πιο ολοκληρωμένη και δοκιμασμένη λύση με ποιότητα κατασκευής που δείχνει να αντέχει στον χρόνο.Η classic από την άλλη μεριά στο amazon.co.uk παίζει γύρω στα 200 ευρώ κατα καιρούς και στο φλυτζάνι θα σου δώσει τα ίδια αποτελέσματα με την silvia. Γιά την Ascaso δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη αλλά δεν θα ήταν μέσα στις επιλογές μου απο αυτά που έχω διαβάσει και δεί στο φόρουμ εννοώντας ότι μου φαίνονται πιο ''ιδιότροπες'' μηχανές.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
-
panos koukouzelis
Μόλις την παρέλαβα. ορίστε κ μια φωτό απο τον εξοπλισμό!
http://tinypic.com/view.php?pic=2nbue0z&s=6
http://tinypic.com/view.php?pic=2nbue0z&s=6
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Κλασική επιλογή !
Καλά καφεδάκια