Ποιότητα κατασκευής των Gaggia κατώτερη των προσδοκιών μου.
-
drj1973
Ποιότητα κατασκευής των Gaggia κατώτερη των προσδοκιών μου.
admin: Διάσπαση θέματος από εδώ:
viewtopic.php?f=2&t=1555&start=30#p35474
Παιδιά καλημέρα,
Διερευνώντας την πιθανή αλλαγή της μηχανής μου και έχοντας υπόψη όλα όσα διαβάζω εδώ και μήνες στο forum, είχα ψιλοκαταλήξει σε κάποια Gaggia (Classic – Twin – Dose), αναλόγως το ύψος των χρημάτων που θα αποφάσιζα να διαθέσω τελικά.
Πηγαίνοντας το Σάββατο στο Mediamarkt για κάτι άσχετο, είπα να δω λεπτομερώς τις μηχανές που είχε εκεί (τις είχε όλες εκτός των Classic & Twin).
ΜΕΓΑΛΗ Απογοήτευση !!!! εκτός των group & των pfs , η υπόλοιπη κατασκευή τους ήταν -για να το πω ευγενικά-…. για κλωτσιές !!!
Τα πλαστικά, τα κουμπιά , τα δοχεία νερού, τα drip trays….όλα ψεύτικα. Μου δημιουργήθηκε η εικόνα ότι δεν πρόκειται να κρατήσουν ούτε χρόνο !
Είχα δει από videos όλα τα μοντέλα αλλά τέτοια εικόνα δεν την περίμενα για συσκευές των 250 € +. Οι αντίστοιχες Krups ήταν κλάσεις ανώτερες σε ποιότητα/στιβαρότητα κατασκευής. Η δική μου Delonghi είναι πολύ ανώτερη κατασκευαστικά !!
Δεν ξέρω εάν κάνω λάθος αλλά είχα στο μυαλό μου ότι θα δω πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ της δικής μου και μιας Gaggia.
Τώρα θα πρέπει να δω από κοντά και τις Classic & Twin, ώστε να σιγουρευτώ για την τελική απόφαση.
Δεν ξέρω εάν κάποιος άλλος έχει την ίδια εικόνα , θα ήταν χρήσιμο να το συζητήσουμε.
viewtopic.php?f=2&t=1555&start=30#p35474
Παιδιά καλημέρα,
Διερευνώντας την πιθανή αλλαγή της μηχανής μου και έχοντας υπόψη όλα όσα διαβάζω εδώ και μήνες στο forum, είχα ψιλοκαταλήξει σε κάποια Gaggia (Classic – Twin – Dose), αναλόγως το ύψος των χρημάτων που θα αποφάσιζα να διαθέσω τελικά.
Πηγαίνοντας το Σάββατο στο Mediamarkt για κάτι άσχετο, είπα να δω λεπτομερώς τις μηχανές που είχε εκεί (τις είχε όλες εκτός των Classic & Twin).
ΜΕΓΑΛΗ Απογοήτευση !!!! εκτός των group & των pfs , η υπόλοιπη κατασκευή τους ήταν -για να το πω ευγενικά-…. για κλωτσιές !!!
Τα πλαστικά, τα κουμπιά , τα δοχεία νερού, τα drip trays….όλα ψεύτικα. Μου δημιουργήθηκε η εικόνα ότι δεν πρόκειται να κρατήσουν ούτε χρόνο !
Είχα δει από videos όλα τα μοντέλα αλλά τέτοια εικόνα δεν την περίμενα για συσκευές των 250 € +. Οι αντίστοιχες Krups ήταν κλάσεις ανώτερες σε ποιότητα/στιβαρότητα κατασκευής. Η δική μου Delonghi είναι πολύ ανώτερη κατασκευαστικά !!
Δεν ξέρω εάν κάνω λάθος αλλά είχα στο μυαλό μου ότι θα δω πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ της δικής μου και μιας Gaggia.
Τώρα θα πρέπει να δω από κοντά και τις Classic & Twin, ώστε να σιγουρευτώ για την τελική απόφαση.
Δεν ξέρω εάν κάποιος άλλος έχει την ίδια εικόνα , θα ήταν χρήσιμο να το συζητήσουμε.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Ποιότητα κατασκευής των Gaggia κατώτερη των προσδοκιών μ
Το πρώτο πράγμα που εξετάζεται σε μια espresso μηχανή είναι η πρωτίστως η δυνατότητα της για να κάνει καλό espresso. Γι αυτό και όταν αγοράζεις μια Gaggia Baby (για να πάρω τα χαμηλότερο μοντέλο που προτείνω εγώ προσωπικά και όχι μόνο), το κάνεις μόνο και μόνο για το 58άρι group head της, το 58άρι επαγγελματικό portafilter της, και για την τρίοδη βαλβίδα της. Για τους διακόπτες έχει αναφερθεί πολλάκις ότι δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, αλλά μέχρι στιγμής αρκετές ξεπεράσανε τον ένα χρόνο και δεν εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα αλλά και να εμφάνιζαν η ιστορία των Baby έχει δείξει ότι και ανταλλακτικά βρίσκονται εύκολα και οι επιδιορθώσεις γίνονται σχετικά εύκολα.drj1973 έγραψε:... εκτός των group & των pfs , η υπόλοιπη κατασκευή τους ήταν -για να το πω ευγενικά-…. για κλωτσιές ...
Επίσης αφού όπως λες διαβάζεις το forum, η Gaggia που προτείνεται κυρίως είναι η Classic, αφού μπορεί να αγοραστεί φτηνότερα από την Baby και που δεν πρόκειται να την δεις στην Ελλάδα παρά μόνο άμα την έχει κάποιος γνωστός σου γιατί δεν εισάγεται.
Επομένως εγώ έχω διαφορετική εικόνα από εσένα και ξέρω ότι είτε πλαστικό drip tray έχει η μηχανή είτε ανοξείδωτο ποσώς θα επηρεάσει την εκχύλιση.
Θα μεταφέρω και την συζήτηση σε ανεξάρτητο νήμα, γιατί αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι για το ποια Gaggia θα επιλέξει κάποιος και όχι κάποια άλλη μάρκα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Είναι αλήθεια πως απο ποιότητα η baby και baby twin πάσχει γίαυτο και εγω πήρα την baby class d που σίγουρα μαζί με την classic έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής εξωτερικά γιατι εσωτερικά είναι σχεδόν ίδιες.παντως απο δυνατότητες και ποιότητα παραγωγής καλου espresso δεν νομίζω ότι έχουν καμία σχέση με krups κτλ.Στην θέση σου θα πηγαινα για baby class D η classic.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
-
nikp81
Το πλαστικο σωμα της gaggia baby ειναι abs και ειναι παρα πολυ ανθεκτικο..την μηχανη την ειχα στην κατοχη μου 2 χρονια και με υψηλη χρηση και μπορω να διαβεβαιωσω οτι δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα..
Επισης να συμφωνησω με τον Χρηστο οτι αλλα παιζουν ρολο για εναν καλο καφε και οχι το πλαστικο tray...
Επισης να συμφωνησω με τον Χρηστο οτι αλλα παιζουν ρολο για εναν καλο καφε και οχι το πλαστικο tray...
-
drj1973
Καλημέρα και στους δυο σας,
Τόνισα ότι γνωρίζω για τους μηχανισμούς των Gaggia series και εκτιμώ από τα σχόλια των χρηστών ότι παίρνουν καλά αποτελέσματα, γι αυτό άλλωστε και είχα καταλήξει στην επιλογή αυτή.
Όμως Νίκο και Χρήστο, δίνεις κοντά 250€-300€ και περιμένεις μια κατασκευή κάποιας συνοχής.
Έμενα μου έδωσε την αντίθετη εικόνα, ότι δηλ. εσωτερικά κούκλα ,εξωτερικά πανούκλα.
Ξέρω ότι εννοείτε ότι το φλιτζάνι μετράει αλλά προσωπικά ζητώ κάτι πιο καλό συνολικά. Δεν εννοώ να αλλάζω μηχανή κάθε 1½ χρόνο ή να ψάχνω ανταλλακτικά κάθε τόσο.
Φιλικά,
Βαγγέλης
Τόνισα ότι γνωρίζω για τους μηχανισμούς των Gaggia series και εκτιμώ από τα σχόλια των χρηστών ότι παίρνουν καλά αποτελέσματα, γι αυτό άλλωστε και είχα καταλήξει στην επιλογή αυτή.
Όμως Νίκο και Χρήστο, δίνεις κοντά 250€-300€ και περιμένεις μια κατασκευή κάποιας συνοχής.
Έμενα μου έδωσε την αντίθετη εικόνα, ότι δηλ. εσωτερικά κούκλα ,εξωτερικά πανούκλα.
Ξέρω ότι εννοείτε ότι το φλιτζάνι μετράει αλλά προσωπικά ζητώ κάτι πιο καλό συνολικά. Δεν εννοώ να αλλάζω μηχανή κάθε 1½ χρόνο ή να ψάχνω ανταλλακτικά κάθε τόσο.
Φιλικά,
Βαγγέλης
-
nikp81
Σε αυτα τα λεφτα ειναι value for money ..αμα θες κατι "καλυτερο" και οχι πλαστικο , θα παιξεις στο 500ρικο και θα κοιταξεις silvia ...
- baspav
- Όνομα: Vassilis
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: Not necessary
- Μύλος:: Not yet
Πάντως η Gaggia Classic, επειδή είχαμε πολύ στενή..επαφή το καλοκαίρι (λόγω του προβλήματος που είχα περιγράψει σε άλλο νήμα) δεν μου φαίνεται καθόλου φτηνή κατασκευή. Το λέει και στην ιστοσελίδα της " stainless steel body". Οι διακόπτες, στιβαροί, σταθεροί και νιώθεις ότι "πατάς γερά".
Να μην πω για τον καφέ που φτιάχνει. Χωρίς μύλο αλλά με φρεσκοαλεσμένο καφέ προσωπικά είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος
Να μην πω για τον καφέ που φτιάχνει. Χωρίς μύλο αλλά με φρεσκοαλεσμένο καφέ προσωπικά είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Eγώ ειλικρινα δεν καταννοώ την γκρίνια.
Ποιά άλλη εταιρία σου δίνει αυτή την επιλογή με μηχανες ακριβώς ίδιων δυνατοτήτων;
Θέλεις κατασκευή με αλουμινένιο σασί, επένδυση από ανοξείδωτο ατσάλι και καλούς διακόπτες; Παίρνεις την Baby Class
Δεν έχεις ή θέλεις να γλυτώσεις χρήματα αλλά να έχεις ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες; Παίρνεις την Baby, με το πλαστικό σασί τα πλαστικά πλαινά και τους φθηνότερους διακόπτες, με όλα όμως τα άλλα εσωτερικά να είναι ίδια!
Ποιά άλλη εταιρία σου δίνει αυτή την επιλογή με μηχανες ακριβώς ίδιων δυνατοτήτων;
Θέλεις κατασκευή με αλουμινένιο σασί, επένδυση από ανοξείδωτο ατσάλι και καλούς διακόπτες; Παίρνεις την Baby Class
Δεν έχεις ή θέλεις να γλυτώσεις χρήματα αλλά να έχεις ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες; Παίρνεις την Baby, με το πλαστικό σασί τα πλαστικά πλαινά και τους φθηνότερους διακόπτες, με όλα όμως τα άλλα εσωτερικά να είναι ίδια!
-
drj1973
Και η δική μου σκέψη εξαρχής είναι να πάω για την Classic ή Baby Class λόγω κατασκευής.
Το σχόλιο αφορούσε τις υπόλοιπες της σειράς από την άποψη κόστους (250-300€ + - ) τα οποία προσωπικά δεν θεωρώ λίγα.
Παρεμπιπτόντως, έχει κανείς εικόνα για την καλύτερη τιμή της Baby Class D αυτή την στιγμή και από πιο κατάστημα ??
Το σχόλιο αφορούσε τις υπόλοιπες της σειράς από την άποψη κόστους (250-300€ + - ) τα οποία προσωπικά δεν θεωρώ λίγα.
Παρεμπιπτόντως, έχει κανείς εικόνα για την καλύτερη τιμή της Baby Class D αυτή την στιγμή και από πιο κατάστημα ??
- manyjobs23
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Απλά για να αποφύγω τυχον παρανοησεις να διoρθωσω λέγοντας πως εγώ έχω την baby class οχι την baby class D η οποία παρεπιπτόντως στο επίσημο site λένε ότι έχει και preinfusionmanyjobs23 έγραψε:Είναι αλήθεια πως απο ποιότητα η baby και baby twin πάσχει γίαυτο και εγω πήρα την baby class d που σίγουρα μαζί με την classic έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής εξωτερικά γιατι εσωτερικά είναι σχεδόν ίδιες.παντως απο δυνατότητες και ποιότητα παραγωγής καλου espresso δεν νομίζω ότι έχουν καμία σχέση με krups κτλ.Στην θέση σου θα πηγαινα για baby class D η classic.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........