Bezzera Unica PID?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cosini
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Επικοινωνία:

Re: Bezzera Unica PID?

Δημοσίευση από cosini » Πέμ Αύγ 10, 2017 10:36 pm

Rallakias έγραψε:Για να φτιάξεις καπουτσίνο πρέπει να αλλάξεις τη λειτουργία της μηχανής απο brew σε ατμο , να αφαιρέσεις το επιπλέον νερό απο το μπόιλερ ,να το ξανααδειάσεις για να ειναι ''στεγνός'' ο ατμος χωρίς να φέρνει νερό μαζί του κτλ.Ειναι μια διαδικασία η οποία αφού κανεις τον εσπρέσσο μπορεί να γίνει για να φουσκώσεις γάλα για 1-2 καπουτσίνο .
Αν τα καπουτσίνο ειναι περισσότερα πρέπει ή να κανεις πρώτα όλα τα εσπρέσσο (πχ 4-5 στη σειρά) και μετά όλο το αφρόγαλα σε 2-3 δόσεις ή αλλιως να ταλαιπωρηθείς αλλάζοντας συνέχεια λειτουργία.Το κακό ειναι οτι η μεταβαση ειναι ελαφρώς χρονοβόρα και το μειονέκτημα που δεν φαίνεται εκ πρώτης ειναι οτι όταν γυρίσεις στον ατμο το Ε61 group θα παραζεσταθεί οπότε μετά πρέπει να περιμένεις να κρυώσει για να κάνεις εσπρέσσο με σωστή θερμοκρασία.
Μια single boiler μηχανή προτείνεται για 1 άντε 2 καπουτσίνο στη σειρά ή και περισσότερα αλλα εντελώς μια στο τόσο .Οταν μιλάμε για τόσα καπουτσίνο σε καθημερινή βάση μια HX ή double boiler μηχανή είναι μονόδρομος.
μαλλον αναφερεσαι στη συγκεκριμενη μηχανη η σε τυπου Ε61 μηχανες τις οποιες δεν γνωριζω , πχ εγω στη δικη μου μηχανη δεν εχω προβλημα στο να φτιαξω πχ 2 εσπρεσσο αμεσως μετα 2 καπουτσινο (ταυτοχρονα brew & steam) και αμεσως μετα ξανα 2 εσπρεσσο και παλι καπουτσινο παροτι ειναι μονου boiler (για brew) και στεγνος ατμος ταυτοχρονα απο thermoblock,θελω να πω οτι για να φτιαξεις 3 καφεδες οπως θελει ο φιλος παραπανω (και οι περισσοτεροι σε οικιακη χρηση) μπορεις και χωρις να πληρωσεις μια μηχανη DB.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Rallakias
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Decent DE1XL
Μύλος:: Ek43s

Δημοσίευση από Rallakias » Πέμ Αύγ 10, 2017 11:04 pm

Μιλάω για τη μηχανή που αναφέρεται στο παρόν τόπικ.Σαφώς και μπορείς να φτιάξεις πολλά καπουτσίνο με την unica χωρίς να πληρώσεις μια DB μηχανή ,απλά ανέφερα κάποια χαρακτηριστικά και ο καθένας αποφασίζει αναλογα με τα θέλω του και τα μπορώ του.
Η δική σου μηχανή είναι διαφορετική γιατι ατμο παίρνει απο thermoblock άσχετο με το boiler - άλλη υλοποίηση απο μια SBDU μηχανή .

Gaggia BC
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Γουδί

Δημοσίευση από Gaggia BC » Παρ Αύγ 11, 2017 1:13 am

Γιατι οχι oscar??

harryv
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: DIY Mod G Classic
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: Newbie roaster

Δημοσίευση από harryv » Παρ Αύγ 11, 2017 9:40 am

smile56 έγραψε:Επειδη βρισκομαι στο διλλημα αναμεσα στην unica pid και στην magica και η καταναλωση ειναι 10-15 καφεδες την ημερα απο τους οποιους το 70% περιπου ειναι καπουτσινο με την unica (απο την χρηση που εχετε βιωσει) θα μπορεσω να πραγματοποιησω αυτην την καταναλωση?
Magica ή Mitica είναι το μόνο δίλημμα που θα έπρεπε να σε απασχολεί.
Η Unica δεν ενδείκνυται για πολλούς λευκούς καφέδες. Το να φτιάξεις πρώτα τους καφέδες και μετά το γάλα είναι "έγκλημα" καθώς θα προσπαθείς να ενσωματώσεις ζεστό γάλα σε κρύους καφέδες.
Εναλλακτικά, NS Musica.

Άβαταρ μέλους
cosini
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από cosini » Παρ Αύγ 11, 2017 10:27 am

harryv έγραψε:Magica ή Mitica είναι το μόνο δίλημμα που θα έπρεπε να σε απασχολεί.
Η Unica δεν ενδείκνυται για πολλούς λευκούς καφέδες. Το να φτιάξεις πρώτα τους καφέδες και μετά το γάλα είναι "έγκλημα" καθώς θα προσπαθείς να ενσωματώσεις ζεστό γάλα σε κρύους καφέδες.
Εναλλακτικά, NS Musica.
να πω παλι την απορια μου , θελει ο ανθρωπος να φτιαξει 3 καφεδες στο σπιτι του εστω και οι 3 να ειναι καπουτσινο η bezzera unica που ειχε υπ'οψιν του δεν ειναι η καταληλη μηχανη (οπως ανεφερε πιο πανω ο βασιλης) , επισης το κοστος πρεπει να ειναι μεταξυ 800-1000 ευρω οπως αναφερετε στην αρχη του post , αντ'αυτου λοιπον η μονη επιλογη που του προτεινετε ειναι μια μηχανη της ταξεως των 1300 ευρω και ανω εως και 1800-2000 και επισης με 2 λιτρα boiler για ζεσταμα την καθε φορα ? υπαρχουν επιλογες σε πιο προσιτες τιμες για τα 3 καπουτσινο η οχι ? θελω να πω δλδ οτι εαν υπαρχουν και αλλες μηχανες τοτε μην τον σπρωχνουμε σε καποια συγκεκριμενη αλλα ας κανει ο ιδιος την επιλογη του.
ισως θα ηταν καλυτερα να πουμε οτι θα χρειαστει μια μηχανη DB (διπλου μποιλερ) η ακομη και μια μηχανη με μονο boiler και thermoblock η οποια θα κανει την ιδια δουλεια και με πιο οικονομικη καταναλωση ρευματος και ας επιλεξει ο ιδιος εταιρια και μοντελο αναλογα με τα οικονομικα του.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

smile56
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: BEZZERA MAGICA
2η Μηχανή:: FRANCIS FRANCIS X7.1
Μύλος:: Mazzer sj

Δημοσίευση από smile56 » Παρ Αύγ 11, 2017 12:16 pm

Τελικα δεν την γλυτωνω Εχω ενα εργαστηριο οπου δουλευουμαι 2 ατομα με καποιους φιλους καποιες στιγμες οπου καποια πραγματα πρεπει να γινονται στον ελαχιστο δυνατο χρονο να ειναι ποιοτικο το αποτελεσμα και να υπαρχει ευκολοχρηστια, οποτε καταληγουμαι σε HX μηχανη Η OSCAR ll ειναι μια καλη λυση αλλα με ξενιζουν καποια πραγματα (πλαστικα-αισθητικη) και οι λυσεις που απομενουν ειναι Bezzera BZ 10 με την μικροτερη τιμη, η Bezzera magica και η Rocket Appartamento στην ιδια τιμη και η Βezzera magica με PID η ποιο ακριβη

Gaggia BC
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Γουδί

Δημοσίευση από Gaggia BC » Παρ Αύγ 11, 2017 12:24 pm

Η oscar ii εχει πιο αναβαθμισμενη ποιοτικα εμφανιση απο τον προκάτοχό της. Βεβαια την προηγουμενη αν τη βρεις θα εχει καινουργια κανα 500αρικο οπου πραγματικα ειναι τζαμπα. Ριχνεις τη διαφορα σε μυλο(ή στην τσεπη σου)και εισαι τζιτζι. Εχει φανατικο κοινο οποτε υπαρχει και τεραστια βαση δεδομενων για τεχνικες-επισκευες-μετατροπες.

alfacinogr
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Bezzera Unica
Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από alfacinogr » Σάβ Οκτ 14, 2017 12:51 am

Επειδη μετά από ψάξιμο δεν βρίσκω κάπου αναφορά για την αφαλάτωση της unica, αν κάποιος ξέρει κάποιο νήμα ας μου γράψει.

harryv
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: DIY Mod G Classic
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: Newbie roaster

Δημοσίευση από harryv » Σάβ Οκτ 14, 2017 9:32 am

Single boiler είναι, οπότε μπορείς να κοιτάξεις το πως γίνεται η αφαλάτωση στη Gaggia Classic. Δεν αλλάζει τίποτε. 1 φακελλάκι Dezcal σε 1 λίτρο νερό, στο δοχείο. Με κρύα μηχανή τραβάς κάπου το μισό διάλυμμα, τόσο από το brew όσο και από την παροχή νερού. Μόλις το τραβήξει η μηχανή, την κλείνεις και περιμένεις 15 λεπτά. Μετά κάνεις την ίδια διαδικασία με καθαρό νερό 2-3 φορές για να καθαρίσεις τις διαδρομές του brew και του ακροφύσιου.

alfacinogr
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Bezzera Unica
Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από alfacinogr » Σάβ Οκτ 14, 2017 11:02 am

Ευχαριστώ πολύ θα το διαβάσω και θα γράψω για τυχόν απορίες.

Απάντηση