Graef 702
Re: Graef 702
Ok. Απλά παραξενεύτηκα λίγο που ενώ το κουτί έλεγε κανονικά cm702, ο μύλος γράφει cm70... Τεσπά επειδή το νήμα θα το διαβάσουν και άλλοι να πω και εγώ 1-2 πραγματάκια μήπως και βοηθήσω με τη σειρά μου..
Αν και είχα διαβάσει ότι όλοι πρόσθεσαν μια ροδέλα (παρέχονται στη συσκευασία - προσοχή είναι πολύ μικρές και δεν φαίνονται εξ αρχής) ώστε να έχουν ικανοποιητικό κόψιμο, εγώ είπα να κάνω μια δοκιμή πριν τον "πειράξω" και έβαλα την ρύθμιση στο 1.. Τελικά εμένα μου έδωσε πολύ ψιλό κόψιμο για τη δική μου μηχανή (delonghi c151, αλλά έχω βγάλει τα μπλιμπλίκια απο το καλαθάκι) και προς το παρόν είμαι γύρω στο 14, αλλά το ψάχνω ακόμα μιας και είμαι στην αρχή. Ο καφές που χρησιμοποίησα είναι ο ipanema. Θα επανέλθω μόλις έχω ακόμα καλύτερη εικόνα.
Αν και είχα διαβάσει ότι όλοι πρόσθεσαν μια ροδέλα (παρέχονται στη συσκευασία - προσοχή είναι πολύ μικρές και δεν φαίνονται εξ αρχής) ώστε να έχουν ικανοποιητικό κόψιμο, εγώ είπα να κάνω μια δοκιμή πριν τον "πειράξω" και έβαλα την ρύθμιση στο 1.. Τελικά εμένα μου έδωσε πολύ ψιλό κόψιμο για τη δική μου μηχανή (delonghi c151, αλλά έχω βγάλει τα μπλιμπλίκια απο το καλαθάκι) και προς το παρόν είμαι γύρω στο 14, αλλά το ψάχνω ακόμα μιας και είμαι στην αρχή. Ο καφές που χρησιμοποίησα είναι ο ipanema. Θα επανέλθω μόλις έχω ακόμα καλύτερη εικόνα.
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Με ψήσατε. Καιρός να μάθω να αλέθω.
Για δώστε τα φώτα σας :
(1) Από Ελλάδα ή .de ? Η διαφορά είναι κανά 20άρικο. Υποστήριξη από την εδώ αντιπροσωπεία για τους εισαγόμενους υπάρχει ?
(2) Διαφορές με τον 80/800 εκτός του αριθμού των ρυθμίσεων ?
Για δώστε τα φώτα σας :
(1) Από Ελλάδα ή .de ? Η διαφορά είναι κανά 20άρικο. Υποστήριξη από την εδώ αντιπροσωπεία για τους εισαγόμενους υπάρχει ?
(2) Διαφορές με τον 80/800 εκτός του αριθμού των ρυθμίσεων ?
-
charilaos
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Kudu
Εγω τον πήρα από έξω αλλά καλύτερα παρτον από εδώ αν είναι μόνο για 20 ευρώ. Διαφορά με τον 800 ουσιαστική δεν υπάρχει. Εχουν ακριβώς τα ίδια μαχαίρια. Απλά είναι πιο εύκολο στον 800 το fine tuning καθώς δεν χρειάζεται να ξεβιδώνεις για να βάζεις ροδέλες. Επίσης ο 800 είναι πιο πολυτελής κατασκευή. Στην άλεση πάντως εχω την αίσθηση ότι διαφορές δεν υπάρχουν.
-
gvoi
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Baby Class
- 2η Μηχανή:: Illy francis X 7.1
- Μύλος:: K3 Touch
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
Σχετικά με την εγγύηση αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω αναφέρει κάποιος φίλος ότι αντιμετώπισε προβληματάκι μετά από αγορά από κατάστημα που έκανε παράλληλη εισαγωγή.stolimer έγραψε:(1) Από Ελλάδα ή .de ? Η διαφορά είναι κανά 20άρικο. Υποστήριξη από την εδώ αντιπροσωπεία για τους εισαγόμενους υπάρχει ?
Οπότε καλύτερα μια διευκρίνηση με το κατάστημα που βρήκες πριν προχωρήσεις σε αγορά.
-
sporos123
- Όνομα: Τόλης
- Μηχανή:: Complete brew bar
- Μύλος:: Baratza Virtuoso
- 2ος Μύλος:: Comandante MKIII
- Οι καφέδες μου:: Square Mile,Gardelli,Colonna
Νομιζω στο solino.gr ειναι επισημοι αντιπροσωποι στην Ελλαδα..
-
harryv
Για δώστε μια βοήθεια στο παραπάνω που γράφει ο συνονόματος. Βγάζω καπάκι και πάνω μαχαίρι και μετά ξεβιδώνω ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ το παξιμάδι και βγαίνουν τα κάτω μαχαίρια ? Τη ροδέλα που τη βάζουμε? Και ένας άξονας που υπάρχει ακριβώς κάτω από το παξιμάδι μπαίνει όπως να'ναι ή έχει συγκεκριμένη θέση? Όλα αυτά περιγράφονται σε μια extra σελίδα εκτός manual που είναι στα γερμανικά στη δική μου συσκευασία και δε καταλαβαίνω Χριστούγεννο.charilaos έγραψε: Eφόσον κανένας δεν δέησε να απαντήσει τελικά έλυσα τον μύλο και έβαλα στην βάση του κεντρικού μαχαιριού τα εν λόγω δαχτυλίδια. Βάζοντας και τα 3 επαιρνα πολύ λεπτοκομμένο καφέ για ελληνικό και μάλιστα στο 20. Σε μικρότερο νούμερο μπούκωνε και δεν έβγαζε τίποτα. Τελικά κατέληξα να βάλω μόνο ένα από τα τρία και παίρνω σωστό καφέ στο 12. Χωρίς τα δαχτυλίδια δυκολευόμουν πολύ να κόψω σωστά και σε περιπτώσεις ενώ έκοβα στο fine (0) ο καφές έτρεχε πολύ γρήγορα και είχα απογοητευτικούς χρόνους εκχύλισης. Απλά μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι που τον έχουν αγοράσει παιρνουν "out of the box" σωστούς χρόνους ενώ εγώ επρέπε να κάνω χρήση των έξτρα εξαρτημάτων. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εκ κατασκευής ο συγκεκριμένος μύλος δεν έχει στάνταρ αποδοση και γι'αυτο σου παρέχει τα δαχτυλίδια προκείμένου να κάνεις εσύ το fine tuning και να διορθώσεις το όποιο πρόβλημα. Πάντως τώρα ο μύλος λειτουργεί άψογα και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή αγορά με πολύ καλή σχέση αξίας/ποιότητας!
Επίσης, επειδή με παιδεψε να ξεβιδώσω το μαχαίρι, για όποιον το προσπαθήσει, απλά αναφέρω ότι το παξιμάδι ξεβιδώνει δεξιόστροφά και όχι αριστερόστροφα όπως προσπαθούσα εγώ...
-
georgis4
- Όνομα: γιωργος
- Μηχανή:: saeco 8423/11
- Μύλος:: graef cm702
Ξεβιδωνεις δεξιοστροφα οπως λες το παξιμαδι και μολις σηκωσεις το κωνικο μαχαιρι περνας τις/την ροδελες/λα στον αξονα και ξαναβαζεις το μαχαιρι και βιδωνεις. Ειναι πολυ απλο μη το φοβασαι.
-
harryv
Πριν το ξεβίδωμα έκοβα ικανοποιητικά στο 2.
Παρά το ότι ήξερα ότι έπρεπε να ξεβιδώσω δεξιόστροφα (ευχαριστώ πολύ το forum
γι' αυτό), παιδεύτηκα να βγάλω τα κάτω μαχαίρια καθώς γύρναγε μαζί ολόκληρο το κάτω σύνολο και δεν ήθελα να κρατήσω κόντρα με κανά κατσαβίδι, μη στραβώσω κανά δόντι.
Στο κάτω μέρος βρήκα 2 ροδέλες ήδη τοποθετημένες και έβαλα άλλη μία. Επ' ευκαιρία έκανα και το πρώτο καθάρισμα. Μετά το μοντάρισμα παίρνω ικανοποιητικά αποτελέσματα στο 14 !!!
Αυτό μου δίνει ικανοποιητικό εύρος πειραματισμού για τυχόν άλλους καφέδες.
Τελικά ισχύει αυτό που έγραψε κάποιος άλλος πριν, ότι η γραμμή παραγωγής τους έχει μεγάλο τζόγο και γι αυτό δίνουν τις ροδέλες, αφού κάθε μία μηχανή θέλει ρύθμιση ανεξάρτητα.
Παρ' ότι δεν είδα τεράστια διαφορά με πριν στο φλυτζάνι (αγόραζα καφέ αλεσμένο για 1-2 ημέρες αφού έχω καφεκοπτείο στη γωνία του τετραγώνου) για τα λεφτά που έδωσα, θεωρώ αξιοπρεπέστατο τον CM702. Θα αρχίσω να πειραματίζομαι με άλλα χαρμάνια άμεσα.
Μια ερώτηση. Πως καταφέρνετε να βάζετε ότι αλέθετε εντός του pf γιατί εμένα οι πρώτες προσπάθειες έκαναν έξαλλο το αφεντικό
Στις επόμενες άλεθα στο κουτάκι που παρέχουν και μετά με κουταλάκι στο pf.
Παρά το ότι ήξερα ότι έπρεπε να ξεβιδώσω δεξιόστροφα (ευχαριστώ πολύ το forum
Στο κάτω μέρος βρήκα 2 ροδέλες ήδη τοποθετημένες και έβαλα άλλη μία. Επ' ευκαιρία έκανα και το πρώτο καθάρισμα. Μετά το μοντάρισμα παίρνω ικανοποιητικά αποτελέσματα στο 14 !!!
Τελικά ισχύει αυτό που έγραψε κάποιος άλλος πριν, ότι η γραμμή παραγωγής τους έχει μεγάλο τζόγο και γι αυτό δίνουν τις ροδέλες, αφού κάθε μία μηχανή θέλει ρύθμιση ανεξάρτητα.
Παρ' ότι δεν είδα τεράστια διαφορά με πριν στο φλυτζάνι (αγόραζα καφέ αλεσμένο για 1-2 ημέρες αφού έχω καφεκοπτείο στη γωνία του τετραγώνου) για τα λεφτά που έδωσα, θεωρώ αξιοπρεπέστατο τον CM702. Θα αρχίσω να πειραματίζομαι με άλλα χαρμάνια άμεσα.
Μια ερώτηση. Πως καταφέρνετε να βάζετε ότι αλέθετε εντός του pf γιατί εμένα οι πρώτες προσπάθειες έκαναν έξαλλο το αφεντικό
-
georgis4
- Όνομα: γιωργος
- Μηχανή:: saeco 8423/11
- Μύλος:: graef cm702
Το θεμα με τις ροδελες ειναι διαφορετικο σε καθε graef.Εγω πχ κοβω ικανοποιητικα στο ευρος 5 με 9 αναλογα τον καφε με φορεμενες 3 ροδελες (στη συσκευασια ειχε 6!).Το χαλι που λες σταματαει με αυτον εδω τον τροπο (κομμενο χαρτινο ποτηρακι)
http://www.home-barista.com/weiss-distr ... age013.jpg
http://www.home-barista.com/weiss-distr ... age013.jpg
- crs13
- Όνομα: Christos
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41TEM
- Μύλος:: DF64
Καλησπέρα,
είμαι κάτοχος μιας gaggia baby εδώ και 3εβδομάδες και είχα παραγγείλει τον Porlex αλλά λόγω καθυστέρησης μέσω ebay το ακύρωσα και παρήγγειλα τον Graef 702!!
Ελπίζω να έπραξα σωστά!!!
είμαι κάτοχος μιας gaggia baby εδώ και 3εβδομάδες και είχα παραγγείλει τον Porlex αλλά λόγω καθυστέρησης μέσω ebay το ακύρωσα και παρήγγειλα τον Graef 702!!
Ελπίζω να έπραξα σωστά!!!