Προσπάθεια για Latte Art

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Προσπάθεια για Latte Art

Δημοσίευση από Christos » Τρί Δεκ 11, 2012 12:51 pm

Λιάκο είσαι pro. :respekt: Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθώ στην Καστοριά θα έρθω να πιω καφέ από τα χέρια σου.

Πιο πολύ για την συζήτηση, με αφορμή κάποια ιδιαίτερα περίτεχνα σχέδια που βλέπω και τώρα από τον Λιάκο αλλά και γενικά στο παρελθόν.
Προσωπικά, αυτά που είναι πέρα από την τεχνική με free pour (ροζέτες, καρδούλες κτλ) δεν τα βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστικά για πόση, επίσης δεν ξέρω κατά πόσο σε ένα πολυάσχολο καφέ είναι εφικτά και κατά πόσο ο χρόνος που απαιτείται έχει σαν αντίκτυπο την πτώση θερμοκρασίας του σερβιριζόμενου ροφήματος.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

liakos

Δημοσίευση από liakos » Τρί Δεκ 11, 2012 1:05 pm

χρηστο θα περιμενω!!!! :a013:

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Δεκ 11, 2012 1:10 pm

Φιλε μου εισαι απαιχτος!

liakos

Δημοσίευση από liakos » Πέμ Δεκ 13, 2012 11:19 am

dio έγραψε:Φιλε μου εισαι απαιχτος!
χιλια ευχαριστω!!!! :mrgreen:

dio

Δημοσίευση από dio » Πέμ Δεκ 13, 2012 12:34 pm

Νασαι καλα.
Μην κανεις παραθεση στο αμεσως προηγουμενο post ! ;)

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Πέμ Δεκ 13, 2012 1:17 pm

Όταν κάποιος λέγεται Ηλίας σε ότι κάνει είναι φανταστικά :a016: !Μπράβο ωραία σχέδια , επίσης πολύ κακό το σχέδιο και του Νίκου :oneup: !
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Gtsog

Δημοσίευση από Gtsog » Πέμ Δεκ 13, 2012 2:38 pm

Μπράβο σε όλους εύγε! :clap: :clap:

Άντε παιδιά και οι υπόλοιποι!

Μερικές φώτο και από μένα:
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Δεκ 13, 2012 2:51 pm

Πραγματικά τι να πρωτοθαυμάσει κάποιος Γιώργο στις δημιουργίες σου; :respekt:
Το latte art ή τις υπέροχες φωτογραφίες; Βάλε και κανένα copyright γιατί τις βλέπω σε κανέναν κατάλογο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Τετ Ιαν 09, 2013 12:26 pm

Παιδιά καλησπέρα σας , προσπαθώ με τη San Marco μου να κάνω τέλειο αφρόγαλα αλλά δυστυχώς δε το πολυπετυχαίνω.Η μηχανή καταρχήν κατα τη γνώμη μου έχει πάρα πολύ δυνατό ατμό , 4 τρύπες το τελικό και εκεί που ξεκινάω καλά πάντα στο τέλος έχω λίγο αφρό.Έχω κάνει εκατοντάδες προσπάθειες με σαπουνόνερο και με γάλα επίσης.Στο σχέδιο πάω καλά αλλά λόγω του αφρού στη κορυφή μου χαλάει όλη την εικόνα κάνοντας μικρές μικρές φουσκαλίτσες.'Εχω προσπαθήσει διάφορα σενάρια τοποθέτησης του ακροφύσιου , το κυρίως που το βουτάς ελάχιστα στην επιφάνεια πολύ απλά δε γίνεται, επίσης ο ατμός δεν είναι με στρόφιγγα αλλά με μοχλό που το πας πάνω κάτω βγάζοντας απότομα τον ατμό.Μπορείς να το κάνεις δεξιά αριστερά ελεγχόμενα αλλά πρέπει να το κρατάς με το ένα χέρι πραγμα που δε θέλω να με μάθω έτσι.Έτσι έχω καταλήξει πλάγια αρκετά ώστε να βρίσκει και λίγο στο τοίχωμα , βαθιά στην αρχή και το βγάζεις στη επιφάνεια αρκετά γρήγορα ώστε να ακούσεις το "τσιτσίρσμα", όμως στο τελικό στάδιο παρόλο που το ξαναβουτάω μέσα μου κάνει ένα ψιλοαφρό στη κορυφή.Είχε έρθει και ο Βαλεντίνος "με τους καφέδες" και μου έδειξε κάποια βασικά πράγματα αλλά μάλλον πρέπει να ξανάρθει μου φαίνεται :D !

Και ερωτώ τώρα, αν το αλλάξω το τελικό του με ένα μονής τρύπας μήπως θα είναι πιο εύκολο για μενα?Αυτή τη στιγμή εχει 4 τρύπες , μία στο κέντρο και οι υπόλοιπες τρεις σε διάταξη τριγωνική!Ο ατμός μήπως θα είναι πιο δυνατός ακόμη, θα μπορώ να το ακουμπάω απλά στη επιφάνεια του γάλατος και να κάνω το αφρογαλά μου?Επίσης ξέχασα να αναφέρω πως βάζω 170gr γάλα περίπου σε 300ml κανάτα.
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Απάντηση