Ανάλογα το νερό της περιοχής σου (μαλακό - σκληρό), βέβαια υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες (χλωρίωσης, μικροοργανισμών κ.α). Στη δίκη μου περίπτωση που είναι μαλακό (χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα μαγνησίου και ασβεστίου) φτάνει η κανάτα σε συνδυασμό πάντοτε με την ανάλογη συντήρηση. Την πληροφορία αναφορικά με την ποιότητα του νερού της περιοχής σου πως την έχεις συλλέξει ? (εμπειρικά, διενέργεια ελέγχου, επικοινωνία με ανθρώπους που ασχολούνται, κ.α).coffee lover έγραψε:Εγω κανω χρηση φιλτρου ρητινης ( αλλαγη καθε 2 μηνες ) και εμφιαλομενου νερου ( Eviva απο το Lidl ) ..... μεχρι τωρα η μηχανη μου ειναι πεντακαθαρη ( αφαλατωση καθε 3 μηνες) ....
Εδω ξεκινανε τα δυσκολα μιας και λογω οικονομιας και ευκολιας θελω να καταργησω τα εμφιαλομενα νερα με φιλτρο βρυσης ... τι επιπτωσεις θα εχει αυτο στη μηχανη μου στη τσεπη μου και πρωπαντως στην υγεια μου και ολης της οικογενειας μου καθως μονο εμφιαλομενα πινουμε ( και πινουμε ΠΟΛΥ 3-4 6αδες τη βδομαδα ) ....
οτιδηποτε πληροφορια χρειαστειτε για να μου δωσετε τις συμβουλες-προτασεις σαν ειμαι σε αναμονη ....
Υ.Γ. Το νερο στη περιοχη δεν ειναι και τοσο καλο αλλα υπαρχουν και χειροτερα
Δεν είμαι ειδικός και πολλά από τα παιδιά έχουν ασχοληθεί εκτενώς με φίλτρα αλλά νομίζω ότι καλύτερα είναι να επιβεβαιώσεις πρώτα την ποιότητα του νερού και μετά βλέπεις.
Επίσης, με μπερδεύει λίγο η περιοχή που διαμένεις, αν είναι Λαμία μπορώ να μιλήσω με χημικούς μηχανικούς και να ρωτήσω αν θες.