Ποιόν Macap απ΄όλους; doser ή doserless; stepped ή stepless;

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
anepro

Re: Ποιόν Macap απ΄όλους; doser ή doserless; stepped ή stepl

Δημοσίευση από anepro » Δευ Φεβ 07, 2011 12:31 am

Έχεις δίκιο. Τουλάχιστον οι επόμενοι με την ίδια απορία θα έχουν πολλά posts να διαβάσουν (αρκεί να κάνουν αναζήτηση πρώτα).

Άβαταρ μέλους
dalas
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Ascaso i-mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)

Δημοσίευση από dalas » Δευ Φεβ 07, 2011 10:11 am

Οποιοδήποτε θέμα στα "μεγάλα" φόρα του εξωτερικού και να διαβάσεις, η επιλογή μύλου αποκλειστικά για εσπρέσο είναι ξεκάθαρα stepless. Αν έχει και κάποια νουμεράκια που μπορείς να βάλεις ένα υποτυπώδες σημάδι, ακόμα καλύτερα. Από την εμπειρία μου με stepless μύλο, έχω δει ότι οι specialty καφέδες έχουν μικρές διαφορές στα κοψίματα. Εκεί που θα σου πιαστεί το χέρι να γυρνάς το worm drive και θα πετάξεις πολύ καφέ, είναι όταν γυρνάς από specialty στους γνωστούς των σουπερμάρκετς και ανάποδα (αν και δεν βρίσκω κανένα λόγο να το κάνεις...).
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Δευ Φεβ 07, 2011 11:26 am

Christos έγραψε:Μ' αρέσει που ήρθες εσύ και το ξεκούρασες το θέμα. :lol: Οι τελευταίες σου γραμμές σχεδόν δεν βγάζουν νόημα. :a016:
Ούτε σχολές ούτε τίποτα. Για espresso (και εάν δεν αλλάζεις μέθοδο παρασκευής, πχ φίλτρου) η τάση (trend) είναι το stepless. Period.
το ίδιο πράμα λέμε με άλλα λόγια :lol:
εσύ το λες τάση, εγώ το λέω fanιλίκι.

όπως και να χει και με τα δύο κάνεις δουλειά. την καλύτερη δουλειά λένε την κάνεις μ'αυτό που ξέρεις να χειρίζεσαι καλύτερα :oneup:
Christos έγραψε:Και εγώ. Άλλαξα όλους τους τίτλους από τα μηνύματα έναν προς έναν. Πολύ χάιρομαι Δημήτρη για την επιλογή που έκανες. Μοιάζει με αυτήν του woodsman43. :lol: :lol:
πωωω μαζόχααα :lol: γιατί δεν άλλαξες μόνο τον 1ο τίτλο του θέματος?

anepro

Δημοσίευση από anepro » Δευ Φεβ 07, 2011 11:33 am

Το πρώτο βήμα έγινε (τελείωσα με την εφορία). Σήμερα το βράδυ , αν όχι (μου είπε η λογίστρια ότι μπορεί να θέλει μια μέρα για να ενημερωθεί το σύστημα το ευρωπαϊκό) αύριο βράδυ (για να πετύχω την Όλγα) θα κάνω την παραγγελία.

Off topic:
Ξεκίνησε να με ρωτάει με ενδιαφέρον η λογίστρια (τιμή, ΦΠΑ κ.λ.π)> Μη σας πω (δεν το λέω) ότι την έψησα να πάρει και αυτή για το γραφείο!! Της έδωσα το URL για το on-line shop.

Seathess

Δημοσίευση από Seathess » Δευ Φεβ 07, 2011 11:41 am

:offtopic:
Christos έγραψε:Κοίτα, το θέμα κατ΄αρχήν το άλλαξε ο Νίκος οπότε μην νοιώθεις ενοχές. Απλά αυτός αποδέιχτηκε πιο αποφασιστικός και έτσι έκανε λιγότερο αισθητή την παρουσία του.

Όντως έτσι είναι..επόμενος στόχος μου τώρα είναι να αρχίσω να γράφω για γαλλικούς καφέδες για να αλλάξω το όνομα του forum!
:a016: :a016: :a016:
:a013:
:D :D :D

anepro

Δημοσίευση από anepro » Δευ Φεβ 07, 2011 11:48 am

Off topic:
Θα σε κάνει ban αυτόματα η πλατφόρμα του forum :lol: . Με το που ανιχνεύει άλλους καφέδες :red:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 07, 2011 11:48 am

Νίκο, μόλις θα σου έρθουν τα καινούρια εργαλεία δεν θα υπάρχει άλλος καφές για εσένα πλην του espresso. Και επειδή ακόμα και οι κολλητοί σου θα σε βαρεθούν να μιλάς για espresso, εδώ θα έρθεις να μας τα πεις που υπάρχει και κάποιο είδος ιδιαίτερης κατανόησης επί του θέματος. :lol:
Αλλά ειμαστε offtopic.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Seathess

Δημοσίευση από Seathess » Δευ Φεβ 07, 2011 11:54 am

Ευτυχώς με τον κολλητό μου μοιραζόμαστε το ίδιο χόμπυ οπότε δεν θα φοβάμαι μην του κάνω τα αυτιά του σαν του ελέφαντα!

Και για να μπω ξανά στο θέμα του πόστ..περιμένω απάντηση από Όλγα για discount και να παραγγείλω τον....

MACAP M4 STEPLESS.....RED!!!!!!!!!!!!

Seathess

Δημοσίευση από Seathess » Δευ Φεβ 07, 2011 1:10 pm

Για ενημέρωση λοιπών ενδιαφερομένων..
Η παραγγελία έγινε..
1. MACAP M4 STEPLESS-LIGHT GREY (το μόνο χρώμα που έχουν available, τα υπόλοιπα μετά από δυο εβδομάδες το μαύρο και το χρώμιο, 3-4 εβδομάδες το κόκκινο και κατά παραγγελία το dark grey)-κάθε εμπόδιο σε καλό..ταιριάζει και περισσότερο με την Silvia to light grey... ;)
2. RANCILIO BOTOMLESS PORTAFILTER
3. FEDEX 2ND DAY DELIVERY (Λες ο μύλος να έρθει νωρίτερα από την μηχανή που είναι προγραμματισμένη για Πέμπτη???)

TOTAL: 345 EURO (χωρίς ΦΠΑ) Edited από admin. Σωστά..έγινε χρήση επαγγελματικού ΦΠΑ εξού και η μείωση 16.666%

Υ.Γ.Το discount που κάνανε ήτανε 11 euro.

:a049:

anepro

Δημοσίευση από anepro » Τετ Φεβ 09, 2011 1:27 am

Off topic:
  • Off topic:
    Rancilio Silvia NEW V3 Edition Espresso Coffee Machine
    Macap MC4 Coffee Grinder Stepless (light grey)
    Rechargeable In-tank Resin Filter/Water Softener
    Rancilio Bottomles Portafilter
    Urnex Cafiza Espresso Machine Cleaner Powder

Απάντηση