Μετα την silvercrest τι?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Re: Μετα την silvercrest τι?

Δημοσίευση από buddy » Τρί Αύγ 23, 2016 12:59 am

Δυστυχως φιλε Rallakia ο espresso για να γινει απαιτειται να εχεις εναν ακριβο εξοπλισμο...οτι και να λεμε αυτη ειναι η πραγματικοτητα...και οταν μπαινεις σε ενα forum για τους λατρεις του espresso και ζητησεις συμβουλη για αγορα εξοπλισμου με οσο το δυνατο λιγοτερα χρηματα σου δινεται συμβουλη ποιο ειναι το ελαχιστο ποσο που πρεπει να διαθεσεις για να πιεις espresso (οπως ειναι η πραγματικη διαδικασια παρασκευης του) και δυστυχως αυτο το ελαχιστο ποσο ειναι αρκετα μεγαλο... ειδικα στις μερες μας...τωρα αν εσυ δεν μπορεις να το διαθεσεις που ειναι απολυτως λογικο...υπαρχει και ο ελληνικος, ο καφες φιλτρου και ο φραπες οι οποιοι δεν χρειαζονται καποιο ιδιαιτερο κοστος για την παρασκευης τους.Τωρα αμα θελεις ντε και καλα espresso...αναγκαστικα θα πας στην καψουλα...αλλα ειναι κατι αλλο..η αληθεια ειναι αυτη...και εφοσον δεν τρελαινεσαι να πιεις και τον καλυτερο espresso οπως λες (δηλαδη συμβιβαζεσαι) δεν θα εχεις προβλημα...Να σου πει καποιος απο δω μεσα οτι θα παρεις με 100 - 200 ευρω μια μηχανη και οτι θα πιεις και γαμω τον espresso δεν θα στο πει...και κατα την γνωμη μου καλα θα κανει γιατι σου λεει την αληθεια...αλλιως θα ηταν σαν να σε κοροϊδευει και δεν νομιζω να το ηθελες... :lick:

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Τρί Αύγ 23, 2016 12:56 pm

Φίλε sphinxgr αν φτιάξεις ένα καφέ με τη lelit που έχεις στο προφίλ σου και ένα με την krups που έχεις ως 2η μηχανή και κάνεις ένα blind test θα βρεις διαφορές; Φαντάζομαι πως ναι. Ως γνώστης λοιπόν των αποτελεσμάτων που δίνουν αυτές οι 2 μηχανές, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν σου, θα ξαναπέταγες τα λεφτά σου για να αγοράσεις πρώτα την krups ή θα τα χρησιμοποιούσες ως μαγιά για να πάρεις (λίγο ή πολύ) αργότερα κατευθείαν τη lelit?
Η γνώση έρχεται είτε με το διάβασμα είτε με το πάθημα. Οι απόψεις που διαβάζεις εδώ μέσα από παλιά μέλη είναι συνδυασμός και των δύο οπότε είναι προς το συμφέρον όλων μας να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπ'όψιν.

Άβαταρ μέλους
sphinxgr
Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
Μύλος:: Ascaso imini i2
Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από sphinxgr » Τρί Αύγ 23, 2016 4:00 pm

Luckees έγραψε:Φίλε sphinxgr αν φτιάξεις ένα καφέ με τη lelit που έχεις στο προφίλ σου και ένα με την krups που έχεις ως 2η μηχανή και κάνεις ένα blind test θα βρεις διαφορές; Φαντάζομαι πως ναι. Ως γνώστης λοιπόν των αποτελεσμάτων που δίνουν αυτές οι 2 μηχανές, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν σου, θα ξαναπέταγες τα λεφτά σου για να αγοράσεις πρώτα την krups ή θα τα χρησιμοποιούσες ως μαγιά για να πάρεις (λίγο ή πολύ) αργότερα κατευθείαν τη lelit?
Η γνώση έρχεται είτε με το διάβασμα είτε με το πάθημα. Οι απόψεις που διαβάζεις εδώ μέσα από παλιά μέλη είναι συνδυασμός και των δύο οπότε είναι προς το συμφέρον όλων μας να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπ'όψιν.
Απαντώ με τη λογική ότι όλοι δεν είμαστε ίδιοι. Δεν έχουμε τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες, τις ίδιες απαιτήσεις, την ίδια αίσθηση στη γεύση και τις ίδιες προτεραιότητες στη ζωή μας. Ο σκοπός των forum στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι να βοηθούνται οι χρήστες μεταξύ τους και να επεκτείνουν την γνώση τους, κάτι το οποίο δεν θα έκαναν μόνοι τους.

Βάσει των παραπάνω και όπως έχουν γράψει εξαίρετα αρκετα μέλη προηγουμένως, θα έπρεπε να δίνονται προτάσεις και λύσεις σε όλους. Ασχέτως αν με τα χρήματα τους θα πιούν espresso ή νεροζούμι. Απο τους 10 που θα πιουν νεροζούμι οι 2 θα αποφασίσουν πως θα μπορέσουν να διαθέσουν χρήματα και χρόνο για να πιουν καλό espresso. Απο τους υπόλοιπους 8 οι 3 στο μέλλον θα καταλάβουν πως τους ενδιαφέρει το άθλημα και ασχοληθούν και αυτοί. Με τον κραζουμε τον καθένα που δεν έχει την κατάλληλη γνώση ή χρήματα τι κερδίζουμε στο τελος της ημέρας? να κοιτιόμαστε στον καθρέπτη και να νιώθουμε οι υπεργαμάτοι στον εαυτό μας? Και τελικά αυτοί οι 5 που θα μπορούσαν να είχαν μάθει κάτι και να ασχοληθούν, να μην το έχουν κάνει. Success Story!

Και για να απαντήσω στο ερώτημα σου, ναι έχω και τις 2 καφετιέρες. Έχοντας την krups στο γραφείο μου και προφανώς μη έχοντας εναλλακτική, φτιάχνω το καφεδάκι μου και βολεύομαι. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν θα δώσω ακόμα 1000€ για το γραφείο μου και θα κάνω μια παραχώρηση σε αυτό που πίνω. Το αποδέχομαι. Ζω με αυτό. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν εναλλακτική, ζουν και αυτοί με αυτό και δεν έχουν παράπονο. Το έχουν αποδεχτεί. Αυτοί δεν δικαιούνται συμβουλές? Δεν μπορούν να έχουν άποψη ή ερωτήματα?

Που καταλήγω? Ναι με 300€ δεν πίνεις καφέ. Αν κάποιος έχει όμως 300€ θα πρέπει να τον ενημερώσουμε σωστά ότι με αυτά τα χρήματα τι παίρνει και τι χάνει, όπως και τι εναλλακτικές έχει.

Για εμένα το απαράδεκτο είναι όταν κάποιος έχει 300€, να τον δουλεύουν, να του λένε να πιεις καφέ απο τα Everest και τι παπατζα καφετιέρα αγόρασες κλπ. Αγοράζει κάτι κάποιος και του λες "μια μαλακία πήρες"? Ωραία και την πήρε, τι πρέπει να την πετάξει? Να τον τιμωρήσεις? Έχει αυτός τη χαρά του που πήρε κάτι και θες να του την πάρεις. Τι θα κερδίσεις? θα του μεταφέρεις γνώση έτσι ή θα τον κάνεις καλύτερο?

Που είναι το πρόβλημα δηλαδή? Όχι στις γνώσεις, όχι στη δομή του φόρουμ, όχι στην πληροφορία την οποία περιέχει αλλά στην ολιστικά απαξιωτική συμπεριφορά σαν οντότητες στα νέα μέλη, με οικονομικούς περιορισμούς.

Αν κάποιος κάτσει και διαβάσει αμερόληπτα όλα τα post που έχουν γραφεί σε αυτό το θέμα θα βγάλει άποψη για το τι λέγετε απο όλους μας.

Αυτά απο μένα σε αυτό το θέμα. Έχουν γραφεί τα πάντα νομίζω για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Άβαταρ μέλους
Gespresso
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Mignon Specialita
2ος Μύλος:: Graef cm800
Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!

Δημοσίευση από Gespresso » Τρί Αύγ 23, 2016 4:37 pm

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον όλα τα ποστ και χαίρομαι που είμαι μέλος του φόρουμ και που ξοδεψα χρόνο για να το παρακολουθώ.
Ενα μικρό δια ταύτα από μένα.
Εχω αποδειχτεί ως γεγονός το ότι ο εσπρεσσο απαιτεί ένα σημαντικό κεφάλαιο. Το λέει η εμπειρία.
Πρέπει να σημειώσω όμως ότι η μετάδοση της εμπειρίας είναι δύσκολο πράγμα. Άλλοι το έχουν ενώ άλλοι οχι. Θυμηθείτε τα σχολικά - φοιτητικά χρόνια. ίσως και το χώρο εργασίας.
Επιπλέον, είναι μάλλον αδύνατο να μιλάς προφορικά με το πληκτρολόγιο. Για τους λόγους αυτούς, όταν κάποιος νέος και άσχετος ζητά γνώμη ή άποψη ή σχόλιο ή βοήθεια για κάποιο θέμα του χρειάζεται προσοχή πώς θα του απαντήσεις. Και ας λέει κάτι κουλό, καθώς δεν το καταλαβαίνει. Οι αρχαίοι λέγανε κρειττον του λαλειν το σιγαν,(καλυτερο να σιωπαινεις απο το να μιλας), αν δεν μπορείς να μεταδώσεις αυτό που έχεις. Ισχύει βέβαια και για τον νεοπα που το παίζει εξπερ.
Όλα αυτά χωρίς μομφη για οποιονδήποτε. Προσωπικά, άλλωστε, μπορώ να στρογγυλευω κοφτες απαντήσεις και να παίρνω το μήνυμα που έχουν. Για αυτό και τις χαίρομαι αν και δεν τις επικροτω.
Αυτα.

buddy

Δημοσίευση από buddy » Τρί Αύγ 23, 2016 5:04 pm

H εμπειρια δεν μεταδιδεται...αλλα με τον καιρο την αποκτας...αυτο που μεταδιδεται ειναι οι συμβουλες και οι γνωσεις...το θεμα ειναι πως τις δεχεται και πως τις αντιλαμβανεται ο καθενας ωστε να προχωρησει...

johann69

Δημοσίευση από johann69 » Τρί Αύγ 23, 2016 7:59 pm

και διαβαζω και διαβαζω αλλα δεν μπορω να βρω καπου στο φορουμ προτασεις για
αυτα που έγραψε ενα μελος παραπάνω
ε ναι βρε παλικαρι μου. αυτο λεμε. αν θες απλα να πιεις εναν καλο καφε με 50-100 ευρω, παρε μια french press. παρε μια aeropress. παρε ενα συστημα για drip. παρε μια χοβολη να πινεις εναν ωραιο ελληνικο. παρε ενα συστημα brew. παρε μια Mokka pot. παρε μια κανατα κρυας εκχείλησης!!
τοσες ωραιες λύσεις υπαρχουν για ΠΟΛΥ καλο καφε. γιατι να σε τραβηξει μια μηχανη που ειναι μαπα; απλα επειδη εχει πορταφιλτερ; και γραφει στο κουτι της τη λεξη "espresso";;
τελικά θες τυπου εσπρεσσο ή θες καλό καφε;
)

buddy

Δημοσίευση από buddy » Τρί Αύγ 23, 2016 8:15 pm

O φιλος Ultimo μια χαρα τα εγραψε και μια χαρα τα λεει...
Μη ξεχνας οτι το forum ειναι για espresso...
Για τους υπολοιπους καφεδες μπορεις να ψαξεις για πληροφοριες στο internet και οχι αναγκαστικα εδω μεσα...

Άβαταρ μέλους
cadm8
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: V60, aeropress
Μύλος:: LSM 91
2ος Μύλος:: Porlex
Οι καφέδες μου:: Mokka

Δημοσίευση από cadm8 » Τρί Αύγ 23, 2016 9:53 pm

:a014:

Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Δημοσίευση από Edesso » Τρί Αύγ 23, 2016 10:02 pm

Το ακουσες αγαπητε καδμιε, εσυ με τα brew σου τα κουβαδακια σου και σ αλλη παραλια :a016:
espresso junkie...

buddy

Δημοσίευση από buddy » Τρί Αύγ 23, 2016 10:40 pm

Τι ρε παιδια...και εγω δεν εχω δει τιποτε για παρασκευη αλλων καφεδων...τοσο στραβομαρα εχω?
Βεβαια δεν πολυασχοληθηκα κιολας...

Απάντηση