Graef 702

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
Apostolis
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: gaggia baby black
2η Μηχανή:: tassimo
Μύλος:: graef cm702
2ος Μύλος:: porlex tall

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Apostolis » Σάβ Σεπ 26, 2015 4:58 pm

Σκέφτομαι να αφήσω τον porlex σιγά σιγά και ψάχνω μια οικονομική επιλογή ηλεκτρικού μύλου. Τον συγκεκριμένο (graef702) τον βρίσκω στα 95 ευρώ περίπου αλλά σε κάποια σχόλια διάβασα ότι τα βήματα έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και το ίδιο θέμα είχα και με το porlex. Ισχύει το σχόλιο αυτό? Θα δω μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενο μύλο μου ή αξίζει να περιμένω για κάποιον ascaso ή άλλον μεταχειρισμένο? :a014:

charilaos
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
Μύλος:: Eureka Mignon
2ος Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Kudu

Δημοσίευση από charilaos » Σάβ Σεπ 26, 2015 6:06 pm

Τα βήματα είναι υπέρ αρκετα και δεν θα χρειαστείς παραπάνω. Ο πορλεξ είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον γκραεφ. Ο πορλεξ έχει ωφέλιμα 2-3 βήματα οταν ο γκραεφ έχει 10 με 12 (για εσπρέσο πάντα). Πραγματικά δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω...

Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis » Σάβ Σεπ 26, 2015 9:14 pm

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά του και θα επανέλθω με σχόλια για το κατά πόσο είδα διαφορά σε σχέση με τον porlex.

sporos123
Όνομα: Τόλης
Μηχανή:: Complete brew bar
Μύλος:: Baratza Virtuoso
2ος Μύλος:: Comandante MKIII
Οι καφέδες μου:: Square Mile,Gardelli,Colonna

Δημοσίευση από sporos123 » Σάβ Σεπ 26, 2015 9:59 pm

Αποστολε,απο amazon.de??Η απο καποιο αλλο ?Γιατι σκεφτομαι κι εγω να τον αγορασω..

Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis » Σάβ Σεπ 26, 2015 10:14 pm

Από εδώ: http://www.homestore.corp.gr/index.php? ... ct_id=1012 . Υπάρχει και στο skroutz σε μια αγγελία μεταχειρισμένος στα 60 ευρώ αν ενδιαφέρεσαι.

Άβαταρ μέλους
cadm8
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: V60, aeropress
Μύλος:: LSM 91
2ος Μύλος:: Porlex
Οι καφέδες μου:: Mokka

Δημοσίευση από cadm8 » Κυρ Σεπ 27, 2015 2:23 am

charilaos έγραψε:Τα βήματα είναι υπέρ αρκετα και δεν θα χρειαστείς παραπάνω. Ο πορλεξ είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον γκραεφ. Ο πορλεξ έχει ωφέλιμα 2-3 βήματα οταν ο γκραεφ έχει 10 με 12 (για εσπρέσο πάντα). Πραγματικά δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω...
viewtopic.php?f=6&t=1583&p=59639#p59461

Το βασικό δεν είναι πόσα βήματα έχεις διαθέσιμα, καθώς όπως φαίνεται στο απλό παραπάνω Mod για τον πορλεξ, ουσιαστικά το κάνεις στεπλες. Το θέμα είναι τι κόβει ο μύλος για την κάθε ρύθμιση που επιλέγεις, δηλαδή κατά πόσο αυτό που κόβει είναι σταθερά το ίδιο, χωρίς "κοτρώνες" πχ ή κομμάτια που εμφανώς ποικίλουν μεταξύ τους και για να σου πω την αλήθεια δεν πείθομαι ότι ένας ηλεκτρικός μύλος που έχει απλώς τη διπλάσια τιμή του ταπεινού πορλεξ μπορεί να είναι ανώτερος του.

Έχεις δοκιμάσει να κόψεις πχ στη ρύθμιση (τυχαία νούμερα) 2-4-6-8 και μετά ξανά στο ίδιο μοτίβο 2-4-6-8; Είναι το αποτέλεσμα το ίδιο;

panaeolus

Δημοσίευση από panaeolus » Κυρ Σεπ 27, 2015 3:32 pm

καταρχην να ευχαριστησω τον χαριλαο
επειδη πηγα να βαλω το δαχτυλιδι και στραβωσα το σιδερακι ποθ εξεχει
βεβαια ξεβιδωνα λαθος,μετην φορα του ρολογιου ξεβιδωνει
αλλα επειδη βρηκα ενα τροπο να κρατησω κοντρα με το νο νακεδ πορταφιλτερ ειπα να το αναφερω
βαζεται στην εκγοπη το σιδερακι ,και κρατατε κοντρα :oneup:
επισης θα ηθελα να ρωτησω,αν ειδατε οτι ειχε ειδη μεσα δακτυλιδια?
γιατι εμενα ειχε ειδη 2

charilaos
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
Μύλος:: Eureka Mignon
2ος Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Kudu

Δημοσίευση από charilaos » Δευ Σεπ 28, 2015 12:53 pm

cadm8 έγραψε:
charilaos έγραψε:Τα βήματα είναι υπέρ αρκετα και δεν θα χρειαστείς παραπάνω. Ο πορλεξ είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον γκραεφ. Ο πορλεξ έχει ωφέλιμα 2-3 βήματα οταν ο γκραεφ έχει 10 με 12 (για εσπρέσο πάντα). Πραγματικά δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω...
viewtopic.php?f=6&t=1583&p=59639#p59461

Το βασικό δεν είναι πόσα βήματα έχεις διαθέσιμα, καθώς όπως φαίνεται στο απλό παραπάνω Mod για τον πορλεξ, ουσιαστικά το κάνεις στεπλες. Το θέμα είναι τι κόβει ο μύλος για την κάθε ρύθμιση που επιλέγεις, δηλαδή κατά πόσο αυτό που κόβει είναι σταθερά το ίδιο, χωρίς "κοτρώνες" πχ ή κομμάτια που εμφανώς ποικίλουν μεταξύ τους και για να σου πω την αλήθεια δεν πείθομαι ότι ένας ηλεκτρικός μύλος που έχει απλώς τη διπλάσια τιμή του ταπεινού πορλεξ μπορεί να είναι ανώτερος του.

Έχεις δοκιμάσει να κόψεις πχ στη ρύθμιση (τυχαία νούμερα) 2-4-6-8 και μετά ξανά στο ίδιο μοτίβο 2-4-6-8; Είναι το αποτέλεσμα το ίδιο;
Λογω του ότι έχω και τον porlex αλλά και τον graef τους οποίους χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και τους δύο λόγω του ότι βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία (σπίτι - γραφείο) μπορώ να σου πω ότι ο graef κόβει σταθερά και με τέλεια συνοχή στους κόκκους. Πάντως το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικός και ότι έχει διπλάσια τιμή προφανως προδιαθέτει ότι είναι ανωτερος του. Πως θα ηταν δυνατόν να είναι διαφορετικά; To έχω ξαναπεί κι αλλες φορές ότι για τα 60 ευρώ διαφορά (που σε κάποιες περιπτώσεις με αγορα από εξω μπορεί να ειναι και 30) δεν αξίζει να παρεις τον πορλεξ. Απλά ο graef ειναι πολύ φτηνος για αυτό που είναι ενώ ο Porlex πολύ ακριβός.

tsiktsik
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: ECM Classica PID
2η Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: DF64 Gen2
2ος Μύλος:: Graef 702

Δημοσίευση από tsiktsik » Παρ Οκτ 09, 2015 9:13 am

charilaos έγραψε: Eφόσον κανένας δεν δέησε να απαντήσει τελικά έλυσα τον μύλο και έβαλα στην βάση του κεντρικού μαχαιριού τα εν λόγω δαχτυλίδια. Βάζοντας και τα 3 επαιρνα πολύ λεπτοκομμένο καφέ για ελληνικό και μάλιστα στο 20. Σε μικρότερο νούμερο μπούκωνε και δεν έβγαζε τίποτα. Τελικά κατέληξα να βάλω μόνο ένα από τα τρία και παίρνω σωστό καφέ στο 12. Χωρίς τα δαχτυλίδια δυκολευόμουν πολύ να κόψω σωστά και σε περιπτώσεις ενώ έκοβα στο fine (0) ο καφές έτρεχε πολύ γρήγορα και είχα απογοητευτικούς χρόνους εκχύλισης. Απλά μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι που τον έχουν αγοράσει παιρνουν "out of the box" σωστούς χρόνους ενώ εγώ επρέπε να κάνω χρήση των έξτρα εξαρτημάτων. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εκ κατασκευής ο συγκεκριμένος μύλος δεν έχει στάνταρ αποδοση και γι'αυτο σου παρέχει τα δαχτυλίδια προκείμένου να κάνεις εσύ το fine tuning και να διορθώσεις το όποιο πρόβλημα. Πάντως τώρα ο μύλος λειτουργεί άψογα και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή αγορά με πολύ καλή σχέση αξίας/ποιότητας!
Επίσης, επειδή με παιδεψε να ξεβιδώσω το μαχαίρι, για όποιον το προσπαθήσει, απλά αναφέρω ότι το παξιμάδι ξεβιδώνει δεξιόστροφά και όχι αριστερόστροφα όπως προσπαθούσα εγώ... :a116:
Thanks για το info.
Πήρα τον cm702 και είχα απορία τί κάνουν οι ροδέλες.
Επίσης, σε baby class δεν είχα καλούς χρόνους, ακόμη κι αν έκοβα στο 0.
Θα το δοκιμάσω :)

Devil_7
Όνομα: Παντελής

Δημοσίευση από Devil_7 » Παρ Οκτ 23, 2015 1:03 pm

Mόλις παρέλαβα κι εγώ τον συγκεκριμένο μύλο. Μέχρι τώρα είχα τον porlex και η μηχανή μου είναι η Gaggia Classic.

Ήθελα να ρωτήσω καταρχήν επειδή στο google δεν βρήκα κάτι, τα δαχτυλίδια πως τα βάζω? Ξεβιδώνω το παξιμάδι που έχει στα κάτω μαχαίρια και βάζω το δαχτυλίδι από κάτω τους?

Το δαχτυλίδι μπαίνει μόνο άμα θέλω πιο λεπτό κόψιμο?

Απάντηση