Wega Mininova ανακατασκευή
- glf
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Wega Mininova EPU
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
Re: Wega Mininova ανακατασκευή
βασικά... και οι δύο βαλβίδες χάνουν! και σήμερα που το έψαξα στο google, είδα ότι πράγματι έχουν μέσα τους λαστιχάκια και λογικό είναι.
οπότε θα κάτσω να τις λύσω και να δω τι μπορεί να γίνει. έχω το νου μου για την πίεση, αλλά πιο πολύ θα έχω το νου μου στο pressure switch γιατί είδα οτι μπορεί να κολλήσει.
το σκέφτομαι και εκεί για προληπτική αλλαγή..
ή μήπως να αρχίσουμε να λέμε για PID στη mininova;
τουλάχιστο βλέπω μπροστά μου την τελική ευθεία..
οπότε θα κάτσω να τις λύσω και να δω τι μπορεί να γίνει. έχω το νου μου για την πίεση, αλλά πιο πολύ θα έχω το νου μου στο pressure switch γιατί είδα οτι μπορεί να κολλήσει.
το σκέφτομαι και εκεί για προληπτική αλλαγή..
ή μήπως να αρχίσουμε να λέμε για PID στη mininova;
τουλάχιστο βλέπω μπροστά μου την τελική ευθεία..
- AngelosPap
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
Θεωρώ λίγο δύσκολο να κολάει ο πρεσοστάτης.Τσέκαρέ τον με ένα πολύμετρο.Δές και την ένδηξη από το μπαρόμετρο.Αλλιώς πάς για λαστιχάκια.Βέβαια δεν ξέρω άν θα βρείς ανταλακτικά λαστιχάκια ίσως αν δεν βρείς να κάνεις καμιά πατέντα.Αν έχεις σκοπό να την λειτουργείς πιό επαγγελματικά η γνώμη μου είναι άλλαξε τα δεν παίζεις με αυτά ειδικά με το ασφαλιστικό. Κρίμα ρε φίλε έφαγες τον γάιδαρο και κόλησες στην ουρά.
Άν βάλεις PID δές πιό πίσω που περιγράφω το μήκος και το σημείο που μπορεί να μπεί το TC (ThermoCouple) με βίδα.
Άν βάλεις PID δές πιό πίσω που περιγράφω το μήκος και το σημείο που μπορεί να μπεί το TC (ThermoCouple) με βίδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AngelosPap την Σάβ Νοέμ 30, 2013 9:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Η βαλβίδες ασφαλειας είναι και ασφαλισμένες αφού τις έχουνε καλιβραρει.Προσπάθησε να τις αλλάξεις το λάστιχο πρώτα πριν αποφασίσεις να πάρεις καινούργιa.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Η γνωμη μου ειναι, οτι οταν παιρνουμε μεταχειρισμενη μηχανη (ειδικα οταν ειναι αγνωστης χρησης), το πρωτο που πρεπει να κανουμε, ειναι να αντικαταστησουμε την βαλβιδα ασφαλειας με μια καινουρια!
Ολα τ αλλα επισκευαστε τα εαν ειναι εφικτο! Την βαλβιδα ασφαλειας ομως, αλλαξτε τη με καινουρια!
Ολα τ αλλα επισκευαστε τα εαν ειναι εφικτο! Την βαλβιδα ασφαλειας ομως, αλλαξτε τη με καινουρια!
- glf
τις έλυσα εύκολα και ιδίως η ασφαλείας είχε πολύ πράμα από άλατα και γι'αυτό και έκανε "πάτημα" το πλαστικό που κάνει τη φλάντζα σε κείνο το σημείο. έλυσα και την άλλη και εκεί έχει ένα λαστιχένιο o-ring που φαίνεται ταλαιπωρημένο, με μικρά ρήγματα, σίγουρα θέλει αλλαγή...
ξαναλέω, ότι αυτές οι δύο έχαναν και έγινε τόσο χάλια η μηχανή από μέσα από τις σκουριές. αφού έχουν λαστιχάκια γιατί να μην τα αλλάζουμε και να πρέπει να αλλάξει όλη η βαλβίδα. η ασφαλείας, ένα ελατήριο είναι όλο κι όλο. και κατάλαβα και μάλλον και ότι το καλιμπράρισμα, σε πόσα bar να ανοίξει, είναι προφανώς το πόσο.. πάνω ή κάτω θα τη βιδώσεις. μιας και όσο βιδώνεις, τόσο συμπιέζεται το ελατήριο.
έχω και καλές φωτο, θα τις βάλω άλλη ώρα. μετά το καθάρισμα που έριξα, είδα ότι η ασφαλείας τώρα πια δεν ξερνούσε νερό όπως πριν αλλά λίγο ατμό κατάλαβα ότι χάνει....
και η άλλη που κλείνει όταν ανεβάσει πίεση, και κείνη χάνει πάλι λίγο, αλλά είπαμε, αυτή σίγουρα θέλει λαστιχάκι.
θα δείξει....
αφού ήταν ελάχιστη πια η.. ενόχληση από τις βαλβίδες, έκανα και ένα... backflush καλού κακού ε και έβγαλε και λίγο πράμα, προφανώς μέσα από το μανιτάρι. και έκανα και ένα καφεδάκι που το πέταξα. ωραία κρέμα..
το θέμα είναι ότι σε μια φάση, είδα την πίεση να φτάνει το 1.5 ! και μετά από λίγη ώρα να πάει και στο 1.8 ! αλλά τουλάχιστο είδα ότι δουλεύει σωστά η βαλβίδα ασφαλείας
άρα καλά έλεγα για τον pressure switch. οτι δεν τον εμπιστεύομαι. επειδή το είχα διαβάσει σε forum, έπαιξα λίγο τη βίδα ρύθμισης του διακόπτη και το πήγα πάλι πίσω στη δική του ρύθμιση, μήπως και ξεκολλήσει κάτι. η αλήθεια είναι ότι από τότε δεν ξανανέβηκε πάνω από το 1,2 - 1,25. και επειδή χάνανε λίγο και οι βαλβίδες, όλο ζέσταινε ξανά και ξανά οπότε ο διακόπτης δουλεύει υπερωρία. και έτσι δούλευε προφανώς και τόσο καιρό πριν την πάρω..............
και μετά είχα και το εξής, νομίζω ότι μπήκε το θερμικό!! εκεί που είχα τελειώσει το καφεδάκι μετά το backflush, καθάριζα το PF και ξαφνικά ακούω τη μηχανή να δουλεύει το solenoid που αδειάζει, άναψε η λυχνία που είναι κάτω από το κουμπί του ζεστού νερού, και από τότε έκλεισε και δεν μπορούσα να κάνω brew ή ζεστό νερό.
μετά από ώρα που ξαναδοκίμασα, ακούστηκε πάλι αυτός ο ήχος, άναψε η λυχνία για 1 δευτερόλεπτο και πάλι δουλεύει.
και γι'αυτό λέω. το θερμικό είναι;
η λυχνία αυτή τη μικρή πότε πρέπει να ανάβει; γιατί όση ώρα το δούλευα δεν είχε ανάψει καθόλου.
ξαναλέω, ότι αυτές οι δύο έχαναν και έγινε τόσο χάλια η μηχανή από μέσα από τις σκουριές. αφού έχουν λαστιχάκια γιατί να μην τα αλλάζουμε και να πρέπει να αλλάξει όλη η βαλβίδα. η ασφαλείας, ένα ελατήριο είναι όλο κι όλο. και κατάλαβα και μάλλον και ότι το καλιμπράρισμα, σε πόσα bar να ανοίξει, είναι προφανώς το πόσο.. πάνω ή κάτω θα τη βιδώσεις. μιας και όσο βιδώνεις, τόσο συμπιέζεται το ελατήριο.
έχω και καλές φωτο, θα τις βάλω άλλη ώρα. μετά το καθάρισμα που έριξα, είδα ότι η ασφαλείας τώρα πια δεν ξερνούσε νερό όπως πριν αλλά λίγο ατμό κατάλαβα ότι χάνει....
και η άλλη που κλείνει όταν ανεβάσει πίεση, και κείνη χάνει πάλι λίγο, αλλά είπαμε, αυτή σίγουρα θέλει λαστιχάκι.
θα δείξει....
αφού ήταν ελάχιστη πια η.. ενόχληση από τις βαλβίδες, έκανα και ένα... backflush καλού κακού ε και έβγαλε και λίγο πράμα, προφανώς μέσα από το μανιτάρι. και έκανα και ένα καφεδάκι που το πέταξα. ωραία κρέμα..
το θέμα είναι ότι σε μια φάση, είδα την πίεση να φτάνει το 1.5 ! και μετά από λίγη ώρα να πάει και στο 1.8 ! αλλά τουλάχιστο είδα ότι δουλεύει σωστά η βαλβίδα ασφαλείας
άρα καλά έλεγα για τον pressure switch. οτι δεν τον εμπιστεύομαι. επειδή το είχα διαβάσει σε forum, έπαιξα λίγο τη βίδα ρύθμισης του διακόπτη και το πήγα πάλι πίσω στη δική του ρύθμιση, μήπως και ξεκολλήσει κάτι. η αλήθεια είναι ότι από τότε δεν ξανανέβηκε πάνω από το 1,2 - 1,25. και επειδή χάνανε λίγο και οι βαλβίδες, όλο ζέσταινε ξανά και ξανά οπότε ο διακόπτης δουλεύει υπερωρία. και έτσι δούλευε προφανώς και τόσο καιρό πριν την πάρω..............
και μετά είχα και το εξής, νομίζω ότι μπήκε το θερμικό!! εκεί που είχα τελειώσει το καφεδάκι μετά το backflush, καθάριζα το PF και ξαφνικά ακούω τη μηχανή να δουλεύει το solenoid που αδειάζει, άναψε η λυχνία που είναι κάτω από το κουμπί του ζεστού νερού, και από τότε έκλεισε και δεν μπορούσα να κάνω brew ή ζεστό νερό.
μετά από ώρα που ξαναδοκίμασα, ακούστηκε πάλι αυτός ο ήχος, άναψε η λυχνία για 1 δευτερόλεπτο και πάλι δουλεύει.
και γι'αυτό λέω. το θερμικό είναι;
η λυχνία αυτή τη μικρή πότε πρέπει να ανάβει; γιατί όση ώρα το δούλευα δεν είχε ανάψει καθόλου.
- Angeldust
- Επικοινωνία:
Στις Wega το κόκκινο led έχει σχέσει με το αυτόματο σύστημα πληρώσεις νερού.Αυτό ανάβει όταν πχ αργεί το boiler να γεμίσει και σταμάτaei,γυρνάμε το γενικό διακόπτη στο 0 και μετά ανάβουμε πάλι.
- glf
χμ, και τι εξυπηρετεί δεν πολυκατάλαβα. κλείνει αν δεν έχει νερό το μποιλερ δηλαδή; μα το έχω συνδεδεμένο..
και όταν έκλεισε, το έκανα και γω ένα ανοιγόκλειμα από τον γενικό διακόπτη αλλά δεν δούλεψε. μέχρι και από τη πρίζα το έβγαλα (κομπιουτεράκιας είμαι) αλλά και πάλι τίποτα.
μετά από ώρες που το ξαναδοκίμασα, άναψα το γενικό, δούλεψε κατευθείαν ένα solenoid και άναψε το φως για λίγο και ήταν έτοιμο, ξεκίνησε να ζεσταίνει.
μάλλον θα το κουβεντιάσω όταν ξαναπάω eurogat
και όταν έκλεισε, το έκανα και γω ένα ανοιγόκλειμα από τον γενικό διακόπτη αλλά δεν δούλεψε. μέχρι και από τη πρίζα το έβγαλα (κομπιουτεράκιας είμαι) αλλά και πάλι τίποτα.
μετά από ώρες που το ξαναδοκίμασα, άναψα το γενικό, δούλεψε κατευθείαν ένα solenoid και άναψε το φως για λίγο και ήταν έτοιμο, ξεκίνησε να ζεσταίνει.
μάλλον θα το κουβεντιάσω όταν ξαναπάω eurogat
- glf
Εδώ θα δούμε τις φωτο από τις βαλβίδες του μπόϊλερ.
καταρχάς να το εσωτερικό της βαλβίδας ασφαλείας. είχε πιάσει πολλά άλατα, επειδή έχανε συνεχώς. εδώ είναι η πατούρα του πλαστικού που έχει χρέη φλάντζας. αφού λύθηκαν και οι δύο βαλβίδες έκαναν το καθιερωμένο μπάνιο σε κιτρικό οξύ, εκτός από τα πλαστικά. το καθάρισμα ήταν άψογο και γενικά τα μέταλλα είναι σε άριστη κατάσταση. επάνω είναι η βαλβίδα που κλείνει για την πίεση και κάτω η βαλβίδα ασφαλείας. σε μένα χάνει το μαύρο λαστιχένιο o-ring που είναι φορεμένο και δε... βγαίνει. από εκεί χάνει συνεχώς μιας και το λάστιχο έχει γίνει πέτρα. και εδώ μια φωτο που δείχνει την τοποθέτηση των πλαστικών πριν κλείσουμε/βιδώσουμε κάθε βαλβίδα. τέλος, ας βάλω και το πρώτο καφεδάκι που έβγαλε η μηχανή με δοσολογία του ματιού
καταρχάς να το εσωτερικό της βαλβίδας ασφαλείας. είχε πιάσει πολλά άλατα, επειδή έχανε συνεχώς. εδώ είναι η πατούρα του πλαστικού που έχει χρέη φλάντζας. αφού λύθηκαν και οι δύο βαλβίδες έκαναν το καθιερωμένο μπάνιο σε κιτρικό οξύ, εκτός από τα πλαστικά. το καθάρισμα ήταν άψογο και γενικά τα μέταλλα είναι σε άριστη κατάσταση. επάνω είναι η βαλβίδα που κλείνει για την πίεση και κάτω η βαλβίδα ασφαλείας. σε μένα χάνει το μαύρο λαστιχένιο o-ring που είναι φορεμένο και δε... βγαίνει. από εκεί χάνει συνεχώς μιας και το λάστιχο έχει γίνει πέτρα. και εδώ μια φωτο που δείχνει την τοποθέτηση των πλαστικών πριν κλείσουμε/βιδώσουμε κάθε βαλβίδα. τέλος, ας βάλω και το πρώτο καφεδάκι που έβγαλε η μηχανή με δοσολογία του ματιού
- tsambu
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Arielli KM-150BS
- Μύλος:: -
- Οι καφέδες μου:: -
Mε αφορμη αυτο το τοπικ, μπορει καποιος γνωστης να αναπτυξει σε ενα νεο, τα βασικα μερη μιας επαγγελματικης μηχανης και του τροπου λειτουργιας της?
- Angeldust
- Επικοινωνία:
Για να επέμβει το θερμικό θα πρέπει να κολλήσει ο πιεσοστατις και με τι σειρά να ανοίγει η βαλβίδα ασφαλειας και όταν χάσει τα νερά να κόψει το ρεύμα η θερμική ασφάλεια.Το solenoid που ακούς είναι για την αναπληρώσει νερού στο boiler,στην κανονική λειτουργία το κόκκινο led ανάβει εάν πχ έχει έλλειμμα νερού στο δίκτυο και σταματάει την μηχανή μετά από κάποια λεπτά μην αφήνοντας να ζητάει νερό όλη μέρα και να χαλάει η αντλία.Ξανά κοίτα τις hλεkτρικες συνδέσεις.Για τις βαλβίδες υπάρχουν τα λαστιχάκια,τις εξαερώσεις μάλλον κάνει η τσιμούχα από το 3way solenoid.