Βασικά θα σου πω κάτι αλλά δε θέλω να σε απογοητεύσω.xristospet21 έγραψε:To διπλο πατημα το βλεπω σε αρκετα μαγαζια...ριχνουν μια δοση, πατανε, ριχνουν την επομενη και ξαναπατανε...προφανως και ειναι λαθος, φανταζομαι το κανουν και καλα για κατανομη..
Οσο για τον δοσομετρητη δεν ειναι για να γλιτωσω χρονο, θελω να ξεφυγω απο την wdt.
Ριχνονταε λιγο - λιγο καφε με το doser στο pf, ο καφες μαζευεται μονο στο κεντρο και δεν προλαβαινεις να κουνησεις το pf δεξια και αριστερα να παει ο καφες παντου, γνωριζεις την ταχυτητα αλεσης του Κ10.
Οποτε αν κανω οπως λες, να ριχνω πιο πολυ καφε με κανονικες δοσεις ο καφες θα στρωνει πιο καλα στο pf και με ενα απαλο χτυπημα μετα για να κατσει και τελος το ocd για leveling..ακουγεται καλο.Μενει να αποδεχτει και στην πραξη, σιγουρα με τα spauts θα ειναι τελεια, το θεμα ειναι με το naked τι θα γινεται γιατι πολυ φοβαμαι οτι στο κεντρο θα εχει πιο πολυ καφε. Ιδωμεν...
Ο κατανεμητής της δόσης λειτουργεί σωστά μόνον όταν είναι καλυμμένος ο αστερίας! Πρακτικά μιλάμε για περίπου 60+ gr καφέ. Δε σε συμφέρει να αλέθεις τόσο σπίτι και να μπαγιατεύει. Όταν στο doser έχεις καφέ "ανεπαρκή" σε ποσότητα, η δόση που σου πετάει ο κατανεμητής, να ξέρεις ότι θα έχει απόκλιση! Όταν εσύ πχ θες να αλέσεις 20 gr, αυτά θα συσσωρευτούν αρχικά στο ένα κελί του αστερία (άντε δύο κελιά). Μετά εσύ θα τραβήξεις τον κατανεμητή, και επδ τα κελιά σου δεν είναι επαρκώς γεμισμένα, δε θα σου πέφτει πάντα στο pf η ρυθμιζόμενη επιθυμητή ποσότητα.
... Οπότε να προτείνω κάτι άλλο? Άλεσε πρώτα, και αφού τελειώσει ο κ10 με τη διαδικασία, άρχισε να τραβάς τον κατανεμητή, μέχρι όλος ο καφές να πέσει στην 'τρύπα' /θέση υποδοχής του pf, στην οποία όμως ΔΕ θα έχεις το pf σου, ΑΛΛΑ το καπάκι του doser! Ξέρω, φαίνεται χαζό, αλλά έχει λογική: Ο καφές που θα πέσει πλέον όλος (και τα 20γρ) στο καπάκι, έχει σχεδόν ξε-σβολιαστεί! Ξαναρίξτον στο doser και τράβα τον κατανεμητή, κανονικά αυτή τη φορά με το pf στη συνήθη θέση του. Έχει επέλθει ομοιογένεια!
Δε το λέω τυχαία: Το κάνω τα βράδια λίγο πριν κλείσουμε, όπου για να ελαχιστοποιήσω τον καφέ που θα πετάξω και θα έχει ξεμείνει στο doser στο τέλος της ημέρας, κλείνω τον αυτόματο διακόπτη και αλέθω μικρές ποσότητες, τις οποίες κατανέμω όπως παραπάνω, εφόσον πλέον και ο χρόνος μου το επιτρέπει (βράδυ γαρ, λίγοι πελάτες).