Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
-
agpol07
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Δημοσίευση
από agpol07 » Κυρ Δεκ 13, 2020 11:06 am
Είχα κι εγώ ένα τέτοιο στην αρχή, αλλά λόγω του ότι είναι ματ, φεύγει δύσκολα ο καφές από πάνω του και συνήθως πρέπει να το πλύνεις με νερό.
Πλέον χρησιμοποιώ πανάκι μικροΐνες, το οποίο το διπλώνω στη μέση και έχω βρει την υγεία μου. Το τινάζεις όταν τελειώσεις και όλα καλά..
-
Earendil
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Δημοσίευση
από Earendil » Κυρ Δεκ 13, 2020 11:54 am
agpol07 έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 13, 2020 11:06 am
Είχα κι εγώ ένα τέτοιο στην αρχή, αλλά λόγω του ότι είναι ματ, φεύγει δύσκολα ο καφές από πάνω του και συνήθως πρέπει να το πλύνεις με νερό.
Ισχύει αυτό που λες, αλλά δε με ενοχλεί να το ξεβγάζω το βράδια ανά 2-3 μέρες.
Κυρίως με έχει βολέψει η προθήκη που έχει για να στερεώνεις το portafilter. Με διευκολύνει ώστε να μένει σε ευθεία θέση όσο εφαρμόζω το leveling tool και στο πάτημα.
-
manos0013
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
Δημοσίευση
από manos0013 » Κυρ Δεκ 13, 2020 3:03 pm
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! Ξέρεις κάποιος πόσα γραμμάρια καφέ παίρνει το "μαμά" καλαθακι?
-
Alexandros
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Δημοσίευση
από Alexandros » Κυρ Δεκ 13, 2020 11:43 pm
manos0013 έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 13, 2020 3:03 pm
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! Ξέρεις κάποιος πόσα γραμμάρια καφέ παίρνει το "μαμά" καλαθακι?
Λογικά μέχρι 18γρ είσαι καλυμμένος, μιας και είναι "διπλό". Δεν ξέρω ακριβώς, γιατί από την αρχή χρησιμοποιώ vst.
"Σκάλισε" εδώ και θα βρεις την απάντηση:
viewtopic.php?f=5&t=4382&start=1010
-
manos0013
Δημοσίευση
από manos0013 » Κυρ Δεκ 13, 2020 11:51 pm
Ευχαριστώ πολύ !
Κάποιοι topic που εξηγεί τις διαφορές pressurized και not pressurized καλαθακι,υπάρχει?
-
manos0013
Δημοσίευση
από manos0013 » Δευ Δεκ 14, 2020 2:26 am
Ευχαριστώ πολύ!
-
Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Δημοσίευση
από Luckees » Δευ Δεκ 14, 2020 10:58 am
manos0013 έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 13, 2020 11:51 pm
Ευχαριστώ πολύ !
Κάποιοι topic που εξηγεί τις διαφορές pressurized και not pressurized καλαθακι,υπάρχει?
Στο πρώτο η πίεση που δημιουργείται μέσα στο καλάθι είναι τεχνητή μέσω μιας οπής, ενώ στο δεύτερο φυσική μέσω του συνδυασμού: ποσότητα καφέ, βαθμός άλεσης και πάτημα (tamping).
Εμφανισιακά στο πρώτο θα δεις μια ολόκληρη διάταξη συνήθως πλαστική, μία οπή στην έξω πλευρά και ενδεχομένως διπλά τοιχώματα, ενώ στο δεύτερο ένα απλό καλάθι με πολλές οπές συμμετρικά διατεταγμένες.
Για το pressurized καλάθι ο βαθμός άλεσης έχει από μικρή έως καμιά σημασία ενώ για το non pressurized καλάθι o μύλος είναι εκ των ων ουκ άνευ κομμάτι του εξοπλισμού.
-
snow
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2003
- 2ος Μύλος:: Ascaso i mini i2
- Οι καφέδες μου:: Sant Eustachio, Passalacqua, Monte Alto,
Δημοσίευση
από snow » Τρί Δεκ 15, 2020 6:43 pm
Καλησπέρα σας χρειάζομαι βοήθεια. Μήπως γνωρίζει κάποιος καλό site με καλές τιμές για αγορά entry level μηχανής και μήλου από Αγγλία; Θέλω να κάνω δώρο και προορίζεται για χρήση εκεί και θα φτιάχνει 2 με 4 καφεδες τη μέρα φαντάζομαι. Κάτι μεταξύ 600 εως 1000 ευρω το πολύ, για να καταλάβετε τι ψάχνω, για μηχανή και μύλο. Κάτι σε Lelit ή Rancilio Silvia σε μηχανή και καποιον μύλο value for money σχετικά οικονομικό αλλά αξιόπιστο. Ίσως και κάτι με τα δύο μαζί. Η Sage Batista express αξίζει; Βρήκα το coffeeitalia.co.uk Αν έχει κάποιος κάτι υπόψη σε site ή τρέχουσα προσφορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Earendil
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Δημοσίευση
από Earendil » Τρί Δεκ 15, 2020 7:05 pm
snow έγραψε: ↑Τρί Δεκ 15, 2020 6:43 pm
Καλησπέρα σας χρειάζομαι βοήθεια. Μήπως γνωρίζει κάποιος καλό site με καλές τιμές για αγορά entry level μηχανής και μήλου από Αγγλία; Θέλω να κάνω δώρο και προορίζεται για χρήση εκεί και θα φτιάχνει 2 με 4 καφεδες τη μέρα φαντάζομαι. Κάτι μεταξύ 600 εως 1000 ευρω το πολύ, για να καταλάβετε τι ψάχνω, για μηχανή και μύλο. Κάτι σε Lelit ή Rancilio Silvia σε μηχανή και καποιον μύλο value for money σχετικά οικονομικό αλλά αξιόπιστο. Ίσως και κάτι με τα δύο μαζί. Η Sage Batista express αξίζει; Βρήκα το coffeeitalia.co.uk Αν έχει κάποιος κάτι υπόψη σε site ή τρέχουσα προσφορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για Αγγλία, οι περισσότεροι θα σου προτείνουν να πας σε αυτό το μύλο:
https://www.indiegogo.com/projects/nich ... ee-grinder#/
Έχει ένα μεγάλο μείον που είναι η αναμονή. Θα πρέπει να περιμένεις να ανοίξουν οι παραγγελίες και να παραλάβεις κατά τον Απρίλιο.
Αλλά οι περισσότεροι θα πουν πως αξίζει.