Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
Dimitris_P

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από Dimitris_P » Πέμ Νοέμ 04, 2010 1:28 pm

υπάρχει κάποιο mod που να γίνεται στη μηχανή ώστε να μπει χρονικό ρελέ και όταν ανάβεις το διακόπτη να λειτουργεί μόνο για όσο το έχεις ρυθμίσει για να σου κόψει την ποσότητα που θες ?

bill

Δημοσίευση από bill » Πέμ Νοέμ 04, 2010 2:54 pm

Αυτο που θες σιγουρα γινεται και ευκολα κιόλας ομως ο χρονοδιακοπτης ο ψηφιακος ειναι ακριβος.
Δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο δηλαδη.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Πέμ Νοέμ 04, 2010 3:05 pm

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και γω. Κάποιο κύκλωμα σε στυλ φωτισμού κλιμακοστασίου. Έχεις ένα μπουτόν που το πατάς και τροφοδοτεί τη συσκευή με ρεύμα για Χ χρόνο (Στη δικιά μου την περίπτωση 12,5 δευτερόλεπτα θέλω για 16 γρ, dattera sunrise σε κόψιμο 3,5). Σε αυτή την περίπτωση έχεις το διακόπτη του μύλου πάντα στο ΟΝ παίζεις από την παροχή ρεύματος . Θα το ψάξω λίγο και μόλις έχω νεότερα (όγκο κατασκευής, κόστος κτλ) θα σας ενημερώσω. Βρήκα και κάποιους έτοιμους χρονοδιακόπτες που τους βάζεις στην πρίζα αλλά οι πιο πολλοί απο αυτούς είναι για προγραμματισμό ημέρας ή εβδομάδας με ελάχιστο χρόνο λειτουργίας το ένα λεπτό (που είναι υπερβολικά πολύς χρόνος για την περίπτωση μας).

edit: Εννοείται ότι ο διακόπτης θα είναι μεταβλητού χρόνου ούτως ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις το χρόνο όσο θες.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Πέμ Νοέμ 04, 2010 3:46 pm

Άλλοι έχουν χρονοδιακόπτη και θα ήθελαν να μην το είχαν και άλλοι δεν το έχουν και το θέλουν..
Παιδιά ειλικρινά δεν χρειάζεται αυτό το πράγμα για οικιακή χρήση.Είναι σχεδόν άχρηστο!
Εκτός αν θέλετε να βάλετε τον μύλο να κόβει μόνος του και εσείς να πάτε μία βόλτα..
Γνώμη μου είναι να μην τον πειράξετε τον μύλο σας γιατί δεν ήταν λίγα τα χρήματα απόκτησης και είναι απο τους πολύ καλούς μύλους!
Σίγουρα θα έχετε και πρόβλημα με την εγγύηση αν τύχει οτιδήποτε,μακριά από όλους!!!
Δείτε το βίντεο που έχει βάλει ο Χρήστος και τι ωραία που δουλεύει και ο μύλος και ο barista.
Σιγά σιγά θα αποκτήσετε την ίδια οικειότητα! viewtopic.php?f=6&t=60

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Πέμ Νοέμ 04, 2010 8:47 pm

Δεν έχω σκοπό να πειράξω το μύλο. Όλη η δουλειά θα είναι απ' έξω. Θα γίνει ένα κυκλωματάκι σε ένα κουτάκι και θα δίνω απο εκέι ρευμα στο μύλο. Το κάνω για να μη πετάω καφέ και για να μη γκρινιάζει η γυναίκα μου που δε ξέρει πόσο να κόψει. Παλιά έβαζε 2 κουταλιές έτοιμο κομμένο και έπινε το καφεδάκι της. Είδα κι έπαθα να την πείσω να τον πάρουμε, μην της στερήσω και τον καφέ τώρα.

yiannis taloumis

Δημοσίευση από yiannis taloumis » Παρ Νοέμ 05, 2010 8:55 am

Κάτι τέτοιο έχουμε φτιάξει για τους επαγγελματικούς μύλους Anmif και λειτουργεί !
Σχετικά με το κόστος?

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Παρ Νοέμ 05, 2010 9:56 am

εσωτερικό mod ή εξωτερικό κιτ πρίζας?

yiannis taloumis

Δημοσίευση από yiannis taloumis » Παρ Νοέμ 05, 2010 10:22 am

Γι αυτή την περίπτωση εξωτερικό , γιατί υπάρχει timer που ενσωματώνεται στον μύλο ( στο taf coffee οι μύλοι στο bar λειτουργούν έτσι )
Ρώτησα για το κόστος γιατί νομίζω για χρήση στο σπίτι ίσως είναι υψηλό.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Παρ Νοέμ 05, 2010 2:38 pm

Τελικά δεν βρήκα κάποιο χρονοδιακόπτη με ανάλυση δευτερολέπτου ή και μικρότερο. Μόνο αυτοί που χρησιμοποιούνται σε κλιμακοστάσια αλλά ξεκινούν από μισό λεπτό μέχρι δέκα λεπτά κάτι που τους κάνει άχρηστους. Βρήκα έναν που μπαίνει στην πρίζα με 10 ευρώ αλλά ξεκινάει από 10λεπτο και πάνω. Οι χρονοδιακόπτες κλιμακοστασίου ξεκινάν από 30 ευρώ συν τα έξοδα για κατασκευή (μπουτόν, κουτί, καλώδια κ.α.). Τέσπα, μικρό το κακό για μένα, απλά πρέπει να εκαιδεύσω τη γυναίκα να μετράει σωστά ή να της κολλήσω ενα χρονόμετρο στο μύλο για να ξέρει πότε να τον σβήσει. (εγώ το κάνω από το ρολόι χειρός και έτσι αλέθω πάντα ακριβώς όσο χρειάζομαι). Αν έβρισκα κάτι με μέγιστο κόστος 20 ευρώ θα το έκανα ( με δυνατότητα παράκαμψης του βέβαια μέσω επιλογέα).
Αλήθεια Γιάννη, αν επιτρέπεται πόσο στοίχισε σε εσάς?
Off topic:
Γιάννη συγχαρητήρια για την όλη δουλειά σας, και για τα παιδιά που δουλεύουν εκεί. Είναι όλοι τους εξυπηρετικότατοι.

yiannis taloumis

Δημοσίευση από yiannis taloumis » Παρ Νοέμ 05, 2010 6:09 pm

Θα πρότεινα να φτάχνεις εσύ τον καφέ της γυναίκας σου και να τον προσφέρεις σαν ένα μπουκέτο απο λουλούδια!!!

Απάντηση