Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου
Re: Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου
Καλημέρα σε όλους,
Όντως αρχάριος για αγορά μηχανής ήμουν ανάμεσα σε gaggia classic 2019 κ lelit. Διαβάζοντας όμως ώρες εδώ και με την γνώμη του PublicDomain που μου απάντησε εδώ, κατέληξα σε lelit. Έχω όμως 2 επιλογές:
https://www.barista.gr/el/lelit-pl41lem + 100€ περιπου για μύλο ή
https://www.barista.gr/el/lelit-pl41tem-pid-5 (επειδή διάβασα πόσο σημαντικό είναι το pid ειδικά σε αρχάριο) και αργότερα αγορά μύλου.
Ποια ειναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ
Όντως αρχάριος για αγορά μηχανής ήμουν ανάμεσα σε gaggia classic 2019 κ lelit. Διαβάζοντας όμως ώρες εδώ και με την γνώμη του PublicDomain που μου απάντησε εδώ, κατέληξα σε lelit. Έχω όμως 2 επιλογές:
https://www.barista.gr/el/lelit-pl41lem + 100€ περιπου για μύλο ή
https://www.barista.gr/el/lelit-pl41tem-pid-5 (επειδή διάβασα πόσο σημαντικό είναι το pid ειδικά σε αρχάριο) και αργότερα αγορά μύλου.
Ποια ειναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
και οι 2 μηχανές είναι εισαγωγικές και ναι κάνουν αρκετά καλό καφέ.
είναι single boiler που σημαίνει ότι αν θες ατμό θα πρέπει να περιμένεις λίγο για να κάνεις αφρόγαλα για 1-2 καπουτσίνο και μετά να περιμένεις από την αρχή.
η διαφορά μεταξύ αυτών των 2 είναι το PID = έλεγχος στη θερμοκρασία που σημαίνει ότι αν με την 1η μηχανή μπορείς να πετύχεις πολύ καλά κάποιους καφέδες, με τον 2ο θα έχεις πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποικιλία καφέδων τους οποίους και θα τους εκχυλίζεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.
παίρνεις και διαλέγεις.
είναι single boiler που σημαίνει ότι αν θες ατμό θα πρέπει να περιμένεις λίγο για να κάνεις αφρόγαλα για 1-2 καπουτσίνο και μετά να περιμένεις από την αρχή.
η διαφορά μεταξύ αυτών των 2 είναι το PID = έλεγχος στη θερμοκρασία που σημαίνει ότι αν με την 1η μηχανή μπορείς να πετύχεις πολύ καλά κάποιους καφέδες, με τον 2ο θα έχεις πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποικιλία καφέδων τους οποίους και θα τους εκχυλίζεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.
παίρνεις και διαλέγεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
spiritclay
καλησπέρα. λογικά αυριο πρωι θα μιλήσω μέσω τηλ με barista.gr για να παραγγείλω την συγκεκριμένη μηχανή (PL41 PLUST PID) κ εγώ. ξέρω οτι υπάρχει κάποια έλειψη αυτή την στιγμή αλλα μου είπαν σε παλιότερο mail οτι αρχες Δεκέμβρη περιμένουν καινουρια κομματια.
Μύλος θα παίξει απο το νεο έτος (niche zero) μόλις μαζέψω λεφτά. Προς το παρών με ετοιμα φρεσκοαλεσμενα καφεδάκια απο καλο καφεκοπτειο σε μικρες ποσοτητες και αεροστεγή δοχεία.
το συγκεκριμένο μοντέλο έχει καλαθάκι 58άρι. Για distributor και tamper να παίξω στης μαμας εταιρίας που έχει στο συγκεκριμένο site( 58.55 και 58mm αντίστοιχα) ή να πάω σε κάποιο άλλο? θέλω να μην έχω πρόβλημα με το μέγεθος και να γίνει σωστά η δουλειά. ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Μύλος θα παίξει απο το νεο έτος (niche zero) μόλις μαζέψω λεφτά. Προς το παρών με ετοιμα φρεσκοαλεσμενα καφεδάκια απο καλο καφεκοπτειο σε μικρες ποσοτητες και αεροστεγή δοχεία.
το συγκεκριμένο μοντέλο έχει καλαθάκι 58άρι. Για distributor και tamper να παίξω στης μαμας εταιρίας που έχει στο συγκεκριμένο site( 58.55 και 58mm αντίστοιχα) ή να πάω σε κάποιο άλλο? θέλω να μην έχω πρόβλημα με το μέγεθος και να γίνει σωστά η δουλειά. ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
θα είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις το κόψιμο που χρειάζεται και ο καφές καλό είναι να είναι φρεσκοαλεσμένος, βέβαια θα δεις τα προβλήματα αυτά και μόνος σου απλά σου κάνω μια πρόβλεψη καθώς πολλοί από εμάς έχουμε περάσει αυτό το στάδιο!spiritclay έγραψε: ↑Τετ Δεκ 02, 2020 9:23 pm.....Προς το παρών με ετοιμα φρεσκοαλεσμενα καφεδάκια απο καλο καφεκοπτειο σε μικρες ποσοτητες και αεροστεγή δοχεία.
...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
Επειδή είχα την ίδια απορία με μια lelit μηχανή με 58αρι πορταφιλτερ που παρήγγειλα πρόσφατα, κατέληξα σε ταμπερ και κατανεμητή 58.5mm.
-
Alexandros
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Καλησπέρα, αν δεν έχεις πάρει τηλέφωνο ακόμα, δες μήπως σου κάνουν έκπτωση 10% που είχαν λόγω Black Friday.spiritclay έγραψε: ↑Τετ Δεκ 02, 2020 9:23 pmκαλησπέρα. λογικά αυριο πρωι θα μιλήσω μέσω τηλ με barista.gr για να παραγγείλω την συγκεκριμένη μηχανή (PL41 PLUST PID) κ εγώ.
- agpol07
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
Δεν θα βγάλεις άκρη με κομμένο καφέ απ έξω. Θα πετάξεις πολύ καφέ..spiritclay έγραψε: ↑Τετ Δεκ 02, 2020 9:23 pmκαλησπέρα. λογικά αυριο πρωι θα μιλήσω μέσω τηλ με barista.gr για να παραγγείλω την συγκεκριμένη μηχανή (PL41 PLUST PID) κ εγώ. ξέρω οτι υπάρχει κάποια έλειψη αυτή την στιγμή αλλα μου είπαν σε παλιότερο mail οτι αρχες Δεκέμβρη περιμένουν καινουρια κομματια.
Εγώ θα σου πρότεινα αυτό που έκανα κι εγώ. Να πάρεις δηλαδή τώρα έναν Graef μέχρι να μαζέψεις λεφτα για Niche, και όταν τα μαζέψεις, πουλάς τον Graef άνετα ένα 50αρι, μη σου πω και 60αρι..
Καλησπέρα, ρώτησα εγώ και μου είπαν οτι δυστυχώς δεν ισχύει. Τρίτη θα έχουν παραλαβή κάποια κομμάτιαAlexandros έγραψε: ↑Πέμ Δεκ 03, 2020 6:44 pmΚαλησπέρα, αν δεν έχεις πάρει τηλέφωνο ακόμα, δες μήπως σου κάνουν έκπτωση 10% που είχαν λόγω Black Friday.spiritclay έγραψε: ↑Τετ Δεκ 02, 2020 9:23 pmκαλησπέρα. λογικά αυριο πρωι θα μιλήσω μέσω τηλ με barista.gr για να παραγγείλω την συγκεκριμένη μηχανή (PL41 PLUST PID) κ εγώ.
-
spiritclay
agpol07 έγραψε: ↑Πέμ Δεκ 03, 2020 8:59 pmΔεν θα βγάλεις άκρη με κομμένο καφέ απ έξω. Θα πετάξεις πολύ καφέ..spiritclay έγραψε: ↑Τετ Δεκ 02, 2020 9:23 pmκαλησπέρα. λογικά αυριο πρωι θα μιλήσω μέσω τηλ με barista.gr για να παραγγείλω την συγκεκριμένη μηχανή (PL41 PLUST PID) κ εγώ. ξέρω οτι υπάρχει κάποια έλειψη αυτή την στιγμή αλλα μου είπαν σε παλιότερο mail οτι αρχες Δεκέμβρη περιμένουν καινουρια κομματια.
Εγώ θα σου πρότεινα αυτό που έκανα κι εγώ. Να πάρεις δηλαδή τώρα έναν Graef μέχρι να μαζέψεις λεφτα για Niche, και όταν τα μαζέψεις, πουλάς τον Graef άνετα ένα 50αρι, μη σου πω και 60αρι..
έχεις δίκιο είναι κάτι που σκέφτομαι να κάνω. Βασικά έχω μιλήσει με την εταιρία, μου είπαν οτι σήμερα λογικα θα τους στείλουν τις μηχανες,οπότε απο βδομάδα που θα παραλάβουν θα ξαναμιλήσω μαζί τους...
θα περιμένω λοιπον μερικές μέρες ακόμα και στο καπάκι θα πάρω απο κανα σκρουτζομάγαζο και τον graef για πιο safe αποτελέσματα, κάνοντας υπομονή κανα 2μηνο για τον niche.δεν τον έχω σε εκτιμηση καθόλου αλλα απο ετοιμο αλεσμένο καφέ λογικά θα ειναι ενα σκαλι πάνω απο άποψη ποιότητας και ευκολίας.
ειμαι γενικα πολύ ενθουσιασμένος με την φάση και περιμένω πως κ πως ναρχισω τις δοκιμές!