Το καψιμο στο χερι ειναι μια εντελως ακυρη διαδικασια στην οποια συμβαλλουν πολλοι παραγοντες και μπορει να ισχυσει αν θελουμε ακριβεια ...
Ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα την θερμοκρασια και η καθε γαλατιερα ειναι απο αλλο υλικο ..Η πιο ακριβης λυση ειναι το θερμομετρο ...
Που εκει παιζει ρολο η ταχυτητα αποκρισης ...Αλλιως θα μετρησει ενα ψηφιακο θερμομετρο και αλλιως ενα κινεζικο ...
Στα πιο φτηνα που αργουν να ανεβασουν την θερμοκρασια καλο ειναι να κλεινει ο ατμος στους 55 C ...
Θερμοκρασία καπουτσίνο
-
peter
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
επισης τα αναλογικα θερμομετρα θελουν καποια στιγμη καλιμπραρισμα, μετα απο ενα σημειο δεν ειναι ακριβη , αυτο μπορει να τσεκαριστει εαν το βαλεις σε νερο που βραζει για να τσεκαρεις την θερμοκρασια,(το νερο πρεπει να βραζει ,οχι την ωρα που αρχιζει τις μπορμπουληθρες.)
-
nikp81
Re: Θερμοκρασία καπουτσίνο
Μιας και εχει συζητηθει πολυ , το θεμα με την θερμοκρασια του γαλακτος στον capuccino , ειπα να κανω ενα πειραμα ...
Εφτιαξα 3 capuccino διαδοχικα με τις ιδιες ακριβως συνθηκες , απλα σε καθε εναν αλλαζα την θερμοκρασια του γαλακτος ...
Στον πρωτο το αφρογαλα ειχε 65c
Στον δευτερο το αφρογαλα ειχε 60c
Στον τριτο το αφρογαλα ειναι 55c
Συμπερασματα :
- Στους 65 ο capuccino Πικριζε λιγο , και ισα που μπορουσες να τον πιεις αμεσως λογω θερμοκρασιας
- Στους 60 ειχε φυγει αυτη η πικριλα , και πινοτανε αλλα ηταν πολυ flat στη γευση
- Στους 55 πηρα το καλυτερο αποτελεσμα , καθως ο καφες ηταν γλυκοπιοτος και πολλες γευσεις απο το γευστικο προφιλ του καφε πλυμμηρισαν την κουπα μου .
Οι δοκιμες εγιναν με Taf Estate Blend , 18.5 γρ , 55ml και διαρκεια εκχυλισης 30 δ/τα με γυμνο portafilter!!
Τα αποτελεσματα ειναι καθαρα η δικη μου αποψη , χωρις να σημαινει οτι ειναι ο κανονας!
Εφτιαξα 3 capuccino διαδοχικα με τις ιδιες ακριβως συνθηκες , απλα σε καθε εναν αλλαζα την θερμοκρασια του γαλακτος ...
Στον πρωτο το αφρογαλα ειχε 65c
Στον δευτερο το αφρογαλα ειχε 60c
Στον τριτο το αφρογαλα ειναι 55c
Συμπερασματα :
- Στους 65 ο capuccino Πικριζε λιγο , και ισα που μπορουσες να τον πιεις αμεσως λογω θερμοκρασιας
- Στους 60 ειχε φυγει αυτη η πικριλα , και πινοτανε αλλα ηταν πολυ flat στη γευση
- Στους 55 πηρα το καλυτερο αποτελεσμα , καθως ο καφες ηταν γλυκοπιοτος και πολλες γευσεις απο το γευστικο προφιλ του καφε πλυμμηρισαν την κουπα μου .
Οι δοκιμες εγιναν με Taf Estate Blend , 18.5 γρ , 55ml και διαρκεια εκχυλισης 30 δ/τα με γυμνο portafilter!!
Τα αποτελεσματα ειναι καθαρα η δικη μου αποψη , χωρις να σημαινει οτι ειναι ο κανονας!