Nuova Simonelli Oscar - πρώτη επαφή

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Re: Nuova Simonelli Oscar - πρώτη επαφή

Δημοσίευση από Luckees » Δευ Μαρ 07, 2016 9:34 am

Μιχάλη, είσαι πρώτος :a013: Σε ευχαριστώ για τα βίντεο, το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο. Η γαλατιέρα σου τι χωρητικότητας είναι; Και κάτι ακόμα το steam knob το γυρνάς τέρμα σε φουλ λειτουργία;
Νάσο, δε ρώτησα γραμμάρια και είναι κάτι που θα το κάνω από εδώ και πέρα. Η πίκρα νομίζω ότι αποδίδεται στο γεγονός οτι ανέκαθεν έπινα τον εσπρέσο προς το γλυκό και τώρα τελευταία μέτριο. Πήρα επίτηδες από τα coffee lab ένα σκέτο 2πλό για να έχω γευστική σύγκριση και σε σχέση με αυτό που έβγαλα στο σπίτι, του μαγαζιού μου φάνηκε ελαφρώς πιο πικρός. Και οι 2 όμως ήταν αρκετά πικροί (όχι καμμένοι) άρα νομίζω ότι είναι θέμα εκπαίδευσης. Άσε που είμαστε και σε μια ηλικία που η ζάχαρη πρέπει να κόβεται σιγά σιγά..

Άβαταρ μέλους
ΜiKe
Όνομα: ΜΙΧΑΛΗΣ
Μηχανή:: NuovaSimonelli Oscar
2η Μηχανή:: Hario V60, Aeropress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Hario mini mill
Οι καφέδες μου:: όλοι. όλων. απο παντού.

Δημοσίευση από ΜiKe » Δευ Μαρ 07, 2016 10:09 am

είναι 360ml και πάω το knob φουλ τερμα.
ευχομαι να κοψεις την ζαχαρη, αμεσα και ευκολα.
τωρα στην προσπαθεια για να την κοψεις χρησιμοποιησε μαυρη ζαχαρη, ειναι πιο φιλική στα χαρακτηριστικά του καφε.

Άβαταρ μέλους
Luckees

Δημοσίευση από Luckees » Δευ Μαρ 07, 2016 10:18 am

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Θα το εφαρμόσω άμεσα!

Άβαταρ μέλους
Luckees

Δημοσίευση από Luckees » Πέμ Μαρ 10, 2016 10:38 am

Καλημέρα :coffee:
Συνεχίζοντας τις στενές επαφές τρίτου τύπου με την oscar και προσπαθώντας να καταλάβω πως λειτουργεί η μηχανή θα ήθελα τις γνώσεις σας.

Σε κάποια φάση χτες την ώρα της εκχύλισης άναψε το λαμπάκι του ρεζερβουάρ νερού και σταμάτησε να τρέχει καφές.

1. Στο καπάκι που καλύπτει το ρεζερβουάρ λέει ότι όταν γεμίζεις με νερό πρέπει να κλείνεις τη μηχανή, μέχρι τώρα δεν το είχα παρατηρήσει και δεν το έκανα, για ποιο λόγο πρέπει να γίνεται αυτό;

2. Μέχρι τώρα έχω καταλάβει ότι το νερό πηγαίνει μέσω της αντλίας από το ρεζερβουάρ μέσα στο δίκτυο hx όπου και παραμένει για να ανεβάσει θερμοκρασία. Από εκεί το νερό πάει στο group στη σωστή θερμοκρασία στους 90+ βαθμούς. Στο χρόνο λοιπόν μιας εκχύλισης 30sec το νερό που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτό που υπάρχει μέσα στο hx θερμαντικό στοιχείο που είναι ζεστό συν μέρος του νερού που βρίσκεται πριν το θερμαντικό στοιχείο και είναι κρύο. Όταν λοιπόν πατάμε brew γιατί ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος δεν διαβάζει ότι το υπάρχον νερό που είναι στο δίκτυο και κατευθύνεται προς το group δεν επαρκεί για να ξεκινήσεις την εκχύλιση άρα να σε ειδοποιήσει και ανάψει το λαμπάκι του ρεζερβουάρ πριν και όχι κατά τη διάρκεια της εκχύλισης?
https://www.dropbox.com/s/itpz8m41tiu8qc2/hx.jpg?dl=0

Άβαταρ μέλους
ΜiKe

Δημοσίευση από ΜiKe » Πέμ Μαρ 10, 2016 12:14 pm

φαντάζομαι γιατι ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος δεν διαβάζει το υπάρχον νερό που είναι στο δίκτυο και κατευθύνεται προς το group, αλλα το νερό που περνάει απο το δοχείο νερού και κατευθύνεται στο δίκτυο.
Εξού και προτείνεται οτι όταν αφαιρείς το δοχείο να είναι η μηχανή κλειστή έτσι ώστε όταν το τοποθετήσεις και ξανανοίξεις ο αισθητήρας να διαβάζει σωστά. Φαντάζομαι.
Εγω θα σου προτείνω να γεμίζεις το δοχείο χωρίς να το αφαιρείς, με ένα χωνί και πριν σου τελειώσει το νερό χωρίς να σε νοιάζει αν η μηχανή είναι ανοιχτή ή κλειστή.

maverick_gr
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: NS Oscar 2
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Mazzer SJ

Δημοσίευση από maverick_gr » Παρ Μαρ 11, 2016 5:18 pm

Μετά από πολύ ψάξιμο και υπομονή, παρήγγειλα χτες από elektros την Oscar II με OPV.
Σήμερα έφυγε από Ιταλία με TNT και αναμένω παραλαβή με το καλό μέσα στην άλλη βδομάδα.
Θα σας ενημερώσω μόλις παραλάβω για την εμπειρία και σε επόμενα post για τη μηχανή :)

Άβαταρ μέλους
ΜiKe

Δημοσίευση από ΜiKe » Παρ Μαρ 11, 2016 7:12 pm

επιτέλους!! κάποιος να μας την δείξει. μέχρι στιγμής εγω μονο ενα βιντεο εχω βρει (https://youtu.be/p418wO44OEI).
Καλορίζική!

maverick_gr
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: NS Oscar 2
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Mazzer SJ

Δημοσίευση από maverick_gr » Παρ Μαρ 18, 2016 10:19 am

Καλησπέρα σε όλους.
Χτες παρέλαβα τη NS Oscar II από το elektros.it μόλις 5 εργάσιμες μετά την παραγγελία (συμπεριλαμβανομενης και της εγκατάστασης του OPV).
Καταρχήν πολύ καλό το πακετάρισμα από την elektros. Ήρθε box in a box γεμάτο με σακούλες με αέρα για προστασία. Η μηχανή πολύ όμορφη αλλά λίγο πιο ογκώδης απ ότι περίμενα (κοινώς έφαγα μια μικρή παντόφλα επειδή γέμισα τον πάγκο της κουζίνας :) ). Από την άλλη φαίνεται μικρός ο Mazzer οπότε σταμάτησε να ασχολείται με τον "μύλο που πιάνει χώρο". Επίσης μέσα στο πακέτο υπήρχε το καθαριστικό, το βουρτσάκι και το blind σαν δωράκι από την elektros.

Η πρώτη μου προσπάθεια για καφέ δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς η εκχύλιση ήταν στα 16,5 δευτερόλεπτα οπότε πήγε άκλαφτος. Πριν φύγω για δουλειά δοκίμασα άλλα 2 κοψίματα και έχω ανέβει στα 19,5'' όπου και αρχίζει να δημιουργείται και καϊμάκι και τουλάχιστον πίνεται. Τόσο επειδή είμαι ακόμα άμπαλος -είναι η πρώτη μου καλή μηχανή- όσο και επειδη δεν έχω βρει το κατάλληλο κόψιμο θα χρειαστώ μερικές προσπάθειες ακόμα αλλά δείχνει πολλά υποσχόμενη και θα επανέλθω. Κατά τα άλλα η πίεση για το αφρόγαλα είναι πολύ καλή και το cup warming είναι αρκετά γρήγορο.
Το ΣΚ που θα τη δουλέψω παραπάνω θα ανεβάσω και βίντεο και φωτό :).

Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Δημοσίευση από Edesso » Παρ Μαρ 18, 2016 10:45 am

Καλοδουλευτη, ειναι πολυ ομορφη
espresso junkie...