Ascaso i-mini (i2) - coffee grinder

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
kojak111
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Francis x1 2nd gen
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Re: Ascaso i-mini (i2) - coffee grinder

Δημοσίευση από kojak111 » Πέμ Δεκ 06, 2012 4:14 pm

Καλησπερα... καινουργιος στο forum περιμενωντας την ascaso i2 mini που θα καταφτασει αυριο.
Αυτο που εχει γραφτει στο νημα νωριτερα περι ευρεσης του σημειου μηδεν για τον μυλο αυτο,
βιδώνοντας το πανω μαχαιρι μεχρι να ακουμπησει με το κατω και κατοπιν ξεβιδωνοντας το 3,5 στροφες
φτανουμε στην περιοχη του espresso, ισχυει;
Και στη τελική τί είσαι για να αρέσεις σε όλους...;Πατάτες τηγανητές;

Άβαταρ μέλους
tristanos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!

Δημοσίευση από tristanos » Παρ Δεκ 07, 2012 3:38 pm

Ως πρόσφατος ιδιοκτητης ascaso δεν το γνωρίζω όμως αυτό που κατάλαβα τις 2 μέρες που έχω τον μυλο είναι ότι το σημείο του εσπρεσο θα το βρείς αρκετά εύκολα,όσο περίεργο και αν σου φένετε αυτό!!, με το κόψιμο που θα κάνεις. Μετά απο 100-150 γρ θα είσαι εκεί που πρέπει. Τώρα γι'αυτό που ρωτάς δεν το δοκίμασα και ούτε θα το δοκιμάσω .... νομίζω.

Spiritcrusher

Δημοσίευση από Spiritcrusher » Κυρ Δεκ 16, 2012 8:11 pm

Καλησπέρα. Ύστερα απο 20 ημερες συμβίωσης με την classic και κάμποσα πήγαινε-έλα στα καφεκοπτεία συνειδητοποίησα πως η αγόρά μύλου δεν παίρνει αναβολή (δυστυχώς για το πορτοφόλι μου...)
Διάβασα αρκετά και μάλλον καταλήγω στην λύση της ascaso, κυρίως λόγω της σχέσης τιμής απόδοσης. Eπιτρέψτε μου μόναχα μερικές ερωτήσεις οι γνώστες

1) Καλύτερα κωνικές λεπίδες (i-2) ή επίπεδες (i-1) και γιατί?

2) To μόνο site στο οποίο βρήκα πληροφορίες για τις διαφορές μεταξύ των 2 είναι το http://www.shop.solino.gr. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως στην i-1 το σύστημα άλεσης είναι από ορείχαλκο ενω στην i-2 πλαστικό. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αυτό και ποιά η χρηστικότητά του πέρα από την προφανή διαφορά στην ποιότητα κατασκευής λόγω των διαφορετικών υλικών?

3) Τείνω πρός την σειρά i-steel κυρίως λόγω του υλικού για αποφυγη διαβρώσεων και δευτερευόντως γιατι ταιριάζει οπτικα με την classic :a013: Δυστυχώς αυτή η σειρά δεν προσφέρεται σε mini και έχω θέμα χώρου. Μήπως είμαι παρανοικός με το υλικό κατασκευής? Θα προτείνατε/προτιμούσατε την αλουμινένια mini?

Άβαταρ μέλους
barista.gr
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: La Marzocco GS3
2η Μηχανή:: Flair Pro
Μύλος:: Ceado E37S
2ος Μύλος:: Baratza Sette 270wi
Οι καφέδες μου:: Taresso Artisan Coffee Roasters
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από barista.gr » Κυρ Δεκ 16, 2012 9:28 pm

Καλησπερα

Η βασικη διαφορα μεταξυ των 2 μυλων ειναι η ταχυτητα αλεσης.

Στον Ι-1 θα μπορεσεις σε μια ωρα να αλεσης 5 κιλα καφε οταν στον I-2 θα αλεσεις 3.

Η ποιοτητα στην αλεση ειναι παρομοια. Στην ουσια για οικιακη χρηση ο I-2 ειναι η ιδανικη επιλογη και λογω κοστους. Ο I-1 ειναι πολυ καλη επιλογη για επαγγελματικους χωρους (για decaf π.χ.) οπου η ταχυτητα στην αλεση ειναι πιο σημαντικη.

Μια ακομη διαφορα ειναι οτι ο I-1 ειναι πιο "ησυχος" μυλος απο τον I-2.

www.barista.gr

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Δεκ 16, 2012 9:49 pm

Spiritcrusher έγραψε:...
1) Καλύτερα κωνικές λεπίδες (i-2) ή επίπεδες (i-1) και γιατί?
Ουδείς γνωρίζει! Μόνο στο παρακάτω review κάποιος έχει κάνει την σύγκριση. Κατ΄ εμέ (αλλά και σε ξένα fora) υπερβολικά αρνητική κριτική για τον i-2.
http://www.bellabarista.co.uk/pdf/compa ... lookv3.pdf
Spiritcrusher έγραψε: 2) ... Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αυτό και ποιά η χρηστικότητά του πέρα από την προφανή διαφορά στην ποιότητα κατασκευής λόγω των διαφορετικών υλικών?
Ποιότητα κατασκευής κυρίως αν και ο πλαστικός φορέας αντέχει για πολλά χρόνια. Δες στο παραπάνω link για αναλυτικές φωτογραφίες. Σίγουρα είναι καλύτερη κατασκευή ο τύπος i-1, έχει και πιο δυνατό μοτέρ, αλλά είναι και πιο ακριβός από την αντίστοιχη έκδοση του i-2.
Spiritcrusher έγραψε:3)...Δυστυχώς αυτή η σειρά δεν προσφέρεται σε mini και έχω θέμα χώρου. ...
Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα να πάρεις τον i-steel από άποψη μεγέθους. Ελάχιστα ψηλότερος (3cm) από τον i-mini είναι και στις άλλες διαστάσεις ελάχιστα μικρότερος.
ascaso_grinders_comparison.jpg
YΓ Βασίλη γράφαμε ταυτόχρονα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Spiritcrusher

Δημοσίευση από Spiritcrusher » Δευ Δεκ 17, 2012 1:17 pm

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Χρήστο, όσο υπερβολικός και να είναι ο reviewer στο λίνκ που παρέθεσες από πάνω, αυτά που γράφει λειτουργούν τουλάχιστον αποτρεπτικά για αγορά του i-2. Κρίμα ρε :censored: και είχα κατασταλάξει στον i-steel i2... Δυστυχώς ο i-steel i1 κοστίζει 80-100 ευρώ παραπάνω που τον θέτουν way off budget (200 Euro max).

Now what? Να παω για i-1 mini αν τον βρώ προσφορά κοντά στο 200άρι ή απλά κάνω γαργάρα τα αρνητικά reviews και παίρνω τον i-steel i2 στα 180?

εντιτ: Χρήστο κάνε σε παρακαλώ ένα έντιτ στο από πάνω πόστ μου και διόρθωσε το "λόγο" (τρίτη σειρά). Μου βγήκε το μάτι... Α ρε καταραμένα γκρίκλις.

Άβαταρ μέλους
G.K
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: G.B Modified By GK
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Porlex Mini

Δημοσίευση από G.K » Δευ Δεκ 17, 2012 1:39 pm

Άβαταρ μέλους
tristanos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!

Δημοσίευση από tristanos » Τρί Δεκ 18, 2012 12:26 am

Spiritcrusher έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Χρήστο, όσο υπερβολικός και να είναι ο reviewer στο λίνκ που παρέθεσες από πάνω, αυτά που γράφει λειτουργούν τουλάχιστον αποτρεπτικά για αγορά του i-2. Κρίμα ρε :censored: και είχα κατασταλάξει στον i-steel i2... Δυστυχώς ο i-steel i1 κοστίζει 80-100 ευρώ παραπάνω που τον θέτουν way off budget (200 Euro max).

Now what? Να παω για i-1 mini αν τον βρώ προσφορά κοντά στο 200άρι ή απλά κάνω γαργάρα τα αρνητικά reviews και παίρνω τον i-steel i2 στα 180?

εντιτ: Χρήστο κάνε σε παρακαλώ ένα έντιτ στο από πάνω πόστ μου και διόρθωσε το "λόγο" (τρίτη σειρά). Μου βγήκε το μάτι... Α ρε καταραμένα γκρίκλις.
Ταπεινή μου άποψη όσο αφορά τον συγκεκριμένο μύλο αλλά και οτιδήποτε άλλο θελήσεις να αγοράσεις μην εμπιστεύεσαι την απρόσωπη άποψη κάποιου που ίσως να σκοπεύει αλλού (δεν εννοώ καποιο μελος του forum προς Θεού!) αλλά τις γνώμες αυτών που εδώ έχουν αρκετό χρόνο τον συγκεκριμένο μύλο και έχουν αλέσει πολλά σακουλάκια καφέ!
Υ.Γ. εγώ είμαι πολύ πρόσφατος ιδιοκτήτης του ascaso I2 mini αλλά από το ιδιαιτέρως σχολαστικό διάβασμα που έχω κάνει οι παλιοί ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου μύλου είναι αρκετά ευχαριστημένοι από την απόδοση μύλου και τιμής!

Tolis

Δημοσίευση από Tolis » Τρί Δεκ 18, 2012 5:42 pm

Εχω την ταση ειδικα οταν αλλαζω καφε να ταρακουναω και να χτυπαω τον μυλο για να πεσει ο εγκλωβισμενος καφε απο την προηγουμενη φορα (συνηθως μια μερα πριν).Σημερα δοκιμασα και να τον βαλω σε λειτουργια και βγηκε και αλλος καταχωνιασμενος καφες.
Κανω καλα;Ενδεχεται να δημιουργησω προβλημα;

Filimon

Δημοσίευση από Filimon » Τετ Δεκ 19, 2012 4:11 pm

Πια η διάφορα μεταξύ i2 με i1;

Απάντηση