Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
-
nextsak
- Όνομα: ΘΑΝΑΣΗΣ
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
Re: Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
Νομιζω οτι κατι δεν εχει σφιξει καλα. Δεν ειναι λογικο να μην ειναι σταθερα τα μαχαιρια. Απ´οτι εχω διαβαζει αν αλλαζει η ταχυτητα η σταματαει που και που να κοβει, πας για μοτερ. Ελπιζω να μην εχει κουμπωσει κατι σωστα και να μην ειναι το μοτερ.
Παντως φαινεται οτι βγαζει προβληματα ο συγκεκριμενος μυλος. Βεβαια ο δικος μου προς το παρον σκυλι... Αν εξαιρεσεις το συχνο, πολυ συχνο καλιμπραρισμα που αναγκαζομαι να του κανω
Παντως φαινεται οτι βγαζει προβληματα ο συγκεκριμενος μυλος. Βεβαια ο δικος μου προς το παρον σκυλι... Αν εξαιρεσεις το συχνο, πολυ συχνο καλιμπραρισμα που αναγκαζομαι να του κανω
-
dvarnav
Ένα από τα βασικά προβλήματα που είχα και τώρα πια δεν έχω με τον μύλο αυτό είναι το πλαστικό γρανάζι του μοτέρ που μετά από κάποια χρόνια χρήσης λιώνει. Θα έπρεπε η αντιπροσωπία να έχει ανακαλεσει το συγκεκριμένο προϊόν για αντικατάσταση του με μεταλλικό όπως έκανε σε νέες γενιές. Πάντως από την στιγμή που το άλλαξα μόνος φυσικά ο μύλος άλλαξε θα έλεγα ριζικά η αλλεση που κάνει είναι σαφώς πολύ ανώτερη....
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δημήτρη κάποιες ερωτήσεις που θα βοηθούσαν τους κατόχους του.
α) Ποια ήταν η συμπεριφορά του μύλου που σε οδήγησε στην παραπάνω επισκευή; πχ χαμηλή ταχύτητα άλεσης, κάποια δυσκολία σε σκληρούς κόκκους;
β) Ποια είναι τα ανταλλακτικά που ζήτησες και που και πόσο τα αγόρασες;
Ευχαριστώ.
α) Ποια ήταν η συμπεριφορά του μύλου που σε οδήγησε στην παραπάνω επισκευή; πχ χαμηλή ταχύτητα άλεσης, κάποια δυσκολία σε σκληρούς κόκκους;
β) Ποια είναι τα ανταλλακτικά που ζήτησες και που και πόσο τα αγόρασες;
Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
dvarnav
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή
Αρχικά ο μύλος λειτουργούσε άψογα αλλά μετά από 1+1/2 χρόνια η λειτουργία του υποβαθμίστηκε αναγκάζοντας με να κάνω μικρό ρυθμίσεις στην άλεση. Στο τέλος όλης αυτής της ιστορίας ο μύλος πατιναριζε και σταματούσε να αλέθει. Εκεί βλέποντας στο διαδίκτυο τι παίζει αποφάσισα να τον ανοίξω για μια αυτοψία. Η φωτό που ανέβασα τα λέει όλα. Το γρανάζι είχε λιώσει.
Στην συνέχεια πήγα στην αντιπρόσωπο Eurogat και ζήτησα τα Ανταλακτικα ιμάντα και μεταλικο γρανάζι τα εγκατέστησα ο ίδιος μου πήρε 15 λεπτά και τώρα όλα τελείωσαν μύλος καινούργιος. Το κόστος των ανταλακτικων ήταν 16€ εάν θύμαμαι καλά. Προτείνω πάντως εάν κάποιος θέλει να το φτιάξει να το κάνει μόνο εάν πατινάρει ο μύλος που σημαίνει ότι το γρανάζι απλά τελείωσε
Αρχικά ο μύλος λειτουργούσε άψογα αλλά μετά από 1+1/2 χρόνια η λειτουργία του υποβαθμίστηκε αναγκάζοντας με να κάνω μικρό ρυθμίσεις στην άλεση. Στο τέλος όλης αυτής της ιστορίας ο μύλος πατιναριζε και σταματούσε να αλέθει. Εκεί βλέποντας στο διαδίκτυο τι παίζει αποφάσισα να τον ανοίξω για μια αυτοψία. Η φωτό που ανέβασα τα λέει όλα. Το γρανάζι είχε λιώσει.
Στην συνέχεια πήγα στην αντιπρόσωπο Eurogat και ζήτησα τα Ανταλακτικα ιμάντα και μεταλικο γρανάζι τα εγκατέστησα ο ίδιος μου πήρε 15 λεπτά και τώρα όλα τελείωσαν μύλος καινούργιος. Το κόστος των ανταλακτικων ήταν 16€ εάν θύμαμαι καλά. Προτείνω πάντως εάν κάποιος θέλει να το φτιάξει να το κάνει μόνο εάν πατινάρει ο μύλος που σημαίνει ότι το γρανάζι απλά τελείωσε
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Ευχαριστώ Δημήτρη. Πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό post. 
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Μιλάμε για αυτό ή για κάτι άλλο
http://www.baratza.com/cgi-bin/commerce ... n&key=6390
Γενικά στη Αμερική υπάρχει πλήρης υποστηριξη που αντισταθμίζει κάπως τον ζημιάρικο χαρακτήρα αυτού του μύλου.
http://www.baratza.com/cgi-bin/commerce ... egory=PFVA
Δυστυχώς απο.οτι ξέρω ανταλλακτικά στη Ελλαδα δεν στελνουν πρέπει να εχεις δικό σου ανθρωπο στη Αμερική για να σου τα στειλει αυτος.
http://www.baratza.com/cgi-bin/commerce ... n&key=6390
Γενικά στη Αμερική υπάρχει πλήρης υποστηριξη που αντισταθμίζει κάπως τον ζημιάρικο χαρακτήρα αυτού του μύλου.
http://www.baratza.com/cgi-bin/commerce ... egory=PFVA
Δυστυχώς απο.οτι ξέρω ανταλλακτικά στη Ελλαδα δεν στελνουν πρέπει να εχεις δικό σου ανθρωπο στη Αμερική για να σου τα στειλει αυτος.
-
dvarnav
Για αυτό μιλάμε ναι και φυσικά είναι διαθέσιμο κανονικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος για εξωτερικό
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Και να θέλει κάποιος εισαγωγή απο Αμερική δεν μπορει να γίνει απευθείας
Απλά είναι φανερή η τιμολογιακή πολιτική στη Ευρώπη όταν το συγκεκριμένο ανταλλακτικό έχει διπλάσια τιμή σε σχέση με την τιμή της Αμερικάνικης αντθπροσωπείας.
Απλά είναι φανερή η τιμολογιακή πολιτική στη Ευρώπη όταν το συγκεκριμένο ανταλλακτικό έχει διπλάσια τιμή σε σχέση με την τιμή της Αμερικάνικης αντθπροσωπείας.
-
dvarnav
Και κάτι παραπάνω θα έλεγα .... Απλα δεδομένου ότι το κόστος δεν είναι και τεράστιο όταν πάθει την οριστική βλάβη τότε η επισκευή που προτείνω είναι η μόνη λύση ακόμη και την Eurogat
- silkman9
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
- 2η Μηχανή:: Braun 3063
- Οι καφέδες μου:: Portioli και βλέπουμε
Κυριοι θέλω τα φώτα σας.
Μετά από ενδελεχή έρευνα έχω καταλήξει σε αυτόν τον μύλο. Κοίταξα και άλλους και ακριβότερους αλλά πάντα κάτι λείπει, ο ένας κάνει clumping, ο άλλος πετάει τον μισό καφέ απέξω ή έχει μεγάλη κατακράτηση κλπ. Doser μύλοι δεν με βολεύουν.
Πρώτος μου μύλος και θέλω να είναι και τελευταίος, δηλ να τελειώσω με το θέμα μύλος, ακόμη και αν αλλάξω μηχανή. Παντα για οικιακή χρήση με το πολύ 10 διπλούς εσπρέσσο την ημέρα σε περίπτωση που έρθουν φίλοι, κανονικά 2 με 3.
Θα κάνει παρέα στην Gaggia Classic (original oxi 2015 moyfa)
Είδα κάτι προβληματάκια στο νήμα (πχ πλαστικά γρανάζια, πλακέτες κλπ) που για μένα είναι απαράδεκτα αλλά τέλος πάντων. Βλέπω ότι υπάρχουν ανταλλακτικά και κάλυψη.
Οι ερωτήσεις τώρα:
1) Μήπως πλέον αυτοί που πωλούνται έχουν μεταλλικά γρανάζια;
2) Καλύτερη τιμή που μπορώ να βρώ (συμπ. ιντερνετ αλλά μόνο εντός ΕΕ);
3) Ανταλλακτικά/αξεσουάρ; USA? Ωραιο το μεταλλικό στήριγμα portafilter
Ευχαριστώ τους γνώστες του φόρουμ και το βασικότερο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Γιώργος
Μετά από ενδελεχή έρευνα έχω καταλήξει σε αυτόν τον μύλο. Κοίταξα και άλλους και ακριβότερους αλλά πάντα κάτι λείπει, ο ένας κάνει clumping, ο άλλος πετάει τον μισό καφέ απέξω ή έχει μεγάλη κατακράτηση κλπ. Doser μύλοι δεν με βολεύουν.
Πρώτος μου μύλος και θέλω να είναι και τελευταίος, δηλ να τελειώσω με το θέμα μύλος, ακόμη και αν αλλάξω μηχανή. Παντα για οικιακή χρήση με το πολύ 10 διπλούς εσπρέσσο την ημέρα σε περίπτωση που έρθουν φίλοι, κανονικά 2 με 3.
Θα κάνει παρέα στην Gaggia Classic (original oxi 2015 moyfa)
Είδα κάτι προβληματάκια στο νήμα (πχ πλαστικά γρανάζια, πλακέτες κλπ) που για μένα είναι απαράδεκτα αλλά τέλος πάντων. Βλέπω ότι υπάρχουν ανταλλακτικά και κάλυψη.
Οι ερωτήσεις τώρα:
1) Μήπως πλέον αυτοί που πωλούνται έχουν μεταλλικά γρανάζια;
2) Καλύτερη τιμή που μπορώ να βρώ (συμπ. ιντερνετ αλλά μόνο εντός ΕΕ);
3) Ανταλλακτικά/αξεσουάρ; USA? Ωραιο το μεταλλικό στήριγμα portafilter
Ευχαριστώ τους γνώστες του φόρουμ και το βασικότερο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Γιώργος