Ascaso i-mini (i2) - coffee grinder

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Ascaso i-mini (i2) - coffee grinder

Δημοσίευση από Christos » Τρί Οκτ 09, 2012 12:22 am

Όταν καθαρίζετε τον μύλο, βγάζετε-ξεβιδώνετε τον πάνω φορέα; Εάν ναι, πρέπει να βγάλετε και τον ατέρμονα; Πόσο εύκολο είναι αυτό;
Ο λόγος που ρωτάω είναι για να δω πόσο εύκολο θα ήταν για να οριστεί μια αρχική θέση γενικά για espresso όταν ο μύλος είναι καινούριος ή τελείως καθαρός με τον εξής τρόπο:
Εάν ο ατέρμονας βγαίνει, να βιδωθεί ο πάνω φορέας μέχρι να ακουμπήσουν πολύ απαλά τα μαχαίρια (ο μύλος εκτός λειτουργίας), μετά να ξεβιδωθεί έναν συγκεκριμένο τόξο μετρημένο από τα δοντάκια του (πχ 8 δοντάκια) και μετά να μπει ο ατέρμονας πάλι στην θέση του.

Θα μπορούσε να γίνει αυτό;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Οκτ 09, 2012 12:26 am

Εγω στο καθαρισμα εβγαζα μονο το επανω και μεσα το καθαριζα με βουρτσακι και spray αερα

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Οκτ 09, 2012 12:33 am

Δεν απαντάς σ΄αυτό που ρωτάω Διονύση. Για να βγάλεις μόνο τον πάνω φορέα πρέπει ή δεν πρέπει να βγάλεις τον ατέρμονα;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Οκτ 09, 2012 12:36 am

Οχι ξεβιδωνεις και βγαζεις μονο το επανω

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Τρί Οκτ 09, 2012 12:36 am

Βγαινει και ο ατερμονας αν θες και ειναι ευκολο..απλα εγω δεν τον εβγαζα τελειως ..αν βιδωσεις τον πανω φορεα ώστε να ερθουν κοντα τα μαχαιρια εχεις σημειο αναφορας, αλλα οταν φτασεις στο σημειο που θελει η ρυθμιση τοτε ειναι αχρηστο...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Οκτ 09, 2012 12:41 am

Και υποθέτω ότι όταν ξεβιδώνεις τον πάνω φορέα ο ατέρμονας απλά περιστρέφεται και αυτός, επομένως δεν χρειάζεται ούτε καν βγάλσιμο.
Οπότε ποια η δυσκολία να βρεθεί το σημείο μηδέν του μύλου και μετά να οριστεί με απλή περιστροφή του φορέα (ξεβιδώνοντας τον λίγο) ένα σημείο που να σε βάζει στην περιοχή κοψίματος για espresso; Μερικά δοντάκια περιστροφή του φορέα θα είναι. :a014:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Τρί Οκτ 09, 2012 12:58 am

Ετσι δεν υπαρχει δυσκολια..αλλα οταν εχεις "δεσει" τον μυλο και ψαχνες το κοψιμο απο τον ρυθμιστη τον εξωτερικο δεν νομιζω οτι εχει νοημα..εγω αυτο που εκανα οταν καθαριζα τα μαχαιρια ηταν να μετραω τις στροφες του πανω μαχαιριου μεχρι να ξεβιδωσει , και μετα το βιδωνα τοσες , ωστε να πεσω περιπου εκει..

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Οκτ 09, 2012 1:09 am

Νίκο, κυρίως με ενδιαφέρει η περίπτωση που κάποιος τον έχει αγοράσει καινούριο και που είναι τελείως στα τυφλά. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι ο μύλος θα μπορούσε να σεταριστεί σχετικά εύκολα (λύνοντας τον) για να κόβει στην περιοχή για espresso, τουλάχιστον για κάποιο συγκεκριμένο καφέ, απλά δεν το έχει ψάξει κάποιος από εμάς.

atzam
Όνομα: Ανδρέας
Μηχανή:: Gaggia baby black
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: taf

Δημοσίευση από atzam » Πέμ Οκτ 11, 2012 6:38 pm

Καλησπέρα,
κ εγώ μόλις παρήγγειλα τον i2 την έκδοση χωρίς timer και σε 1-2 μέρες θα τον έχω σπίτι.. Ήθελα να ρωτήσω, εσείς τις δοκιμές για τη ρύθμιση κοψίματος την κάνατε από την αρχή με διπλή δόση καφέ? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι τις πρώτες ρυθμίσεις ώστε να βγώ σε χρόνους γύρω στα 20-25sec να τις κάνω σε μονή δόση ώστε να μην πετάξω πολύ καφέ στην αρχή

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Πέμ Οκτ 11, 2012 9:18 pm

Είναι σωστή η σκέψη σου.Δεν θα πέσεις ακριβώς,αλλά θα είσαι πολύ κοντά στο επιθυμητό.Και εγώ έτσι ρυθμίζω.
Δεν θα πέσεις ακριβώς,γιατί το μονό καλαθάκι είναι περίεργο και σχεδόν πάντα έχεις διαρροές του νερού ανάμεσα από το καλαθάκι και τον καφέ.
Τεσπα.Έτσι θα βρεις πιο αναίμακτα την σωστή ρύθμιση. :-)

Απάντηση