Σήμερα λοιπόν παρέλαβα την Isomac Tea II, που παραγγέλθηκε από το espressodicount προς 704€ (ως ελαφρά μεταχειρισμένη). Ωραία.... δε ξέρω από που να αρχίσω γιατί από το μεσημέρι είμαι μέσα στη τρελή χαρά!
1. Παραγγελία και αποστολή:
Η μηχανή βρίσκονταν στη Γαλλία, αγοράστηκε μέσω ebay-paypal και σε 9 μέρες ήταν στα Χανιά με απλή αποστολή , μέσω μεταφορικών. Είχε αυτοκόλητα πάνω από το πέρασμά της από Ιταλία μαλιστα. Στάλθηκε πάνω σε παλέτα για να φτάσει σώα, όπως και έγινε.
Βέβαια κάτω απότ τις ζελατίνες η κούτα ήταν εμφανώς συμπιεσμένη και είχε ίχνη πατημασιών από πάνω !
Προτείνω λοιπόν , αν αγοράσετε μηχανή χωρίς την αυθεντική συσκευασία να απαιτήσετε να μπει σε διπλή κούτα, ή κούτα με τα γνωστά ξύλινα στηρίγματα. Στη δικιά μου πατώντας κάποιος πάνω στη κούτα, συμπίεζε το warm tray που συμπτωματικά ακουμπάει πάνω στο πλαίσιο και ευτυχώς δεν έγινε ζημιά.
2. Η μηχανή
Ξεπακετάρισμα και να λοιπόν η isomac Tea: (οι φωτό είναι από κινητό-μάπα)
Εντυπωσιάστηκα! Ήξερα ότι είναι ογκώδης και βαριά αλλά από βλέποντάς τη από κοντά για πρώτη φορά....τρισδιάστατη έμεινα ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη.

Το Ε61 είναι επιβλητικό, τόσο στιβαρό και ταυτόχρονα κομψό. Η μηχανή δεν έχει ίχνος γρατζουνιών-φθορών και το μόνο που μαρτυρά ότι έχει χρησιμοποιηθεί ξανά είναι κάτι ελαφρές επικαθίσεις καφέ σε σημεία που δεν φτάνει εύκολα το πανί. Πρώτη σκέψη ότι το shower θα αποκαλύψει πόση χρήση έχει γίνει :
Μια χαρά , πεντακάθαρο.
Να προσθέσω εδώ ότι η μηχανή έρχεται με 2 pf , με μονό και διπλό spout (εκρροείς στα ελληνικά?

) . Μου έκανε και δώρο ένα tamper της Isomac που ταιριάζει πολύ σφικτά στο διπλό καλαθάκι και αποδείχτηκε ικανοποιητικότατο.
3. Τα ενδότερα της μηχανής
Σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά μέσα πριν την ανοίξω για πρώτη φορά, για τη περίπτωση που κατά τη μεταφορά έχει ξεκουμπώσει κάτι. 6 πλακέ βίδες για το πλαίσιο, πολυ σφικτά βιδωμένες είναι η αλήθεια, και άλλες 2 για ένα πλαίσιο μεταξύ δοχείου νερού και boiler και έχεις μπροστά σου τα πάντα.( Εδώ δεν έχω αφαιρέσει ακόμα το ενδιάμεσο πλαίσιο)
Η μηχανή σε γενικές γραμμές ήταν καθαρή μέσα, απλά τα πάντα ήταν σαν να έχουν σκεπαστεί από πάνω με μια λεπτή στρώση σκόνης.

. Ίσως ηταν αρκετό καιρό εκτεθειμένη στο κατάστημα, αν και ένα αυτοκόλητο πάνω στα ηλεκτρονικά δείχνει ότι
είναι κατασκευασμένη μετά τον Απρίλιο του 2010. Εμφανείς διαρροές-οξειδώσεις δεν υπήρχαν πουθενά, με αξαίρεση κάποιες βίδες στο πάτωμα της μηχανής, κοντά στην αντλία (θα το παρακολουθήσω το θέμα). Αυτό που όμως που έκανε άσχημη εντύπωση είναι κάποια διάφανα-πλαστικά σωληνάκια που ακουμπούν σε πολλά σημεία το boiler. Δεν έχω κάποια αξιόλογη φωτό προς το παρόν αλλά σίγουρα κάτι θα κάνω μιας και είναι γνωστό πρόβλημα για τις Tea. Ίσως η λύση του Δημήτρη με το armaflex να ταιριάζει γάντι.
Συνεχίζω στο επόμενο post με τις πρώτες εκχυλίσεις...