Κατασκευή ακροφύσιου ατμού.

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
Loizos

Re: Κατασκευή ακροφύσιου ατμού.

Δημοσίευση από Loizos » Κυρ Νοέμ 14, 2010 9:08 pm

Θα το συνεχίσω. Θα πάω αυριο να πάρω χάλκινη σωλήνα. Αν βάλω σιλικόνη για υψηλές θερμοκρασίες στα σπειρώματα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα έτσι? Εννοείται ότι θα μείνει 24 ώρες χωρίς χρήση ατμού και μετά 3-4 χρήσεις με νερό και γάλα χωρίς να τα χρησιμοποιήσω. Είδες κάποια σημαντική βελτίωση στο αφρόγαλα με αυτή την αλλαγή?

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Κυρ Νοέμ 14, 2010 9:41 pm

Loizos έγραψε:Θα το συνεχίσω. Θα πάω αυριο να πάρω χάλκινη σωλήνα. Αν βάλω σιλικόνη για υψηλές θερμοκρασίες στα σπειρώματα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα έτσι? Εννοείται ότι θα μείνει 24 ώρες χωρίς χρήση ατμού και μετά 3-4 χρήσεις με νερό και γάλα χωρίς να τα χρησιμοποιήσω. Είδες κάποια σημαντική βελτίωση στο αφρόγαλα με αυτή την αλλαγή?
Στα σπειρωματα βαλε καλυτερα απλο τεφλον κανει την ιδια δουλεια.Εκει ομως που θα μπει το ακροφυσιο στο σωληνα της gaggia δεν ξερω κατα ποσο η σιλικονη θα σου κρατησει το ακροφυσιο στη θεση του μιας και υπαρχει πιεση εκει μεσα την ωρα που βγαζεις ατμο και το εχεις μεσα στο γαλα.Το πολυ πολυ να φας στη μαπα λιγο γαλα και να λερωσεις και την κουζινα λιγακι :lol: :lol: :lol: .Οσο για το frothing το γνησιο πλαστικο ακροφυσιο κανει πολυ σαματα και καθολου δουλεια δινοντας σου την εντυπωση πως εχεις δυναμη.Με αυτο το ακροφυσιο το frothing αλλαζει τροπο και γινεται με τον κλασσικο τροπο δηλ μολις που μπαινει μεσα η μυτη και πλαγιως ετσι ωστε να αρχισει να περιστρεφεται το γαλα.Αν δεν αρχισει η περιστροφη τοτε δεν θα κανεις αφρογαλο.Δες βιντεο με silvia προηγουμενο μοντελο και θα εχεις το ιδιο πραγμα αλλα με την μιση δυναμη και λιγο μεγαλυτερη διαρκεια και αυτο λογω χωρητικοτητας μποιλερ. :oneup:

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Δευ Νοέμ 15, 2010 5:59 pm

Τελείωσα τη μετατροπή. Έκανα κάποιες αλλαγές τις οποίες θα σας πω τώρα. Βρήκα σωλήνα χάλκινη αλλά δεν ήταν 8mm αλλά 7 εσωτερική διάμετρο κάτω από 5. Άρα η ιδέα να τη τρίψω λίγο από μέσα για να μπει μέσα της η σωλήνα της gaggia πάει περίπατο. Όπως και το να βιδώσω την τρύπια βίδα μέσα (που δεν μπόρεσα να τρυπήσω ούτε αυτήν ίσια γιατί δεν έχω μέγγενη.
Λοιπόν... Με μια λίμα έφαγα την άκρη της χάλκινης σωλήνας και τη κτύπησα λιγάκι για να χωράει στο τυφλό παξιμάδι. Το βίδωσα πάνω (για να φτιάξω στροφές), το ξεβίδωδα, έβαλα κόκκινη σιλικόνη (αντέχει μέχρι 300 βαθμούς κελσίου) και ξαναβίδωσα. Τώρα όμως το σωληνάκι αυτό δεν χωράει μέσα το σωληνάκι της gaggia. Πήρα λοιπόν σωληνάκι ορειχάλκινο 8mm (σαν το τυφλό παξιπάδι) λίγο πιο μακρύ από τη χάλκινη σωλήνα. Δεν χρησιμοποίησα αυτό εξ αρχής γιατί τα τοιχώματα του είναι πάχους μόλις 0,5mm και έτσι η βίδα (αυτή που δεν μπόρεσα να τρυπησω :D ) έμπαινε μέσα χωρίς αντίσταση. Το ορειχάλκινο μπήκε εξωτερικά του χάλκινου. Όλο το μοντάρισμα έγινε με σιλικόνη κόκκινη σε σημεία που δεν μπαίνει στο δρόμο του ατμού. Ελπίζω να κρατήσει. Αυριο το απόγευμα το δοκιμάζω. Παραθέτω μια φωτό του εγχειρήματος και ένα διάγραμμα για να καταλάβετε τι έκανα.
diagram.jpg
Με μαυρο χρώμα η έξοδος ατμού της gaggia, με κόκκινο το χάλκινο σωληνάκι, με κίτρινο η σιλικόνη και με πορτοκαλί τα ορειχάλκινα μέρη.
IMGP3704.JPG

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Νοέμ 15, 2010 6:20 pm

Το αποτελεσμα μετραει και απο οτι φαινεται πρεπει να τα καταφερες μια χαρα αν και παιδευτικες κατα πως φαινεται.Και ο μοχθος ομως εχει το γουστο του και εσυ οπως φαινεται αυτοσχεδιασες.Ελπιζω να κρατησει η σιλικονη μιας και τα παστωσες ολα για τα καλα :lol: :lol: Σε ρωτησα που μενεις για να σου προτεινω μαγαζι για το σωληνακι αλλα με προλαβες,σφεντονα εισαι μπραβο καλη δουλεια.Αναμενουμε την δοκιμη :clap: :clap:

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τρί Νοέμ 16, 2010 5:53 pm

μια διευκρίνηση: ο χαλκοσωλήνας είναι Φ8 εσωτερικά ή εξωτερικά ? εξωτερικά φαντάζομαι αφού για μέσα λες ότι είναι ήδη 6. και πού τα βρίσκω τα υλικά αυτά στα Νότια Προάστια ??

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Τρί Νοέμ 16, 2010 6:18 pm

Λοιπόν μετά απο δοκιμές είχα διαρροη στο τελευταιο σημείο του ακροφύσιου (στο παξιμάδι). Έτσι αφαίρεσα εντελώς τον εσωτερικό σωλήνα και το παξιμάδι κολλήθηκε απ' αυθείας στον ορειχάλκινο, με κολλητήρι και καλάι :lol: (απο αυτό που κολλάμε τα καλώδια) και όλο αυτό με σιλικόνη στην έξοδο της gaggia. Τώρα όλα καλά. Έτρεξα αρκετό νερό και δεν βρίσκω κάποια διαρροή. Μένει να το κοιτάξω αύριο και με τον ατμό για να δώ αν θα αντέξει την πίεση ή αν θα κάνει δουλειά η τρύπα του 1mm (για να είμαι ειλικρινής τη φοβάμαι λίγο). Σκέφτομαι αν θα το ντύσω με το αυτοκόλλητο ανθρακονημάτων ή αν θα το αφήσω ως έχει.

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τετ Νοέμ 17, 2010 9:26 pm

Καλά βρήκα παξιμάδια κ βιδα 20εκ. όμως στο leroy, δε το περίμενα. Μόνο χαλκοσωληνα, ανθρακονημα κ χερουλι έχει μείνει να πάρω :lol:

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Κυρ Νοέμ 21, 2010 11:42 pm

αφού μάζεψα τα χρήσιμα υλικά είπα να ξεκινήσω το mod, αντιμετώπισα όμως κάποια προβλήματα στην πορεία. ιδού λοιπόν οι απορίες.

Δημήτρη, πρώτ'απ'όλα, υποθέτω ότι είσαι ψυκτικός, σωστά ?

1) πειράζει που η τρύπα στη βίδα με το 2.5 δεν είναι ακριβώς στη μέση αλλά πιο άκρη ? βλέπεις δεν έχω βάση για το δράπανο.
2) η χαλκοσωλήνα Φ8 είναι το ίδιο με την 1/4 ? γιατί εγώ ζήτησα Φ8 αλλά βλέπω ότι η βίδα δε χωράει καν να μπει στον χαλκοσωλήνα. επίσης το άνοιγμα με 6ρι τρυπάνι που λες στη χαλκοσωλήνα την κόβει, με 5αρι ανοίγεται δρόμος. αν πάρω βίδα Φ5 λοιπόν θα είμαι οκ ?
3) το τρυπάνι 1mm δε χωράει σε κανένα απ'τα 2 δράπανά μου. θα προσπαθήσω αύριο με πατέντα (ταινία γύρω γύρω κι έτς, αλλά είναι το λιγότερο απ'τα παραπάνω)
4) (μπορεί κ χαζή ερώτηση). γιατί χρησιμοποιούμε εύκαμπτο χαλκοσωλήνα? αφού και με λίγο σφίξιμο στη μέγγενη στραβώνει, συμπιέζεται κλπ

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Νοέμ 22, 2010 7:11 pm

Φιλε μου καλησπερα.Να σου πω πως ανευ χαρτοφυλακιου ειμαι πολλα πραγματα αλλα αν με χαρακτηριζει κατι πιο πολυ επαγγελματικως αυτο ειναι τα ξυλουργικα.Εν ολοιγεις μαραγκος του κ@#$α ειμαι :lol: :lol: . 1) δεν πειραζει. 2)Αν δεν γινει τρυπα 6χιλ τοτε δεν μπαινει στο σωληνα της μηχανης που ειναι 6αρης.Η κατω βιδα ας ειναι και 5αρα αρκει και το παξιμαδι να ειναι 5αρι.Τοτε θα κανεις 2χιλ τρυπα.3)Κανε 1.5 χιλ τρυπα.Χωραει τοτε στο τρυπανι σου?Ο ευκαμπτος ειναι μια προταση απο μενα για να γινουν ολα ευκολα(ακριβως επειδη ειναι μαλακος και ευκολοδουλευτος) αλλα αν βρηκες πιο ευκολο τροπο με αλλο σωληνα χαλκου η ορειχαλκου τοτε εισαι ελευθερος να δημιουργησεις.:oneup:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Νοέμ 22, 2010 7:43 pm

Spoiler: show
woodsman43 έγραψε:...Να σου πω πως ανευ χαρτοφυλακιου ειμαι πολλα πραγματα ...
Έγραψες :respekt: :D
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση