Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
-
georgio
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Δημοσίευση
από georgio » Σάβ Ιαν 21, 2017 2:07 am
gsisr έγραψε:Το καλύτερο είναι να κάνεις υπομονή και μαζέψεις κάνα φράγκο για την ολοκληρωμένη μηχανή. 58αρι + pid
Τόση διαφορα εχει το 57αρι απ το 58αρι; Ουσιαστικα μιλαμε για το ποσο καφε χωραει έτσι;
Πάντως εγω με το 57αρι παιζω στα 16,5-17gr με δυσκολια βεβαια
-
Edesso
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Δημοσίευση
από Edesso » Σάβ Ιαν 21, 2017 2:10 am
Και 50 μλ μποιλερ παραπανω και συμβατος με after sale καλαθακια οπως το vst
espresso junkie...
-
Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Δημοσίευση
από Artisti » Σάβ Ιαν 21, 2017 10:01 am
georgio έγραψε:gsisr έγραψε:Το καλύτερο είναι να κάνεις υπομονή και μαζέψεις κάνα φράγκο για την ολοκληρωμένη μηχανή. 58αρι + pid
Τόση διαφορα εχει το 57αρι απ το 58αρι; Ουσιαστικα μιλαμε για το ποσο καφε χωραει έτσι;
Πάντως εγω με το 57αρι παιζω στα 16,5-17gr με δυσκολια βεβαια
Το 58mm έχει όλα τα επαγγελματικά εξεσουάρ γιατί είναι το στανταρ στις επαγγελματικές μηχανές.
Το 57mm δεν το έχει καμία σύγχρονη επαγγελματική μηχανή.
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Δημοσίευση
από harryv » Σάβ Ιαν 21, 2017 11:33 am
Artisti έγραψε:
Το 58mm έχει όλα τα επαγγελματικά εξεσουάρ γιατί είναι το στανταρ στις επαγγελματικές μηχανές.
+οο
Για παράδειγμα υπάρχουν καλαθάκια 15-16 γρ της Wega για Lelit 58 (διάβασα εδώ για τα καλά του), για Gaggia 58 (το χρησιμοποιεί φίλος με εξαιρετικά αποτελέσματα) και για Simonelli 58. Για 57 δε βρήκα κάτι αντίστοιχο.
-
GiannisSi
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Lelit Pl41tem Pid
- Μύλος:: Ascaso I Mini i1
Δημοσίευση
από GiannisSi » Κυρ Ιαν 22, 2017 12:24 am
νι ρε παιδια, καλα ολα αυτα και κατανοω και το κολλημα σας με τον espresso αλλα δε μπορει να λετε οτι απαραιτητο για καποιον που ξεκιναει για να τα κανει ολα σωστα πρεπει να παρει μηχανη της ταξης 600+ και μυλο 300+. Δε πιστευω οτι ακομα και χομπιστας να θελει να γινει καποιος να ειναι απαραιτητα ολα αυτα. Δε διαφωνω το κατι παραπανω δινει και περισσοτερες επιλογες αλλα δε μπορει καποιος να δωσει ενα 900αρι και να μη ξερει και αν θα θελει να ασχοληθει πραγματικα η μονο να πινει εναν αξιοπρεπη καφε
τελος παντων εγω τελικα θα παιξω στην lelit τη 57αρα pid και τον ascaso mini i1 και βγαινω πολυ οριακα...
-
Thanos87
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Hario v60
- 2η Μηχανή:: Nespresso Krups
- Μύλος:: Kinu M47
- 2ος Μύλος:: Rhino- HandGrinder
Δημοσίευση
από Thanos87 » Κυρ Ιαν 22, 2017 12:29 am
Πιστεύω αυτό που λένε οι περισσότεροι είναι πως αργά η γρήγορα θα θελήσεις να αναβαθμιστείς σε κάτι που θα πληρεί όλες τις παραμέτρους, οπότε για αυτό σου προτείνουν να κάνεις υπομονή και να πας με τη μια εκεί. Τώρα αν δεν είσαι σίγουρος πως θες να ασχοληθείς, ακόμη και τα 600 ευρώ είναι τεράστιο έξοδο κατά τη γνώμη μου. Προφανώς αν θα έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε pid ή 58μμ θα πήγαινα στο pid.
-
GiannisSi
Δημοσίευση
από GiannisSi » Κυρ Ιαν 22, 2017 12:32 am
ναι καταλαβαινω τι θελουν πουν απλα σκεψου οτι καποιος προφανως θα κανει το εξοδο θελοντας να ασχοληθει αλλα μπορει να του ξινησει στη πορεια, τελος παντων. κατι τελευταιο, ο ascaso ι2 mini τα αξιζει τα παραπανω λεφτα;
-
UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Δημοσίευση
από UltiMo_ » Κυρ Ιαν 22, 2017 2:08 am
GiannisSi έγραψε:θα κανει το εξοδο θελοντας να ασχοληθει αλλα μπορει να του ξινησει στη πορεια
σε πολλους ξινίζει στη πορεία

..
When life throws you curves, aim for the apex
-
GiannisSi
Δημοσίευση
από GiannisSi » Κυρ Ιαν 22, 2017 2:23 am
UltiMo_ έγραψε:GiannisSi έγραψε:θα κανει το εξοδο θελοντας να ασχοληθει αλλα μπορει να του ξινησει στη πορεια
σε πολλους ξινίζει στη πορεία

..
το φανταζομαι
-
Gaggia BC
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Δημοσίευση
από Gaggia BC » Κυρ Ιαν 22, 2017 2:58 am
Κοιτα,και τη lelit με τα 360 να παρεις με ενα χειροκινητο μυλο θα εχεις πολυ καλο αποτελεσμα. Αλλα μετα θα σε κουρασει ο χειροκινητος και θα θες ηλεκτρικο. Μετα θα δεις οτι αν κανεις brew πετυχαινοντας το σωστο timing αναμεσα στα αναψε/σβησε της αντιστασης εχεις καλυτερο αποτελεσμα και θα σκεφτεις οτι αν ειχες pid δεν θα χρειαζοταν να το μαντευεις.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν χρειαζεται να δωσεις 900€ για να παρεις καλο αποτελεσμα. Μπορεις και με 400+ αλλα αν μπορεις να δωσεις παραπανω θα παρεις καλουδια που ενδεχομενως θα ζαχαρωνες μετα.