H βίβλος της Gaggia Classic
- Carlito
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Caggia Classic
- Μύλος:: Porlex Tall
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Αν γυρίσεις και καμμια δεκαριά σελίδες πιο πίσω (σε αυτο το νήμα) έχω ποστάρι και βιντεάκι απο το youtube για το πως γίνεται η αφαλάτωση σε Classic.
viewtopic.php?f=5&t=1874&start=80
-
strider19
davarisx έγραψε:Παιδιά μια ερωτηση.ψάχνω στο φόρουμ αλλά δεν βρισκω σε ποια ενότητα το είχα δει.
Θέλω να κάνω naked το portafilter της gaggia classic.
Θυμαται κάποιος ποσα mm ποτυροτρυπανο χρειαζεται?
Η εσωτερικη διαμετρος του pf ειναι 60 mm, δηλαδη το μεγιστο που μπορεις να παρεις. Απο εκει και περα, ειναι και λιγο προσωπικο γουστο. Στις classic αν θυμαμαι καλα, η βαση για το χερουλι συνεχιζει αρκετα μεσα, οποτε να υπολογιζεις 50 με 55 mm περιπου να ειναι η τελικη τρυπα (για να μεινει και λιγο υλικο να στηριζει το χερουλι)
ΥΓ
Μην το προσπαθησεις με δραπανακι χειρος. Χρειαζετε κατι πιο σταθερο.
-
kergaz
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Porlex Tall Grinder
Ευχαριστώ, το είχα δει το βίντεο.Carlito έγραψε:Αν γυρίσεις και καμμια δεκαριά σελίδες πιο πίσω (σε αυτο το νήμα) έχω ποστάρι και βιντεάκι απο το youtube για το πως γίνεται η αφαλάτωση σε Classic.
Το θέμα είναι οτι στο manual της gaggia περιγράφει αλλη διαδικασία, στην οποία λέει οτι το διάλυμα το τρέχουμε μόνο από το steam wand και οχι από το brew unit. Για αυτό ειναι μπέρδεμα το όλο πράγμα και ρωτάω τι είναι το ενδεδειγμένο τελικά, αλλά και τι κάνουν εν τέλει οι ιδιοκτήτες gaggia classic εδώ μέσα.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Είχε συζητηθεί και παλαιότερα, διάβασε από αυτό το link και κάτω μήπως και βρεις κάτι χρήσιμο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
kergaz
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Porlex Tall Grinder
Το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο σημείο, όπως και όλο το νήμα, αλλά ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει αν υπάρχει best practice για την gaggia classic
- spirosninja
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit pl41
- Μύλος:: Eureka manual
- Οι καφέδες μου:: Speciality
Χρειαζεται προθερμανση πανω απο 15-20 λεπτα παντως καιρου? δηλαδη ακομα και αν η θερμοκρασια δωματιου φτανει τους 30 βαθμους κελσιου? επειδη ανεβαινει η θερμοκρασια του χωρου αναριωτιεμαι για το 15-20 λεπτο
- filthydwarf
- Όνομα: Παντελής
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Eureka mignon zero
- 2ος Μύλος:: Ascaso I2 The Cow
- Οι καφέδες μου:: Cup αρχοντάκη
- Επικοινωνία:
δεν νομίζω να παίζει τόσο ρόλο η εξωτερική θερμοκρασία
-
math
- Μηχανή:: Magister MS 40
- Μύλος:: Fiorenzato F4Ε Nano
Καλησπέρα!
Είμαι νέος κάτοχος της Gaggia Classic και πρόκειται να την χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά.
Διαβάζω στο manual αναφορικά με την πρώτη χρήση (σελ 6, παραγρ Β)
Είμαι νέος κάτοχος της Gaggia Classic και πρόκειται να την χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά.
Διαβάζω στο manual αναφορικά με την πρώτη χρήση (σελ 6, παραγρ Β)
Αυτό είναι σωστό; Το στροφείο ατμού ανοίγει δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα;Ανοίξτε το στροφείο (7) περιστρέφοντάς το δεξιόστροφα. Η αντλία ενεργοποιείται αυτόματα...
- filthydwarf
- Όνομα: Παντελής
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Eureka mignon zero
- 2ος Μύλος:: Ascaso I2 The Cow
- Οι καφέδες μου:: Cup αρχοντάκη
- Επικοινωνία:
δεξιόστροφα
-
math
- Μηχανή:: Magister MS 40
- Μύλος:: Fiorenzato F4Ε Nano
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά στη σελ 5 αναφέρει πως το στροφείο ατμού ανοίγει αριστερόστροφα και στη σελ 6 δεξιόστροφα. Οι διαδικασίες που αναφέρονται είναι διαφορετικές ή έχει γίνει λάθος στις οδηγίες;
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, γυρνώντας το αριστερόστροφα (αντίθετα με τη φορά του ρολογιού) το στροφείο βγαίνει προς τα έξω. Αυτό συμφωνεί και με κάποια βίντεο στο youtube που είδα. Γι΄αυτό πίστευα πως ανοίγει γυρνώντας το αντίθετα με τη φορά του ρολογιού.
Συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά στη σελ 5 αναφέρει πως το στροφείο ατμού ανοίγει αριστερόστροφα και στη σελ 6 δεξιόστροφα. Οι διαδικασίες που αναφέρονται είναι διαφορετικές ή έχει γίνει λάθος στις οδηγίες;
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, γυρνώντας το αριστερόστροφα (αντίθετα με τη φορά του ρολογιού) το στροφείο βγαίνει προς τα έξω. Αυτό συμφωνεί και με κάποια βίντεο στο youtube που είδα. Γι΄αυτό πίστευα πως ανοίγει γυρνώντας το αντίθετα με τη φορά του ρολογιού.