Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Νοέμ 29, 2012 7:19 pm

Marvellous_Cain έγραψε:Εγώ που δεν έχω αυτό το εξάρτημα πως θα κάνω calibration αν χρειαστεί ?
Ένα απλό allen κλειδί 2mm κάνει την δουλειά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Marvellous_Cain

Δημοσίευση από Marvellous_Cain » Παρ Νοέμ 30, 2012 4:48 pm

Πόσο και απο πού ? :)

dio

Δημοσίευση από dio » Παρ Νοέμ 30, 2012 4:55 pm

Απο οποιοδηποτε μαγαζι με εργαλεια βιδες κατσαβιδια κτλ.η τιμη ..αστεια!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Μαρ 04, 2013 12:51 pm

Θεωρητικά αυτό το κομμάτι ήταν να προστεθεί στην αρχική παρουσίαση για το πως εγώ βγάζω τον φορέα του πάνω μαχαιριού στον μύλο μου αλλά επειδή δεν βλέπω να τελειώνει η παρουσίαση το βάζω προς το παρόν εδώ.

Πριν προχωρήσουμε, το hopper πρέπει να είναι τελείως άδειο από καφέ καθώς επίσης και ο χώρος ανάμεσα στα μαχαίρια. Τα λίγα σπυριά που μένουν στον μύλο πρέπει απαραίτητα να τα αλέσουμε. Επίσης κατεβάζουμε τους ρυθμιστές κοπής τέρμα κάτω στην ρύθμιση για την πιο χοντρή άλεση.

Βγάζουμε το hopper και έχουμε εμφανές μπροστά μας το πίσω μέρος του φορέα του πάνω μαχαιριού. Εγώ έχω μαρκάρει με μια κουκίδα (η κουκίδα στον κύκλο στο σημείο Α) ένα σημείο πάνω στο φορέα που με βοηθάει να επαναφέρω το πάνω μαχαίρι στην ίδια πάντα θέση.

O φορέας πρέπει να περιστραφεί δεξιόστροφα μέχρι να σταματήσει στο πρώτο πλαστικό αυτάκι (W) που θα συναντήσει (σημείο Β). Προσέξτε την θέση της κουκίδας. Σε αυτήν την θέση μπορεί κάποιος να το τραβήξει προς τα πάνω και να το βγάλει από τον μύλο.

Η επανατοποθέτηση είναι ακριβώς η αντίστροφή διαδικασία, πατάμε το μαχαίρι προς τα κάτω και ξεκινάμε από το σημείο Β περιστρέφοντας τον φορέα αριστερόστροφα. Προσοχή, ώστε το κάτω μέρος από τα 3 πλαστικά αυτάκια (W) να είναι τελείως καθαρό από καφέ γιατί έχει αναφερθεί ότι μπορεί να επηρεάσει την παραλληλία των burrs.

Στην τελευταία φωτογραφία εμφανίζεται και το πάνω μαχαίρι όπως είναι προσαρτημένο στον φορέα. Εάν για κάποιο λόγο θέλουμε να το βγάλουμε, αυτό γίνεται ξεβιδώνοντας τις εικονιζόμενες 3 βίδες.
upper_burr_removal2.jpg
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Ιούλ 04, 2013 1:44 pm

Γύρω στους 21 μήνες χρήσης του μύλου, ο micro ρυθμιστής κατά την διάρκεια της άλεσης κατεβαίνει (ευτυχώς προς το παρόν) ένα βήμα. Είναι κάτι που έχει αναφερθεί για αρκετούς Vario και η λύση του προβλήματος δείχνει να είναι απλή διαδικασία με την τοποθέτηση μίας σφήνας από σιλικόνη (shimming) κάπου στον βραχίονα.
Έχει τύχει σε κάποιον άλλον το θέμα με τους διολισθαίνοντες ρυθμιστές άλεσης; και εάν ναι, γνωρίζει για την διαθεσιμότητά των shims από Eurogat;

vdal72
Όνομα: Ευάγγελος
Μηχανή:: Vbm_domobar jr2b mod
2η Μηχανή:: Την Πούλησα
Μύλος:: Mahlkonig Vario
2ος Μύλος:: super joly
Οι καφέδες μου:: kemgin - Kassandra- Dernaya Tailor Made

Δημοσίευση από vdal72 » Πέμ Ιούλ 04, 2013 3:25 pm

Εμένα το κένει απο την αρχή αύτο λες να τον πάω αντιπροσωπεία?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Ιούλ 04, 2013 3:40 pm

Από την στιγμή που έχεις το ίδιο θέμα και έχεις και εγγύηση δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην έχεις κάποια επικοινωνία με την αντιπροσωπεία. Προσωπικά θα προσπαθούσα να κανονίσω, αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα, να μου τον φτιάξουν επί τόπου.
Στο κάνει σε όλο το εύρος των ρυθμίσεων; Πέφτει ένα step κάτω ή περισσότερο;

vdal72
Όνομα: Ευάγγελος
Μηχανή:: Vbm_domobar jr2b mod
2η Μηχανή:: Την Πούλησα
Μύλος:: Mahlkonig Vario
2ος Μύλος:: super joly
Οι καφέδες μου:: kemgin - Kassandra- Dernaya Tailor Made

Δημοσίευση από vdal72 » Πέμ Ιούλ 04, 2013 4:10 pm

ναι ενα step μονο,το ανεβαζω παλι 2 και παλι απο την αρχη χεχε ωραιος τροπος ε?Θα παρω τηλ να δω τι γινεται παντος

Johnnyled

Δημοσίευση από Johnnyled » Δευ Ιούλ 08, 2013 8:08 pm

Παρατηρώντας το βίντεο του Χρήστου, είδα εντελώς συμπτωματικά το ίδιο πρόβλημα στο παρακάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=KxIODqHbCvE
Προσέξτε στο 11:13 τον ήχο που κάνει, και την κίνηση προς τα κάτω του αριστερού συρόμενου ποντεσιόμετρου.

Σπυρος

Δημοσίευση από Σπυρος » Πέμ Αύγ 15, 2013 1:17 pm

Να ρωτήσω λίγο παιδιά!
Τις κλίμακες σε ποιο νούμερο την έχετε στο μύλο για εσπρέσσο? απο Α-W και στη δεξια στηλη τα νούμερα? ενδεικτικά ρωτάω γιατί μετακίνησα το μύλο μου και θέλω να δω πάνω κάτω μην πέσω πολύ εξω

Απάντηση