Eureka Mignon
-
tziminhio
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Lelit PL41 Tem
- Μύλος:: Eureka Mignon Inst.
Re: Eureka Mignon
Σορρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά αν δεν την χτυπήσω πως θα βγουν τα υπολείμματα απο μέσα.. Αυτό που κάνω για να μην χάνω τόσα γρμμάρια , ειναι να βαζω 15-16γρ στο ποτηράκι και μετά χτυπάω για να πέσουν τα υπόλοιπα και να έχω στο portafilter 18,5.. Μην γελάσετε αλλά μάλλον δεν εχω καταλάβει κάτι καλά..
-
Zen308
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
Δεν έχω τον μύλο σου, οπότε δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ακριβώς, αλλά στον δικό μου ο οποίος έχει αρκετή κατακράτηση από κατασκευή , όσο και να τον χτυπάω αποκλείεται να μου πέσουν 2-3 γρμ καφέ ακόμη.tziminhio έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 27, 2020 4:43 pmΣορρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά αν δεν την χτυπήσω πως θα βγουν τα υπολείμματα απο μέσα.. Αυτό που κάνω για να μην χάνω τόσα γρμμάρια , ειναι να βαζω 15-16γρ στο ποτηράκι και μετά χτυπάω για να πέσουν τα υπόλοιπα και να έχω στο portafilter 18,5.. Μην γελάσετε αλλά μάλλον δεν εχω καταλάβει κάτι καλά..
Οπότε αυτό που κάνω είναι κάθε πρωί να πετάω τα πρώτα 2-3 γρμ πριν φτιάξω καφέ κι ένα ελαφρύ χτυπήματακι να πέσουν τα λιγοστά υπολείμματα από τα τοιχώματα.
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
Ο μυλος εχει ενα ελασμα στην αρχη του τουνελ για να σπαει τους σβολους. Πισω απο το ελασμα κραταει καφε( 3γρ ανετα νομιζω). Οσο κ να τον χτυπησεις, νομιζω οτι η μεγαλυτερη ποσοτητα θα μεινει. Αν θες τοσο πολυ να μην εχεις κατακρατηση, βγαλε το ελασμα αλλα μετα θα αυξηθουν οι σβολοι λογικα κ θα πρεπει να τους σπας εσυ.tziminhio έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 27, 2020 4:43 pmΣορρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά αν δεν την χτυπήσω πως θα βγουν τα υπολείμματα απο μέσα.. Αυτό που κάνω για να μην χάνω τόσα γρμμάρια , ειναι να βαζω 15-16γρ στο ποτηράκι και μετά χτυπάω για να πέσουν τα υπόλοιπα και να έχω στο portafilter 18,5.. Μην γελάσετε αλλά μάλλον δεν εχω καταλάβει κάτι καλά..