triptsis έγραψε:Και γω εχω ενα blend στο ντουλαπι μου που ειναι και πιο σκουρος απ το τιγκρατο και τρεχει σαν κατουρο σε πολυ ψιλο κοψιμο, αυτο τι σημαινει οτι ξαφνικα κατι επαθε ο μυλος μου και ειναι για πεταμα!!!!
Σαφώς και δε σημαίνει ότι ο μύλος σου είναι για πέταμα επειδή ένα blend σου είναι μη διαχειρίσιμο. Άλλα μέχρι στιγμής προσωπικά έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικούς κόκκους (τους 2 από taresso, τον coffee island, και τον classic) και ή που τα spouts θα κατουράνε, ή που η εκχύλιση θα είναι σε σωστά-αποδεκτά πλαίσια με άλεση '
σύριζα' στο zero. Και όπως έχεις λογικά διαβάσει και εσύ posts μελών που είναι κάτοχοι του μύλου, αυτό που εξέφρασαν είναι ότι τους φαίνεται περίεργο να μην μου δίνει ο συγκεκριμένος μύλος δυνατότητα για πολύ λεπτότερες αλέσεις. (χώρια την επισήμανση για το υπέρμετρο clamping). Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό, είναι που με οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο μύλος μου δεν είναι απόλυτα λειτουργικός.
Για δεικτικη συμπεριφορα και τα λοιπα που αναφερεις για μενα δε θα απαντησω δεν εχει νοημα και δεν οδηγει πουθενα, ηδη σε βοηθησαμε ολοι αρκετα εδω μεσα.
Πραγματικα ευχομαι να χει προβλημα ο μυλος σου....
Ποια είναι τα λοιπά που αναφέρω για σένα; Το μόνο που ανέφερα που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αρνητικό, είναι το λιγάκι δεικτικό ύφος του σχολίου σου. Ίσα ίσα που ανέφερα παράλληλα πως εκτιμώ το γεγονός πώς διαθέτεις πολύ πολύ περισσότερες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, και άρα και τις σέβομαι. Δεν νομίζω ότι ήταν κακό αυτό. Για καλό το είπα. Έχεις εμπειρία και πείρα, που εγώ δεν έχω.
Και φυσικά ευχαριστώ όλα τα παιδιά που με βοηθούν με τις απαντήσεις/συμβουλές τους. Και φροντίζω να το λέω συχνά αυτό.
EDIT: (βρήκα αυτό σε ένα ξένο φόρουμ...):
New Compak K3 Touch not fine enough?
I just bought a brand new Compak K3 Touch, with the first batch of beans I used it was barely able to grind fine enough to produce a decent shot, however with fresher beans from our host (lighter roast), I cannot get even close to a fine enough grind, even on the finest setting.
Am I missing something here? Is there a secondary means of adjustment?