Taresso Tigrato
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Re: Taresso Tigrato
Δοκιμασε και χρονους 35'' 40'' μην το φοβασαι...specialty ειναι αποδιδουν καλυτερα πανω απο 30''
Βαλε 18,5 - 19gr
Βαλε 18,5 - 19gr
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Ελήφθη!!Ευχαριστώ Χρήστο. Μόλις μου ζήτησε καφέ και ο αδερφός μου! Πάω να δοκιμάσω!!! Βοουυυρρρρ!!!xristospet21 έγραψε:Δοκιμασε και χρονους 35'' 40'' μην το φοβασαι...specialty ειναι αποδιδουν καλυτερα πανω απο 30''
Βαλε 18,5 - 19gr
(αυτό που με τρενάρει λίγο, είναι ότι μετά από το ζεστό αφρόγαλα -βλέπε pid 130 περίπου max- , χρειάζεται να περιμένεις αρκετή ώρα για να επανέλθει η σωστή θερμοκρασία στο boiler και άρα να ξεκινήσεις νέα εκχύλιση. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, σωστά; )
-
buddy
Ναι ειναι φυσιολογικο....αυτο το κακο εχει μια single boiler μηχανη....
Εφ' οσον πινεις cappuccino γιατι πηρες SB και οχι την oscar που ειναι HX ? Ειναι ελαχιστα πιο ακριβη απο την lelit...και εκει δεν περιμενεις καθολου...(αλλα τωρα ειναι αργα...)
Αλλα εκει θα περιμενες 40 λεπτα για να ζεσταθει η μηχανη...
Εφ' οσον πινεις cappuccino γιατι πηρες SB και οχι την oscar που ειναι HX ? Ειναι ελαχιστα πιο ακριβη απο την lelit...και εκει δεν περιμενεις καθολου...(αλλα τωρα ειναι αργα...)
Αλλα εκει θα περιμενες 40 λεπτα για να ζεσταθει η μηχανη...
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Δε πειράζει! Και η αναμονή έχει τη γλύκα της! Στην τελική, θα φτιάχνω πρώτα τις δόσεις (2-3, αναλόγως πόση ζήτηση έχουν οι καφέδες μου στο σπίτι
) και μετά θα φουσκώνω. Απλά ίσως έτσι, λόγω αναμονής, θα κάθεται το καϊμάκι και θα είναι πιο δύσκολο να ζωγραφίσω. Χαχα. Δε πειράζει! Θα το αντέξω!
Δε πίνω μόνο Cappuccino. Πίνω και espresso, ανάλογα με τα κέφια. Η μαμά πίνει πάντα ζεστό Cap -μέτριο. Ο μπαμπάς συνήθως μονά espresso σκέτα (τώρα θα μάθει να πίνει και διπλά!) και ο αδερφός πάντα Freddo esp - Πετιμέζι. Έχουμε ποικιλία στην οικογένεια!Όλα κι όλα.
Μόλις έφτιαξα τον καφέ του αδερφού μου. 19 gr --> 60ml 30 sec. Καθολου chanelling, αλλά έχεις δίκιο πρέπει να το τραβήξω λίγο ακόμα. Θα κόψω πιο ψιλά. Ο αδερφός μου είπε ότι είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι το κριτήριο μου κάποιος που πίνει τον καφέ του γαλακτομπούρεκο!!
Δε πίνω μόνο Cappuccino. Πίνω και espresso, ανάλογα με τα κέφια. Η μαμά πίνει πάντα ζεστό Cap -μέτριο. Ο μπαμπάς συνήθως μονά espresso σκέτα (τώρα θα μάθει να πίνει και διπλά!) και ο αδερφός πάντα Freddo esp - Πετιμέζι. Έχουμε ποικιλία στην οικογένεια!Όλα κι όλα.
Μόλις έφτιαξα τον καφέ του αδερφού μου. 19 gr --> 60ml 30 sec. Καθολου chanelling, αλλά έχεις δίκιο πρέπει να το τραβήξω λίγο ακόμα. Θα κόψω πιο ψιλά. Ο αδερφός μου είπε ότι είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι το κριτήριο μου κάποιος που πίνει τον καφέ του γαλακτομπούρεκο!!
-
buddy
Σταματα στα 40ml - 50ml...πιο νοστιμος...θα δεις...
-
Sotis1
Καλησπέρα παιδιά εχω μια ερώτηση.εχω την gaggia classic την παλια με τον μύλο gaggia επίσης ,μόλις πηρα τον .taresso tigrato και δεν μπορω να παρω καλο καφε μου βγενει σηνεχεια ξυνος δοκιμασα στο 2 και στο 3κοψιμο και με μονο πορταφιλτερ μηπως μπορει καποιος να μου πει τη θα ηταν Καλύτερα να κάνω για να βγει η ξυνιλα? Απο όψη παντος βγενει φοβερός Ευχαριστώ
- warhawk
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rancillio Silvia v5
- 2η Μηχανή:: Krups EA8250
- Μύλος:: Mahlkönig Vario v3
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα ψάχνω...
Εάν έχεις συνηθίσει να πίνεις καρβουνιασμένους Ιταλικούς καφέδες, ίσως και να είναι "σωστός" ο καφές που πίνεις...
Εάν πάλι όχι βάλε 16-18 γραμμάρια κόψε πιο ψιλά και ανέβα σε χρόνους πάνω από τα 30'' μέχρι να σου αρέσει η γεύση του.
Εάν πάλι όχι βάλε 16-18 γραμμάρια κόψε πιο ψιλά και ανέβα σε χρόνους πάνω από τα 30'' μέχρι να σου αρέσει η γεύση του.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Εδώ με καλούς μύλους δεν βγαίνει ο Tigrato θα βγει με μύλο Gaggia ;
-
Σταύρος
- Όνομα: Σταυρος
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- Μύλος:: Graef cm702
Ήμουν στη σκέψη να έκανα αγορά αυτού αλλα μάλλον με αυτά που βλέπω και για τον μύλο μου δεν θα το δοκιμάσω ...
-
Sotis1
Ποιόν καφε λετε να δοκιμάζω που να βγενει καλος με τον μυλο μου gaggia απο specialty παντα?