La Pavoni Europiccola

Όλος ο έλεγχος της εκχύλισης στα χέρια σας. Απαιτούν πολύ χρόνο εκμάθησης αλλά ανταμείβουν με κορυφαίο espresso.
Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Re: La Pavoni Europiccola

Δημοσίευση από Artisti » Δευ Φεβ 10, 2014 10:13 pm

Πολύ καλη μοιάζει και σε αυτή την τιμή πραγματικά αξίζει να την αγοράσεις.
Αν ανάβει κανονικά δεν πρέπει να θέλει πολλά πέραν της αφαλατωσης και των λάστιχων.
Ανταλλακτικά έχει αυτή η μηχανή.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 10, 2014 10:28 pm

Πολύ καλή αγορά Γιώργο. Θέλω και εγώ μία ΤΩΡΑ!!!
Καλοδούλευτη.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
StarChamber
Μηχανή:: LaPavoni Europiccola
2η Μηχανή:: Minipresso
Μύλος:: Lelit PL043MM
2ος Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: Taf, Exo's, Qahwa, Tailor Made

Δημοσίευση από StarChamber » Δευ Φεβ 10, 2014 11:39 pm

Ευχαριστω πολύ, ελπιζω να μην βρεθω προ καμιας εκπληξεως (σταυρωνει τα δαχτυλα του :D ). Σιγουρα ειναι μεγαλο το αλμα που επιχειρω, ομως τη ζαχαρωνα καιρο η αληθεια ειναι. Θα χρειαστω σιγουρα τη βοηθεια μερικων για την επαναφορα της σε ενα καλο λειτουργικο επιπεδο οποτε τα ξαναλεμε οταν ερθει με το καλο!

Άβαταρ μέλους
StarChamber

Δημοσίευση από StarChamber » Σάβ Μάιος 31, 2014 4:16 pm

Εδω ειμαστε! Μετα απο πολλες αναβολες αποφασισα να αρχισω σιγα σιγα να γραφω για τη μηχανη και την εμπειρια της ανακαινισης της...

Παρελαβα τη μηχανη και μετα απο γρηγορο ελεγχο δε βρηκα κατι πολυ ανησυχητικο εκτος απο τις φθορες που φαινονται στις φωτογραφιες (βλ. προηγουμενα post) και την απουσια μερικων αξεσουαρ (διπλο καλαθακι, drip tray και σχαρα, tamper αυτα τα πιο βασικα...).

Στρωθηκα στη δουλεια (λιγο λιγο καθε μερα καθως δεν ειχα χρονο) και αρχικα την εκανα βιδες! Ολα τα κομματια καθαριστηκαν με θερμο νερο και σαπουνι και μετα με καθαριστικο για μαγειρικα λιπη και ελαια. Στο μεταξυ παρηγγειλα το kit με τις φλαντζες. Από την αρχη δε μου αρεσε το χρωμα της μηχανης (ω τι εκπληξη! η Pavoni το σταματησε στις νεοτερες σειρες!) κι ετσι σειρα ειχε το γυαλοχαρτο. Πολυ καλό τριψιμο τη βαση και την πέρασα με μαυρο σπρεϋ θερμοανθεκτικο. Εγινε κουκλα! Στο μεταξυ ηρθαν οι φλαντζες μαζι με αφαλατωτικο (baby puly) το οποιο εκανε τρομερη δουλεια. Η τοποθετηση ηταν σχετικα ευκολη μετα απο τα βιντεο που υπαρχουν στο youtube (το οποιο βοηθησε απιστευτα πολυ) και ολα εδειχναν να παιρνουν σαρκα και οστα. Κι εκει που σφιγγω τη μια απο τις δυο βιδες που συγκρατουν το group πανω στο boiler, ΣΠΑΕΙ γ :censored: το κ :censored: μου! Μια βδομαδα καθυστερηση μεχρι να ερθουν οι καινουριες...

Επίσης παρηγγειλα το διπλο καλαθακι, ενα tamper, νεο διακοπτη (ο παλιος ειχε αρκετη λιγδα πανω) και το single spout. Εντελως τυχαια εκεινη τη βδομαδα βρισκω στο ebay τον αετο στη μιση τιμη περιπου 60 ευρω, τον τσιμπαω κι αυτον. Όλα απο το espressoservices (πολυ τσιμπημενα μεταφορικα by the way αλλα ας οψεται!). Τα βάζω επιτελους ολα πανω, τη φερνω στον παγκο (παραμεριζοντας υποτιμητικα την παλια μου krups) κανει κλακ ο διακοπτης, αναβει το φωτακι και... ΤΙΠΟΤΑ. Γ :censored: το κ@#$%^& μου, vol.2! Εκανα τοσο κοπο, ξοδεψα και χρηματα για να μην παιρνει μπρος; Με περισσεια υπομονη βγαζω ολα τα καλωδια κι ακολουθω τις οδηγιες του Doug απο orphanespresso περι wiring και voila! Η μηχανη μπροστα μου να ζεσταινει σιγα σιγα το νερακι της...

Τα χρειαστηκα λιγο αλλα ολα πηγαν καλα ευτυχως. Και τωρα που τα ειπα και ξελαφρωσα (οι φιλοι μου με εχουν για τρελο, μονο η espresso κοινωνια μπορει να καταλαβει την τρελα μας!) να ευχαριστησω το φορουμ για τις πολυτιμες πληροφοριες (πρεπει να διαβασα τα σχετικα νηματα από 40 φορες το καθενα!) και να ποσταρω τα αποτελεσματα...

Drumroll please...
Συνημμένα
$_57 (Small).JPG
Πριν
6 010 (Small).JPG
Μετά

Άβαταρ μέλους
stelios
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
Μύλος:: OE Pharos
Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro

Δημοσίευση από stelios » Σάβ Μάιος 31, 2014 7:53 pm

Πολύ ωραία την έκανες τη μηχανή. Μπράβο! Έπρεπε να το γράψεις εδώ για τη βίδα που έσπασε. Μου περίσευε μια.

Άβαταρ μέλους
StarChamber

Δημοσίευση από StarChamber » Κυρ Ιουν 01, 2014 10:12 am

Επρεπε ναι, σ'ευχαριστω παντως μονο για την προθεση ;) Θερμοκρασιακα μιλωντας ακομη παω στα τυφλα (ηρθε το μανομετρο, πρεπει να παρω και τον ανταπτορα για τη europiccola) οποτε θα ασχοληθω αργοτερα. Εχω μια απορια σχετικα με τα γραμμαρια του καφε στο καλαθακι. Σε ξενα φορα διαβασα πως οι περισσοτεροι δοκιμαζουν απο 12-14 γραμμαρια για το διπλο ενω εσυ σε posts εδω πηγαινεις σε 16 ίσως και παραπανω (διορθωσε με αν δε θυμαμαι καλα). Τι ισχυει τελικα? Αυτην την εβδομαδα δοκιμαζω με conquistador απο taf.

Άβαταρ μέλους
stelios

Δημοσίευση από stelios » Κυρ Ιουν 01, 2014 3:03 pm

Ανάλογα με τον καφέ βάζεις και γραμμάρια.
Κατέληξα στον εξής κανόνα: Οι πιο καβουρδισμένοι καφέδες θέλουν λιγότερα γραμμάρια, οι λιγότερο καβουρδισμένοι περισσότερα. Για αυτό το λόγο όσοι χρησιμοποιούν καφέδες καβουρδισμένους αλά Ιταλικά βάζουν λίγα γραμμάρια (12 με 14).
Πρέπει να έχει να κάνει με την "υγρασία" που παραμένει στο κόκκο του καφέ. Οι λιγότερο καβουρδισμένοι καφέδες έχουν μεγαλύτερο ειδικό βάρος για αυτό χρειάζεται να βάλεις περισσότερα γραμμάρια για να φτάσεις στον ίδιο όγκο καφέ στο καλαθάκι.
Πχ. στο sunrize βάζω 16,6 γρ. Στον μαργαρίτα θέλει πάνω από 17 ~ 18. Νομίζω και ο κονκισταδόρ θέλει αρκετά γραμμάρια.
Σε ένα άλλο πολύ καβουρδισμένο που αγόρασα χθες από το taf (sumatra originasia), τα 15 γραμμάρια μου φαίνονται πολλά (δεν έχω πάρει άλλο καφέ από το taf που να είναι τόσο καβουρδισμένος).
Αν θυμάμαι καλά η δική σου μηχανή είναι premillenium. Αν όντως είναι, το διπλό καλαθάκι της θα χωράει λίγο λιγότερα γραμμάρια από τη millenium.
Τα πάντα βέβαια είναι θέμα δοκιμών, τι σου αρέσει εσένα καλύτερα ανάλογα με τον καφέ που προτιμάς.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Ιουν 01, 2014 4:29 pm

Η milf κούκλα φίλου ver 1.4 του 1967 !
Συνημμένα
tmp_image-ce3a3e6cc545b7e4ddb26158da3fca245acab04b9c1bb24085362c84b0785d74-V1750951592.jpg

Άβαταρ μέλους
StarChamber

Δημοσίευση από StarChamber » Κυρ Ιουν 01, 2014 6:00 pm

@stelios: Ναι ειναι pre-millenium του '79 και το διπλο δε θα κουμπωνει με 17 γραμμαρια. Μολις τωρα δοκιμασα 16γρ. πηρα ωραια κρεμα αλλα ηταν λιγο ξυνος μαλλον λογω της θερμοκρασιακης ασταθειας. Το καβουρδισμα το κοβεις με το ματι ή υπαρχει κι αλλος τροπος?

@artisti: Κουκλα οντως η milf :worthy:

Άβαταρ μέλους
stelios

Δημοσίευση από stelios » Κυρ Ιουν 01, 2014 6:57 pm

Ναι με το μάτι. Αν βλέπεις λάδι πανω στους κόκκους είναι αρκετά καβουρδισμένος. Επίσης αν έχεις χειροκίνητο μύλο οι πολύ καβουρδισμένοι καφέδες αλέθονται πιο εύκολα.
Το μανόμετρο δεν είναι απαραίτητο στη μηχανή. Από το λαμπάκι στο διακόπτη βλέπεις αν έχει καλή θερμοκρασία ή όχι.
Αν σου βγήκε ξυνός κοψε πιο ψιλά.
Κούκλα πάντως η μηχανή.
Καλορίζικη.

Απάντηση