Βοήθεια για την επιλογή μηχανής

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
efthymis

Re: Βοήθεια για την επιλογή μηχανής

Δημοσίευση από efthymis » Πέμ Νοέμ 18, 2010 2:48 am

Εγω παντως που ξεκινησα με μια κανονικη μηχανη των 80€ δεν εχω βγει ζημιωμενος καθως εμαθα τουλαχιστον τα βασικα της παρασκευης εσπρεσσο εστω κι αν δεν παιρνω το κανονικο εσπρεσσο οπως εχει γραφτει. Εφτιαχνα τουλαχιστον καλυτερο καπουτσινο απο αυτο των βαρεμενων μπαρμεν που ξερουν μονο να χτυπανε φραπε. Σε σχεση με τις νεσπρεσσο υπαρχει τεχνικη (ναι ακομα και σ'αυτες τις ποταπες μηχανες) και προσπαθωντας να βελτιωθεις φτανεις σε αυτο εδω το φορουμ οπου ανακαλυπτεις οτι τελικα τοσο καιρο δεν εκανες τιποτα!! :lol:

Βεβαια εαν δε θελεις να παιδευεσαι και να ξεμπερδεψεις μια κ καλη, παρε νεσπρεσσο.

Αν παλι ενδιαφερεσαι γι'αυτο, και θες να εχεις τη χαρα της δημιουργιας μεχρι και στο φλιτζανι που εχεις μπροστα σου, ζυγισε τα οικονομικα και αποφασισε. Ειτε μια φθηνη οπως αυτες του κοτσοβολου που προτεινε ο Χρηστος -και καφε απο το καφεκοπτειο η το σ/μ για αρχη, δεν πειραζει- ωστε να τριφτεις και να δεις αν σου ταιριαζει η οχι οποτε κ να το παρατησεις μικρη η χασουρα, το ριχνεις στα pods (που δεχονται ολες οι μηχανες) και ξεμπερδευεις.

Αν, τελος, εισαι σιγουρος οτι δε θα πανε χαμενα τα χρηματα σου, εχω προτεινει στο ποστ που ειναι απο πανω τη gaggia evolution (που δεν ειναι το χειροτερο της εταιριας ;) ) στα 180€, σταθερη τιμη κ απο ελλαδα.

Για το μυλο ισχυουν τα ιδια, αν δεν εισαι σιγουρος μην παρεις κι αν προχωρωντας δε σου φτανει αυτο που παιρνεις, προχωρας στην αγορα :)

ΥΓ παιδια για το αφρογαλα που λετε, μου εφερε μια φιλη μου απο Ιταλια ενα σκευος σα μεγαλο μπρικι που στο καπακι του εχει ενα εμβολο το οποιο στο κατω μερος εχει ενα φλτρακι (πως ειναι οι ατομικες καφετιερες γαλλικου?? καπως ετσι αλλα πιο φαρδυ). Βαζεις μεσα ζεστο γαλα, το κουνας πανω κατω για λιγο και βγαινει ωραιοτατο ζεστο αφρογαλα χωρις πριζες καλωδια κλπ. Κοστος 6€!! Ξερετε αν μπορουμε να το βρουμε εδω??

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Νοέμ 18, 2010 7:47 am

efthymis έγραψε:...
ΥΓ παιδια για το αφρογαλα που λετε, μου εφερε μια φιλη μου απο Ιταλια ενα σκευος σα μεγαλο μπρικι που στο καπακι του εχει ενα εμβολο το οποιο στο κατω μερος εχει ενα φλτρακι (πως ειναι οι ατομικες καφετιερες γαλλικου?? καπως ετσι αλλα πιο φαρδυ). Βαζεις μεσα ζεστο γαλα, το κουνας πανω κατω για λιγο και βγαινει ωραιοτατο ζεστο αφρογαλα χωρις πριζες καλωδια κλπ. Κοστος 6€!! Ξερετε αν μπορουμε να το βρουμε εδω??
Για κάτι σαν αυτό αναφέρεσαι Ευθύμη;
viewtopic.php?f=2&t=419&start=0#p3944

ΥΓ Μην βγαίνουμε με ερωτήσεις εκτός θέματος.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Πέμ Νοέμ 18, 2010 2:28 pm

Συγγνωμη, βασικα ηθελα να το προτεινω επειδη ειδα κ για το αεροτσινο αλλα γραφοντας καταλαβα πως δεν εχω ιδεα που να το βρω!! Το δικο μου μαλιστα ειναι κ πιο ωραιο εμφανισιακα οποτε στα 28€ που λεει το λινκ με τιποτα καλυτερα 10 παραπανω για τη συσκευη που προτεινατε εσεις!!!
Off topic:
Θα ποσταρω φωτογραφιες στο καταλληλο θεμα :)

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Νοέμ 18, 2010 2:35 pm

Φιλε μου για να σου δωσω να καταλαβεις να μην την πατησεις οπως την πατησα εγω...
Εγω ξεκινησα με μια μηχανη των 150 ευρω (Morris) και καφε δεν επινα ...Αργοτερα πηραμε στην δουλεια και μια Ronshon με 50 ευρω και μπορω να σου πω οτι επινα καλυτερο καφε (εννοειται παλι δεν επινα τον καφε που πινω τωρα) ...
Γιαυτο οπως ειπε ο Χρηστος παρε μια πολυ φτηνη , δες αν σου αρεσει να ασχοληθεις και μετα παρε τον σωστο συνδυασμο μυλου-καφετιερας-φρεσκου καφε-τεχνικη!!

kostast
Μηχανή:: Delonghi ECO 310R

Δημοσίευση από kostast » Πέμ Νοέμ 18, 2010 3:42 pm

Καταρχήν, να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας.

Αυτό που κατάλαβα απ΄όλα αυτά είναι, ότι τελικά υπάρχουν δυσκολίες στο να έχει κάποιος έναν καλό espresso στο φλιτζάνι του αν δαπανήσει 120-130 ευρώ.

Και όπως μου έλεγε ένας φίλος, γιατί δεν παίρνεις μία μηχανή σαν την Tassimo της Bosch, με την οποία μπορεί να μην έχεις τον καλύτερο espresso αλλά τουλάχιστον έχεις πάρα πολλές επιλογές και γεύσεις έτσι ώστε και ο espresso να μην σου αρέσει τουλάχιστον κάτι θα βρεις να σου αρέσει...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Νοέμ 18, 2010 4:23 pm

Εάν η Tassimo βγάζει μόνο 3.3 Bar πίεση δεν κάνει καν espresso (9 Bar).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

kostast
Μηχανή:: Delonghi ECO 310R

Δημοσίευση από kostast » Πέμ Νοέμ 18, 2010 5:04 pm

Christos έγραψε:Εάν η Tassimo βγάζει μόνο 3.3 Bar πίεση δεν κάνει καν espresso (9 Bar).
Απ' όσο έχω διαβάσει τόσα bar βγάζει. Τώρα πως γίνεται να έχω ακούσει από κάποιους καλά λόγια για τον espresso που βγάζει τι να πω...

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Νοέμ 18, 2010 5:08 pm

Σε οποιο site στον κοσμο και αν διαβασεις , δεν θα βρεις πουθενα να λεει οτι με κατω απο 9 bar κανεις espresso ...τοσο ειναι το ιδανικο ...ουτε 3 , ουτε 15 και 19 ακομα και 20 bar που γραφουν πολλοι κατασκευαστες ειναι για κινηση εντυπωσιασμου και marketing!!!
Εγω επιμενω στην γνωμη μου ...Μια μηχανη στην αρχη με 200 ευρω και φρεσκοκομμενο καφε μεχρι να παρεις μυλο...Αν δεν μπορεις να παρεις τωρα την μηχανη κανε υπομονη , μαζεψε , και μετα παρτην ...Δεν προκειται να πανε χαμενα τα λεφτα !!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Νοέμ 18, 2010 5:14 pm

kostast έγραψε:
Christos έγραψε:Εάν η Tassimo βγάζει μόνο 3.3 Bar πίεση δεν κάνει καν espresso (9 Bar).
Απ' όσο έχω διαβάσει τόσα bar βγάζει. Τώρα πως γίνεται να έχω ακούσει από κάποιους καλά λόγια για τον espresso που βγάζει τι να πω...
Δεν έχει καλά και κακά λόγια. Η παρασκευή espresso θέλει 8.5-10 Bar. Άμα είναι να αλλάζουμε τις τεχνικές προδιαγραφές, κυρίως θερμοκρασίας και πίεσης, γιατί τότε δεν πάμε σε στιγμιαίο espresso και να γλιτώνουμε από μηχανές και παρελκόμενα;
Ο espresso είναι μια συγκεκριμένη μέθοδος παρασκευής του καφέ, όπως λέμε φίλτρου, ελληνικός κτλ. και δυστυχώς για όλους μας απαιτεί το πιο ακριβό hardware απ΄όλες τις άλλες μεθόδους καφέ.

Απάντηση