Έχεις δίκιο , οι ακμές των αυλακιών στα κωνικά μαχαίρια δεν δίνουν την εντύπωση ξυραφιού .
Στον Pharos 2 , αρχικά νόμιζα ότι τα μαχαίρια ήταν aftermarket και σε σχετική συζήτηση στο Home-Barista βρήκα την παρακάτω εικόνα από μαχαίρι του Pharos 1 .
Γενικά τα κωνικά μαχαίρια δεν έχουν τόσο φροντισμένο φινίρισμα .
Ακόμα και αυτά που έχουν υποστεί διαδικασία σκλήρυνσης ( Titanium SSP Red Speed ) που αρχικά μοιάζουν με κοσμήματα , σε προσεκτικότερη παρατήρηση οι ακμές δεν θυμίζουν ξυράφι .
Ίσως να φταίει ότι η δυσκολία κατασκευής τους , είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των επίπεδων μαχαιριών .
Ευθυγράμμιση Επίπεδων Μαχαιριών με την χρήση Γυαλόχαρτων
Re: Ευθυγράμμιση Επίπεδων Μαχαιριών με την χρήση Γυαλόχαρτων
Καλησπέρα.. πολύ καλή δουλειά...
Έχω απορία στον ΕΚ μου έχει πατούρα το μαχαίρι άρα βάζω γυαλοχαρτο σε όλο η μόνο στο γύρω κομμάτι? Και ακόμα όταν τα τοποθετώ λόγο του ελατηρίου που έχει νομίζω ότι το γυαλοχαρτο δεν ακουμπάει κάτω. Άμα τονπιεσω ακουμπάει. Απλά όταν κάνω τις περιστροφές το πρέπει να κάνω?
Ευχαριστώ
Έχω απορία στον ΕΚ μου έχει πατούρα το μαχαίρι άρα βάζω γυαλοχαρτο σε όλο η μόνο στο γύρω κομμάτι? Και ακόμα όταν τα τοποθετώ λόγο του ελατηρίου που έχει νομίζω ότι το γυαλοχαρτο δεν ακουμπάει κάτω. Άμα τονπιεσω ακουμπάει. Απλά όταν κάνω τις περιστροφές το πρέπει να κάνω?
Ευχαριστώ
- BasilTh
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Pharos Motorized
- 2ος Μύλος:: Major mod ssp v-rpm
- Οι καφέδες μου:: Acidity is not a crime
Re: Ευθυγράμμιση Επίπεδων Μαχαιριών με την χρήση Γυαλόχαρτων
Στο video ευθυγράμμισης του EK-43S ( Hale Method ) που είναι από τον Μάρτιο του ΄19 παρουσιάζουν τα μαχαίρια χωρίς πατούρα . Τα δικά σου θα είναι παλαιότερα .
Ο θάλαμος που πατάει το μαχαίρι είναι επίπεδος ( χωρίς πατούρα ) .
Εγώ για λόγους ευκολίας θα έκοβα το γυαλόχαρτο όπως στο video , ( Step 2 ) και θα φρόντιζα να κολλήσει πολύ καλά στην πατούρα , γιατί μόνο αυτό το σημείο έρχεται σε επαφή με τον θάλαμο και μόνο σε αυτήν την περιοχή θα γίνει η λείανση .
Από εκεί και πέρα ακολουθείς το video φροντίζοντας , εκτός από περιστροφή να ασκείς και αρκετή πίεση ώστε να πιεστεί το ελατήριο και να έρθουν σε τριβή γυαλόχαρτο και chamber .
Θα πρέπει να αισθάνεσαι και να ακούς το γυαλόχαρτο καθώς τρίβεται με το μέταλλο .
Καλή επιτυχία .
Ο θάλαμος που πατάει το μαχαίρι είναι επίπεδος ( χωρίς πατούρα ) .
Εγώ για λόγους ευκολίας θα έκοβα το γυαλόχαρτο όπως στο video , ( Step 2 ) και θα φρόντιζα να κολλήσει πολύ καλά στην πατούρα , γιατί μόνο αυτό το σημείο έρχεται σε επαφή με τον θάλαμο και μόνο σε αυτήν την περιοχή θα γίνει η λείανση .
Από εκεί και πέρα ακολουθείς το video φροντίζοντας , εκτός από περιστροφή να ασκείς και αρκετή πίεση ώστε να πιεστεί το ελατήριο και να έρθουν σε τριβή γυαλόχαρτο και chamber .
Θα πρέπει να αισθάνεσαι και να ακούς το γυαλόχαρτο καθώς τρίβεται με το μέταλλο .
Καλή επιτυχία .