Ευθυγράμμιση Επίπεδων Μαχαιριών με την χρήση Γυαλόχαρτων

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
BasilTh
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Pharos Motorized
2ος Μύλος:: Major mod ssp v-rpm
Οι καφέδες μου:: Acidity is not a crime

Re: Ευθυγράμμιση Επίπεδων Μαχαιριών με την χρήση Γυαλόχαρτων

Δημοσίευση από BasilTh » Παρ Οκτ 25, 2019 4:33 pm

Έχεις δίκιο , οι ακμές των αυλακιών στα κωνικά μαχαίρια δεν δίνουν την εντύπωση ξυραφιού .

Στον Pharos 2 , αρχικά νόμιζα ότι τα μαχαίρια ήταν aftermarket και σε σχετική συζήτηση στο Home-Barista βρήκα την παρακάτω εικόνα από μαχαίρι του Pharos 1 .

Καταγραφή29.JPG

Γενικά τα κωνικά μαχαίρια δεν έχουν τόσο φροντισμένο φινίρισμα .

Ακόμα και αυτά που έχουν υποστεί διαδικασία σκλήρυνσης ( Titanium SSP Red Speed ) που αρχικά μοιάζουν με κοσμήματα , σε προσεκτικότερη παρατήρηση οι ακμές δεν θυμίζουν ξυράφι .

Καταγραφή32.JPG

Ίσως να φταίει ότι η δυσκολία κατασκευής τους , είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των επίπεδων μαχαιριών .

Grind21

Δημοσίευση από Grind21 » Κυρ Οκτ 27, 2019 5:12 pm

Καλησπέρα.. πολύ καλή δουλειά...
Έχω απορία στον ΕΚ μου έχει πατούρα το μαχαίρι άρα βάζω γυαλοχαρτο σε όλο η μόνο στο γύρω κομμάτι? Και ακόμα όταν τα τοποθετώ λόγο του ελατηρίου που έχει νομίζω ότι το γυαλοχαρτο δεν ακουμπάει κάτω. Άμα τονπιεσω ακουμπάει. Απλά όταν κάνω τις περιστροφές το πρέπει να κάνω?
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
BasilTh
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Pharos Motorized
2ος Μύλος:: Major mod ssp v-rpm
Οι καφέδες μου:: Acidity is not a crime

Δημοσίευση από BasilTh » Δευ Οκτ 28, 2019 4:53 pm

Στο video ευθυγράμμισης του EK-43S ( Hale Method ) που είναι από τον Μάρτιο του ΄19 παρουσιάζουν τα μαχαίρια χωρίς πατούρα . Τα δικά σου θα είναι παλαιότερα .
Ο θάλαμος που πατάει το μαχαίρι είναι επίπεδος ( χωρίς πατούρα ) .

Εγώ για λόγους ευκολίας θα έκοβα το γυαλόχαρτο όπως στο video , ( Step 2 ) και θα φρόντιζα να κολλήσει πολύ καλά στην πατούρα , γιατί μόνο αυτό το σημείο έρχεται σε επαφή με τον θάλαμο και μόνο σε αυτήν την περιοχή θα γίνει η λείανση .

Από εκεί και πέρα ακολουθείς το video φροντίζοντας , εκτός από περιστροφή να ασκείς και αρκετή πίεση ώστε να πιεστεί το ελατήριο και να έρθουν σε τριβή γυαλόχαρτο και chamber .
Θα πρέπει να αισθάνεσαι και να ακούς το γυαλόχαρτο καθώς τρίβεται με το μέταλλο .

Καλή επιτυχία .

Απάντηση