Αγορά μύλου!

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: αγορα μυλου!

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 11, 2010 4:57 pm

ellidiam έγραψε:
satcur έγραψε:Και πολύ σοφά θα πράξεις. Θα έχεις τον νου σου για προσφορές και σύντομα θα έχεις αυτό που πραγματικά κάνει την δουλειά. Στο μεταξύ γιατί δεν επιδιορθώνεις την Izzy σου αφού καλύπτεται από εγγύηση; έτσι για να απαλείνεις πιθανά στερητικά σύνδρομα καφέ. :D
γιατι ο κωτσοβολος απ οπου την πηρα την 1η φορα μου ειπε οτι δεν γινεται επιδιορθωση αλλα μονο αντικατασταση κ οταν μου εστειλαν καινουριο υποτιθεται μοντελο αυτο εχανε νερο απτη βαση..οποτε δεν το χρησιμοποιησα ουτε μια φορα....
Η αντικατάσταση είναι καλύτερος όρος αγοροπωλησίας από την επιδιόρθωση. Ξαναδώστην πίσω, πάλι και πάλι, μέχρι να σου έρθει μία μηχανή που λειτουργεί. Εναλλακτικά δες άμα μπορεί να γίνει συμψηφισμός για αγορά άλλης μηχανής.
Με την ευκαιρία, άμα μπορείτε εσύ και mx1001 διαλέξτε 20 νούμερα ο καθένας (όχι τα ίδια) από το 1-45. :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. To saturn δεν δίνει την δυνατότητα online αγορών
http://www.saturn.com.gr/index.php
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Πέμ Φεβ 11, 2010 5:00 pm

Εχει δικιο ο satcur , πιες ενα τσαγακι να ηρεμησεις και ξαναπηγαινε , η πήγαινε σε άλλο μαγαζί !.
Στα μηχανηματα συμβαινουν ... Η δικη μου η United μετα απο επισκευη (1μηνα λειτουργειας) δουλευει καλυτερα απο πριν .
Αν ειδες η πολυ επωνυμη και στιβαρη Gaggia που πηρα μου κρατησε 3 ώρες !.

Οτι εχει μηχανικά μέρη χαλάει . Εαν θες να έχεις το κεφάλι σου έντελώς ήσυχο μόνο με Moka pots (μπρικι) !.

Μια χαρά καφεδάκι κάνει η United (= Izzy Cafestreto) . Δες τα reviews .

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Πέμ Φεβ 11, 2010 5:46 pm

Παντως το Gaggia MM πρεπει να ειναι το ιδιο προβληματικο με το μυλο της Morris: Βλέπω πολλές αναφορές οτί κόβει χοντρά (ή ακατάλληλο για espresso) .
http://coffeegeek.com/reviews/grinders/gaggia_mm
αρα μετά μπαίνουμε σε χοντρά έξοδα ... δε λέει ... από το καφεκοπτείο με αγάπη !.

ellidiam

Δημοσίευση από ellidiam » Πέμ Φεβ 11, 2010 6:03 pm

mx1001 έγραψε:Εχει δικιο ο satcur , πιες ενα τσαγακι να ηρεμησεις και ξαναπηγαινε , η πήγαινε σε άλλο μαγαζί !.
Στα μηχανηματα συμβαινουν ... Η δικη μου η United μετα απο επισκευη (1μηνα λειτουργειας) δουλευει καλυτερα απο πριν .
Αν ειδες η πολυ επωνυμη και στιβαρη Gaggia που πηρα μου κρατησε 3 ώρες !.

Οτι εχει μηχανικά μέρη χαλάει . Εαν θες να έχεις το κεφάλι σου έντελώς ήσυχο μόνο με Moka pots (μπρικι) !.

Μια χαρά καφεδάκι κάνει η United (= Izzy Cafestreto) . Δες τα reviews .
ναι το ξερω οτι ειναι ιδια ακριβως με την United..προφανως ιδιο κινεζικο προιον με διαφορετικη ετικετα...Εγω την ειχα παρει 49 ευρω σε προσφορα...
Βασικα ζητησα κ πηρα τα λεφτα που πισω απο την 2η εσπρεσιερα..Για να μου τυχουν 2 σερι ελαττωματικα προιοντα κατι δεν παει καλα εκτος απτην τυχη μου..Περαν αυτου εφαγα ενα σωρο ωρες στο τηλ να προσπαθω να εξηγησω τα αυτονοητα στους υπαλληλους του Κωτσοβολου κ εκανα κ ενα σωρο δρομολογια μεχρι το καταστημα...οποτε μου βγηκε "ξινη" η αγορα..μαλλον θα μαζεψω λιγα λεφτα να παρω κατι πιο αξιοπιστο

merlin

Δημοσίευση από merlin » Τρί Ιούλ 06, 2010 3:17 pm

τελικα δεν παλευετε χωρις μυλο.εχω μαζεψει 70 ευρο.εχω την gaggia baby k θελω εναν απλο οικιακο μυλο που να βγαζει ψιλοκομμενο καφε για να ταιριαζει με την μηχανη μου.2-3 fredo βγαζω μεσο ορο καθε μερα.δεν χρειαζομαι κατι παραπανω για να παρω πανω απο 150 ευρο μυλο.κ ουτε εχω την υπομονη για να μαζεψω σε κανενα μηνα λεφτα για να παρω κατι καλυτερο.αρα παιδες κοντα στα 70 ευρο εχετε να μου προτεινετε καποιον μυλο που να αξιζει κ να κανω την δουλεια μου.ειδα μια gaggia με 9 Διαβαθμίσεις άλεσης κ Ισχύς: 100W με 72 ευρο απο estiasi.com
product_thumb.php.jpg
τι λετε??????????

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τρί Ιούλ 06, 2010 3:31 pm

Εγώ φίλε Μέρλιν αν δεν είχα αγοράσει θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια σε έναν χειροκίνητο..

viewtopic.php?f=6&t=306

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Ιούλ 06, 2010 5:15 pm

Να κάνεις υπομονή και οικονομία και να πάρεις έναν μύλο σαν των παιδιών (Eureka Mignon)
viewtopic.php?f=6&t=261
Διαφορετικά ένας μεταχειρισμένος μύλος χειρός (αλλά εδώ παίζεις με τις πιθανότητες) θα ήταν μια καλή λύση.
Μην ξεχνάς επίσης ότι υπάρχουν και καφεκοπτεία (αυτά που ψήνουν τον καφέ) όπου μπορείς να αγοράζεις μικρές ποσότητες καφέ ψιλοκομμένο στα μέτρα της μηχανής, μέχρι να συγκεντρώσεις τα 145 ευρώ.

YΓ Η τιμή στο estiasi.com είναι χωρίς ΦΠΑ 23% και επίσης δεν επιτρέπεται να κάνεις διπλο-δημοσιεύσεις (η ίδια ερώτηση σε δύο διαφορετικές κατηγορίες).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

merlin

Δημοσίευση από merlin » Τετ Ιούλ 07, 2010 9:03 pm

οκ σορυ για τις διπλο-δημοσιεύσεις απλα καιγομαι .........που θα τον βρω τον μυλο με 145 ευρο??????ξερουμε???η κανεναν αλλον καλο μεχρι 150 ευρο??????

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιούλ 07, 2010 9:21 pm

merlin έγραψε:οκ σορυ για τις διπλο-δημοσιεύσεις απλα καιγομαι .........που θα τον βρω τον μυλο με 145 ευρο??????ξερουμε???...
Εμείς ξέρουμε!!! :lol: και θα ήξερες και εσύ εάν έκανες κλικ στον σύνδεσμο παραπάνω. ;)

merlin

Δημοσίευση από merlin » Τετ Ιούλ 07, 2010 9:46 pm

έκανα κλικ στον σύνδεσμο παραπάνω.ειδα την συζητηση κ εκανα κλικ στο λινκ αλλα η συζητησεις ειναι τον Μα'ιο κ τωρα εχουμε Ιουλιο κ το λινκ τωρα ειναι υποκατασκευη αρα πολλα αλλαζουν σε εναμιση μηνα.:shock:τον μυλο Eureka Mignon τον εχω ψαξει στο google κ δεν εχω βρει ΚΑΝΕΝΑ Ελληνικο site του να την πουλαει :evil: κ ενα τελευταιο:για την gaggia baby για το κοψιμο του καφε ποια κλιμακα ταιριαζει perfect?ευχαριστω :oneup:

Απάντηση