ηλεκτρονικός μύλος on-demand: QUAMAR M80E

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Rallakias
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Decent DE1XL
Μύλος:: Ek43s

Re: ηλεκτρονικός μύλος on-demand: QUAMAR M80E

Δημοσίευση από Rallakias » Δευ Απρ 17, 2017 6:16 pm

Χωρίς το έλασμα ο καφές βγαίνει και πέφτει παντού μέσα στο χωνί , αλλα τελικά καταλήγει μέσα στο πορταφίλτερ.Μέσα το χωνί ''γεμίζει'' κολλυμένους καφέδες ενώ με το έλασμα χωρίς να το καθαρίσεις ειναι πάντα λαμπερό απο μέσα.Μην φανταστείς οτι όταν αλέθεις ο καφές πετάγεται με δύναμη στο χωνί , κάπως σαν και πρίν βγαίνει απο το τούνελ ,αλλά κάπως αλλιώς που δεν μπορώ να το περιγράψω με ακρίβεια.Διαφορά στο πορταφίλτερ δεν ειδα-είδα στο πόσο εύκολα ο καφές τρέχει μετά απο το χωνί λερώνοντας το χώρο.
Διαφορά στην κατακράτηση καφέ δεν κάνει το έλασμα.Κάνει διαφορά στο αν μπορείς να βάλεις πινελάκι να καθαρίσεις το τούνελ και με δεδομένο οτι δεν ειμαι διατεθειμένος μετα απο κάθε καφέ να γινομαι ''ζωγράφος'' , μάλλον θα το ξαναβάλω το έλασμα.

Υ.Γ. Ο fiorenzato βλέπω οτι εχει διαγώνιο τούνελ-αν περιορίζει την κατακράτηση.
https://youtu.be/XmiROn3lFsM?t=49

Gaggia BC
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Γουδί

Δημοσίευση από Gaggia BC » Τρί Απρ 18, 2017 2:09 am

Αρα λοιπον μιλαμε για ενα αμιγως επαγγελματικο μηχανημα το οποιο αν δεν υπαρχουν καποιες προυποθεσεις(γεματο hopper,σκουπισμα με πινελο κτλ) μπορει να εχει θεματα στην ποιοτητα άλεσης σε single dosing. Βεβαια η πλειοψηφια αυτων απ'οτι καταλαβα δεν αφορα ατομα που δεν αλλαζουν συχνα καφε. Με ιδιο καφε φανταζομαι θα μπορουσες να εχεις μονιμα 250gr ή μια μικρότερη ποσότητα με ενα tamper.
Τωρα για μενα που καθε βδομαδα αλλαζω καφε ή μπορει να θελω να αρχισω δοκιμες και να αλλαξω 2-3 τη μερα δεν κανει!
Εξαιρετικό και to the point review που μπορει να βοηθησει καποιον να αποφασισει αν οντως μπορει να υπομείνει τη ρουτινα που απαιτει ενας τετοιος μυλος για να αποδωσει σε συνθηκες single dosing

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Τρί Απρ 18, 2017 10:55 am

Προσωπικά και με τον προηγούμενο μύλο που είχα, πάλι όταν άλλαζα καφέ βασανιζομουν λίγο στην αρχή. Νομίζω ότι θα γίνεται με κάθε μυλο αυτό. Αφού αλλάζουν οι παράμετροι στο ψήσιμο και την ποικιλία κάθε καφε, λογικό είναι. Προσωπικά δε με ενοχλεί στο μύλο μου αυτό. Το μόνο που λίγο με ξενίζει, χωρίς να με ενοχλεί ιδιαίτερα, είναι ότι όντως οι 2-3 τελευταίοι καφέδες, λόγω άδειου hopper, είναι σα να κόπηκαν πιο χοντρά αλλά χωρίς να αλλάζει ιδιαίτερα τη γεύση του καφέ.
Μετά, από αρκετό καιρό χρήσης του , θεωρώ πως τα πλεονεκτηματα του, είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα .
Ακόμη και για την καθαριότητα με σκούπα στα μαχαίρια, το θεωρώ απαραίτητο να γίνεται σε κάθε μύλο.
Αυτά...
Καλή επιλογή να έχεις φίλε μου. Ότι και να πάρεις να το ευχαριστηθεις . :clap:

Απάντηση