Καλή σου μέρα και από εμένα.
Την βρίσκω πολύ όμορφη, όρεξη να έχεις να πειραματίζεσαι.. και θα απογειωθείς..
Πολλά και καλά καφεδάκια!!
Nuova Simonelli Oscar
- manolo
- Μηχανή:: N. Simonelli Oscar
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: Taf, Has Bean
- Επικοινωνία:
Re: Nuova Simonelli Oscar
Εξαρτάται αν τα 3-4 καπουτσινάκια είναι όλα μαζί ή μόνα τουςMarinos έγραψε:Δεν πάει άλλο, έχω μπερδευτεί.
Καταρχήν καλορίζικη και καλοδούλευτη.
Πάνω που είχα καταλήξει σε Σιλβια και Ανφιμ έρχεται αυτή η μηχανή και με μπερδεύει πάλι.
Τελικά για κάποιον ο οποίος ενδιαφέρεται για 4-6 καφέδες την ημέρα (καπουτσίνο κυρίως) να προτιμήσει
αυτή ή μια Σίλβια;
Μέσα σε αυτούς τους κάποιους είμαι και εγώ.
Το θέμα πάντως είναι εσύ τι ζητάς γιατί δεν έχουν την ίδια τιμή. Είτε από Ελλάδα είτε από εξωτερικό η Oscar είναι περίπου 200 ευρώ ακριβότερη οπότε ανάλογα το budget σου. Εννοείται ότι μηχανή+μύλος είναι απείρως καλύτερη αγορά από σκέτη μηχανή (οποιαδήποτε μηχανή).
Αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις την Oscar, υπολόγισε και γύρω στα 25-30€ 2-hole steam tip (αν δε κάνεις τη μόντα με τις οδοντογλυφίδες).
Γενικά πάντως η μόνη "συμβουλή" που μπορώ να δώσω είναι πως αν το έψαξες και έχεις πάρει μία απόφαση να πάρεις μία μηχανή, πάρε τη γιατί πάντα θα υπάρχει και μία άλλη, και μια καινούργια, και μία ακόμα... και περνάει ο καιρός και καφέ της προκοπής δε πίνεις!
-
Marinos
Έχεις απόλυτο δίκιο...
Το μάτι δεν χορταίνει με τίποτα.
Για πες λίγο τι έρχεται μαζί με τη μηχανή.
Εννοώ μέσα στη συσκευασία.
- manolo
- Μηχανή:: N. Simonelli Oscar
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: Taf, Has Bean
- Επικοινωνία:
Κλασσικά τα πλαστικά scoop και tamper, 2 καλαθάκια (μονό και διπλό - unpressurized), το portafilter με το συρματάκι και το διπλό spout. Δε θυμάμαι τίποτα το έξτρα ή κάτι το ιδιαίτερο.Marinos έγραψε:Έχεις απόλυτο δίκιο...
Αν δεν κάνω λάθος, με περίπου 30-40€ ακριβότερα έρχεται με 2 portafilters και το 2ο spout μονό. Γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά για το 2ο portafilter (δεν είσαι καφετέρια). Αν θές μονό spout το παίρνεις έξτρα με 5-6 ευρώ και για 2ο portafilter καλύτερα ένα bottomless που θα είναι πιο χρήσιμο.
Οι μόνες έξτρα αγορές που ίσως χρειαστείς θα είναι ένα 2-hole steam tip και λογικά κάποιο καλό tamper (αν δεν έχεις ήδη). Προσωπικά έχω παραγγείλει (περιμένω να έρθουν) 2 καλαθάκια (από La Marzocco) τα οποία έχουν μικρότερες τρύπες (για πιο fine κόψιμο) και χωράνε περισσότερο καφέ από τα stock της Oscar (γύρω στα 15 ευρώ έχουν αυτά).