Πως ειναι δυνατον..?
-
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Πως ειναι δυνατον..?
Οπως λεει και ο τιτλος δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται το καφε της γειτονιας με εναν Illy και ενα ξανθο πιπινι να κανει καλυτερο καφε απο εμενα που εχω δοκιμασει 100 συνδοιασμους! ο οποιος απο οτι μου ειπε απο 14 γραμμαρια βγαζει 70ml δηλαδη αναλογια 1 προς 5!
εχω δοκιμασει τα παντα θερμοκρασια απο 90 ως 95, γραμμαρια απο 14 ως 18, ml απο 30 ως 50.. και παλι καμια σχεση με τον δικο του καφε
τελικα θελουμε μηχανη με 10.000 ευρο για να κανουμε καλο καφε.?
εχω δοκιμασει τα παντα θερμοκρασια απο 90 ως 95, γραμμαρια απο 14 ως 18, ml απο 30 ως 50.. και παλι καμια σχεση με τον δικο του καφε
τελικα θελουμε μηχανη με 10.000 ευρο για να κανουμε καλο καφε.?
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Πως ειναι δυνατον..?
Το πιπίνι δε κάνει τίποτα. Τα κάνει όλα η μηχανή που απλά πατάει να κουμπάκι για διπλό εσπρέσσο και γίνεται η εκχύλιση. Ο illy σαν commercial θέλει λίγα γραμμάρια όχι πάνω από 15-16 και πιο coarse απ' ότι ένας speciality. Θέλουμε δηλαδή πιο γρήγορη εκχύλιση. Και σε καμία περίπτωση να βγάλουμε τα ml που θα βγάλει η επαγγελματική μηχανή.
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Πως ειναι δυνατον..?
Φίλε μου ηρέμησε,γτ πιστεύω ότι στο άγχος σου να βγάλεις καλό φλιτζάνι ίσως αλλάζεις παραπάνω από μια παράμετρο την φορά και έτσι χάνεις τον μπούσουλα. Για αρχή δοκίμασε 16 γρ στους 92 βαθμούς ώστε να πάρεις πίσω 36 με 40 γρ μάξιμουμ σε 25 δευτερόλεπτα. Ο καφες είναι φρέσκος? Εννοώ πότε τον άνοιξες? Και μήπως γράφει ημερομηνία ψησιματος?
-
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Re: Πως ειναι δυνατον..?
νομιζω γραφει μονο ληξης, παιρνω hausbrandt gourmet βαζω 17 γραμμαρια και παιρνω 40ml, η μηχανη ειναι στους 95 βαθμου και στο τελος της εκχυλισης πεφτει καπου στους 85manos0013 έγραψε: ↑Δευ Ιαν 18, 2021 6:11 pmΦίλε μου ηρέμησε,γτ πιστεύω ότι στο άγχος σου να βγάλεις καλό φλιτζάνι ίσως αλλάζεις παραπάνω από μια παράμετρο την φορά και έτσι χάνεις τον μπούσουλα. Για αρχή δοκίμασε 17 γρ και να πάρεις πίσω 36 με 40 γρ μάξιμουμ σε 25 δευτερόλεπτα. Ο καφες είναι φρέσκος? Εννοώ πότε τον άνοιξες? Και μήπως γράφει ημερομηνία ψησιματος?
απλα με παραξενεψε οτι στην καφετερια βγαζει 70 ml απο 14-15 γραμμαρια και παλι εχει τοσο καλη γευση
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Πως ειναι δυνατον..?
70 ml όπου και να χω πιει καφέ δεν μου αρέσει. Νιώθω ότι ο καφές δεν έχει ούτε σώμα,ούτε ένταση. Η μάξιμουμ ποσοτητα που έχω πιει από επαγγελματική μηχανή και να μου αρέσει ο καφές είναι 50 ml.
Εσύ είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που παίρνεις?
Εσύ είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που παίρνεις?
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Πως ειναι δυνατον..?
Δεν θες 10.000 ευρω μηχανη αλλα σιγουρα θες καλυτερο μυλο απο αυτον που εχεις....
Πες ομως οτι βγαζουμε τον παραγοντα «μυλο» στην απ εξω...
Στην καφετερια εχει το 3kg βαρελι...εσυ παιρνεις το 250gr απο το super market...το οποιο απο κατω αναγραφει ημερομηνια παραγωγης και ληξης..
Καλη τυχη να βρεις illy 250gr κατω του 6μηνου σε σουπερ μαρκετ...ας ειναι σε αζωτο.
Πες ομως οτι βγαζουμε τον παραγοντα «μυλο» στην απ εξω...
Στην καφετερια εχει το 3kg βαρελι...εσυ παιρνεις το 250gr απο το super market...το οποιο απο κατω αναγραφει ημερομηνια παραγωγης και ληξης..
Καλη τυχη να βρεις illy 250gr κατω του 6μηνου σε σουπερ μαρκετ...ας ειναι σε αζωτο.
-
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Re: Πως ειναι δυνατον..?
οχι απολυτα,ισως πειραματιστω λιγο με καφεδες
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Πως ειναι δυνατον..?
Με ψοφιους καφεδες δεν προκειται να δεις ασπρη μερα...
Δεν μιλω για μπαγιατικους...μιλω για ψοφιους....
Hausbrandt gourmet τελευταια φορα που πηρα ηταν ψημενος 1 χρονο πριν...
Δεν μιλω για μπαγιατικους...μιλω για ψοφιους....
Hausbrandt gourmet τελευταια φορα που πηρα ηταν ψημενος 1 χρονο πριν...
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Πως ειναι δυνατον..?
250gr και πανάκριβος. Στα ίδια χρήματα και φθηνότερα έχει φρρεκοτατα μπλεντακιαBatman έγραψε: ↑Δευ Ιαν 18, 2021 6:32 pmΔεν θες 10.000 ευρω μηχανη αλλα σιγουρα θες καλυτερο μυλο απο αυτον που εχεις....
Πες ομως οτι βγαζουμε τον παραγοντα «μυλο» στην απ εξω...
Στην καφετερια εχει το 3kg βαρελι...εσυ παιρνεις το 250gr απο το super market...το οποιο απο κατω αναγραφει ημερομηνια παραγωγης και ληξης..
Καλη τυχη να βρεις illy 250gr κατω του 6μηνου σε σουπερ μαρκετ...ας ειναι σε αζωτο.