Αν και ομολογώ ότι αυτό μπορεί να στο απαντήσει μόνο κάποιος που έχει κάνει την συγκεκριμένη μετάβαση, από εκεί και πέρα κρίνοντας μόνο από την διαφορά ποιότητας νομίζω ότι θα δεις διαφορά προς το καλύτερο. Αν βέβαια έχεις φτάσει τους γευστικούς σου κάλυκες σε τέτοιο σημείο που να καταλαβαίνεις λεπτομέρειες τότε ίσως δεις πιο σοκολατένιες γεύσεις στα επίπεδα μαχαίρια. Αλλά πραγματικά αξίζει να προβληματίζεσαι τόσο;spy dag έγραψε: ↑Παρ Ιαν 08, 2021 7:08 pmΚαλη χρονια .
Η μεταβαση απο Graef 702 σε Specialita θα κανει διαφορα στο φλυτσανι?
Το αποτελεσμα εχει να κανει με την ποιοτητα κατασκευης η με τα διαφορετικα μαχαιρια?
Exω μια Gaggia Classic 2014 full mod pid,opv .
Moυ αρεσουν οι καφεδες με λιγο οξύτητα
Με προβληματιζει η αλλαγη απο κωνικα μαχαιρια σε επιπεδα
Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
- vsiorikis
- Δημοσιεύσεις: 95
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2020 2:59 am
- Όνομα: Vassilis
- Μηχανή:: Gaggia Baby Dosata
- Μύλος:: Eureka Specialitá
- Οι καφέδες μου:: Round Cup Villa Caldas
- Επικοινωνία:
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
I'm not questioning your powers of observation. I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is!
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Έχεις δίκιο δεν αξιζει.Τελικα όσο ποιο πολύ το ψάχνεις τόσο περισσότερο μπερδεύεσε.Αν σου μπει το μικρόβιο γίνεσαι εμμονικος με το καφέ. Η μόνη λύση είναι να είσαι με το χέρι στη τσέπη και να δοκιμάζεις και όχι μόνο να διαβάζεις τι λέει ο καθένας .Δεν φτάνει μόνο το χέρι του Barista
- vsiorikis
- Δημοσιεύσεις: 95
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2020 2:59 am
- Όνομα: Vassilis
- Μηχανή:: Gaggia Baby Dosata
- Μύλος:: Eureka Specialitá
- Οι καφέδες μου:: Round Cup Villa Caldas
- Επικοινωνία:
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Να ξέρεις κάθε μέρα εκπαιδεύεσαι, οπότε σε 1-2 χρόνια αν κάνουμε αυτή την συζήτηση ξανά ίσως να πούμε ότι αξίζει. Εγώ δεν είχα μύλο και πήρα κατευθείαν το Mignon. Εσύ όμως έχεις και είναι από τους καλούς entry level. Την κοπή σου θα σου την κάνει, ίσως σε λίγο παραπάνω χρόνο, ίσως με λίγο παραπάνω σβόλιασμα, αλλά θα την κάνειspy dag έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 09, 2021 11:45 amΈχεις δίκιο δεν αξιζει.Τελικα όσο ποιο πολύ το ψάχνεις τόσο περισσότερο μπερδεύεσε.Αν σου μπει το μικρόβιο γίνεσαι εμμονικος με το καφέ. Η μόνη λύση είναι να είσαι με το χέρι στη τσέπη και να δοκιμάζεις και όχι μόνο να διαβάζεις τι λέει ο καθένας .Δεν φτάνει μόνο το χέρι του Barista
Αν δεν θες να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου (γιατί το παν είναι να γουστάρουμε και πολλές φορές θέλουμε αυτήν την αλλαγή) εγώ θα έλεγα κρατήσου, πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια θα αλλάξουν πολλά και στις μηχανές και στους μύλους. Όλες οι εταιρείες αυτή την στιγμή δουλεύουν κάργα το IoT και θα δούμε όμορφα πράγματα
I'm not questioning your powers of observation. I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is!
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Αυτό το ιοτ που λες το ακούω πρώτη φορα που βρήκες πληροφορίες?
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 261
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Ο πιο σημαντικός λόγος για να φύγεις από Graef είναι η επαναληψιμότητα. Θυμάμαι όταν τον είχα, πολύ δύσκολα θα πετύχαινα δεύτερη εκχύλιση ακριβώς ίδια με την 1η.
Επίσης η αλλαγή με βοήθησε πολύ και στο channeling. Ειδικά άμα χρησιμοποιείς naked pf θα καταλάβεις τη διαφορά.
Είναι ένας καλός μύλος για να κάνεις το "αγροτικό" σου, αλλά μέχρι εκεί..
Επίσης η αλλαγή με βοήθησε πολύ και στο channeling. Ειδικά άμα χρησιμοποιείς naked pf θα καταλάβεις τη διαφορά.
Είναι ένας καλός μύλος για να κάνεις το "αγροτικό" σου, αλλά μέχρι εκεί..
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Έχεις δίκιο για την επαναληψιμότητα κάποιες μέρες σου σπάει τα νεύρα .Με ενδιαφέρει όμως και η γεύση στο φλυτζάνι .θέλω να πάρω ένα μύλο που θα δω διαφορά στο φλυτζάνι όχι μόνο ευκολιες
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 261
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Σ αυτό έγκειται το channeling που λέω.
Πάρε ένα naked pf να βλέπεις τι γίνεται. Εκεί θα καταλάβεις την ποιότητα του κοψιματος του μύλου σου. Με το μάτι δεν φαίνεται πάντα..
Πάρε ένα naked pf να βλέπεις τι γίνεται. Εκεί θα καταλάβεις την ποιότητα του κοψιματος του μύλου σου. Με το μάτι δεν φαίνεται πάντα..
- vsiorikis
- Δημοσιεύσεις: 95
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2020 2:59 am
- Όνομα: Vassilis
- Μηχανή:: Gaggia Baby Dosata
- Μύλος:: Eureka Specialitá
- Οι καφέδες μου:: Round Cup Villa Caldas
- Επικοινωνία:
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
ΙοΤ= Internet of Things
Όλα πλέον θα τα κάνουν να συνδέονται μεταξύ τους με εφαρμογές, με οθόνες, με το κινητό θα δούμε πολλά
I'm not questioning your powers of observation. I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is!
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Έχω γυμνό ,Bf το δούλευα που και που με όχι καλά αποτελέσματα μέχρι που πήρα δοσομετρικο ποτηράκι και με ζύγισμα πριν και μετά Τούμπα στο Bf κατανομη ισιωμα λίγο πάτημα λίγο τύχη έχω θεαματικά αποτελέσματα .Η απορία μου είναι πετυχαίνοντας δύο τέλειες εκχυλισεις με ένα φθηνό και με ένα ακριβό μύλο αντίστοιχα ,το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι θα είναι το ίδιο?
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 261
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Αναλόγως τον καφέ.
Υπάρχουν καφέδες που δεν είναι τόσο "ευαίσθητοι" (πχ Βραζιλιες), υπάρχουν και άλλοι (πχ Αιθιοπίες) που θέλουν καλό εξοπλισμό για να δώσουν αυτό που μπορούν..
Για παράδειγμα, οι πιο ακριβοί του ταφ, ακομα κι αυτοί που είναι γύρω στο 10ευρω το σακουλάκι, δύσκολα θα πάρεις αυτό που πρέπει με ένα Graef.
Υπάρχουν καφέδες που δεν είναι τόσο "ευαίσθητοι" (πχ Βραζιλιες), υπάρχουν και άλλοι (πχ Αιθιοπίες) που θέλουν καλό εξοπλισμό για να δώσουν αυτό που μπορούν..
Για παράδειγμα, οι πιο ακριβοί του ταφ, ακομα κι αυτοί που είναι γύρω στο 10ευρω το σακουλάκι, δύσκολα θα πάρεις αυτό που πρέπει με ένα Graef.