Graef 702
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Graef 702
Και σε μαγαζί με βίδες θα βρεις. Απλές ροδέλες είναι. Απλά μην είναι πολύ παχιές
Re: Graef 702
Καλησπέρα, καλή χρονιά και καλώς σας βρίσκω!
Το πρώτο μου μήνυμα στο forum έχει να κάνει με μια ερώτηση, ως προς την καταλληλότητα του συγκεκριμένου μύλου για την πολύ συγκεκριμένη χρήση που τον θέλω. Δηλαδή:
-Με ενδιαφέρει μόνο ο καφές φίλτρου. Για espresso, προς το παρόν τουλάχιστον, καλύπτομαι από άλλες λύσεις (Nespresso).
-Ως προς τον καφέ φίλτρου, με ενδιαφέρει η άλεση για χάρτινο (το χειμώνα) και για cold brew (το καλοκαίρι). Αν στο μέλλον επιλέξω και άλλες μεθόδους εκχύλισης (π.χ. chemex ή aeropress), βλέπουμε.
-Συνήθως, δεν θα αλέθω κάθε φορά πριν την εκχύλιση, αλλά θα αλέθω (με τη μία) ποσότητα της τάξης των 50-70 γραμμαρίων και θα την αποθηκεύω σε καφεκούτι.
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
-Πόσο κατάλληλος είναι ο Graef 702 για τις δύο συγκεκριμένες αλέσεις; Μήπως θα έπρεπε να προσανατολιστώ σε κάτι καταλληλότερο;
-Σε ποια "σκάλα" θα πρέπει να αλέθω με αυτόν το μύλο για χάρτινο φίλτρο και σε ποια για cold brew;
-Γενικά, μήπως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρω/προσέξω για τον μύλο αυτό, το οποίο θα πρέπει να επηρεάσει την απόφαση αγοράς;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας, και καλώς σας βρίσκω και πάλι.
Το πρώτο μου μήνυμα στο forum έχει να κάνει με μια ερώτηση, ως προς την καταλληλότητα του συγκεκριμένου μύλου για την πολύ συγκεκριμένη χρήση που τον θέλω. Δηλαδή:
-Με ενδιαφέρει μόνο ο καφές φίλτρου. Για espresso, προς το παρόν τουλάχιστον, καλύπτομαι από άλλες λύσεις (Nespresso).
-Ως προς τον καφέ φίλτρου, με ενδιαφέρει η άλεση για χάρτινο (το χειμώνα) και για cold brew (το καλοκαίρι). Αν στο μέλλον επιλέξω και άλλες μεθόδους εκχύλισης (π.χ. chemex ή aeropress), βλέπουμε.
-Συνήθως, δεν θα αλέθω κάθε φορά πριν την εκχύλιση, αλλά θα αλέθω (με τη μία) ποσότητα της τάξης των 50-70 γραμμαρίων και θα την αποθηκεύω σε καφεκούτι.
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
-Πόσο κατάλληλος είναι ο Graef 702 για τις δύο συγκεκριμένες αλέσεις; Μήπως θα έπρεπε να προσανατολιστώ σε κάτι καταλληλότερο;
-Σε ποια "σκάλα" θα πρέπει να αλέθω με αυτόν το μύλο για χάρτινο φίλτρο και σε ποια για cold brew;
-Γενικά, μήπως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρω/προσέξω για τον μύλο αυτό, το οποίο θα πρέπει να επηρεάσει την απόφαση αγοράς;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας, και καλώς σας βρίσκω και πάλι.
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Graef 702
Θα σε καλύψει απόλυτα και φτηνότερο να πάρεις το πρόβλημα αρχίζει στον μύλο όταν θες εσπρέσο
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Graef 702
δεν έχει νόημα να κόβεις το καφέ πολύ πριν την εκχύλιση!!Dead Poet έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 07, 2021 1:47 pmΚαλησπέρα, καλή χρονιά και καλώς σας βρίσκω!
Το πρώτο μου μήνυμα στο forum έχει να κάνει με μια ερώτηση, ως προς την καταλληλότητα του συγκεκριμένου μύλου για την πολύ συγκεκριμένη χρήση που τον θέλω. Δηλαδή:
-Με ενδιαφέρει μόνο ο καφές φίλτρου. Για espresso, προς το παρόν τουλάχιστον, καλύπτομαι από άλλες λύσεις (Nespresso).
-Ως προς τον καφέ φίλτρου, με ενδιαφέρει η άλεση για χάρτινο (το χειμώνα) και για cold brew (το καλοκαίρι). Αν στο μέλλον επιλέξω και άλλες μεθόδους εκχύλισης (π.χ. chemex ή aeropress), βλέπουμε.
-Συνήθως, δεν θα αλέθω κάθε φορά πριν την εκχύλιση, αλλά θα αλέθω (με τη μία) ποσότητα της τάξης των 50-70 γραμμαρίων και θα την αποθηκεύω σε καφεκούτι.
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
-Πόσο κατάλληλος είναι ο Graef 702 για τις δύο συγκεκριμένες αλέσεις; Μήπως θα έπρεπε να προσανατολιστώ σε κάτι καταλληλότερο;
-Σε ποια "σκάλα" θα πρέπει να αλέθω με αυτόν το μύλο για χάρτινο φίλτρο και σε ποια για cold brew;
-Γενικά, μήπως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρω/προσέξω για τον μύλο αυτό, το οποίο θα πρέπει να επηρεάσει την απόφαση αγοράς;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας, και καλώς σας βρίσκω και πάλι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
Re: Graef 702
Καλημερα. Να κανω μια ερωτηση θελει "στρωσιμο" ο μυλος πριν κοψεις τον καφε σου; εννοω θελει να κανει καποια κοψιματα πρωτα ή μπορω κατευθειαν να κοψω τον καφε που εχω; ευχαριστώ
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Graef 702
κανονικά θέλει αλλά μην σε απασχολεί αυτό κάνε τον καφέ σου αμέσως. Τα 2 πρώτα κοψίματα θα πάνε έτσι και αλλιώς τον νεροχύτη μέχρι να βρεις την σωστή ρύθμιση.
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Graef 702
Σήμερα το πρωί 17.5 γρ στο καλαθάκι, κόψιμο στο 8 μου δίνει 37 σε 30 δευτέρολεπτα. Μιά χαρά. Έρχεται το απόγευμα και λέω να κάνω μια δοκιμή στο 9 με 17 γραμμάρια. Ποτάμι... 40 γρ σε 15 δευτέρολεπτα. Λέω εντάξει θα κάνω την προηγούμενη συνταγή. Κόψιμο στο 8, 17.5 γρ στο καλαθάκι... ποτάμι 40 γρ σε 20 δευτερολεπτα. Δοκιμή στο 7, τα ίδια. 40γρ σε 25. Δοκιμή στο 6 και επιτέλους 35γρ σε 25 δευτερολεπτα. Να τον σπάσω τώρα τον graef ή όχι; Πως είναι δυνατόν να χάνει τόσο πολύ τη ρύθμιση; Πως είναι δυνατόν να θέλει δύο σκαλοπάτια κάτω σε σχέση με το πρωί για το ίδιο αποτέλεσμα;;;;
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Graef 702
Μήπως έβγαλες το πάνω μαχαίρι ? και δεν εχει κάτσει καλά ? αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ κατι.
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Graef 702
Δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτα. Μόνο το αλλαγή της ρύθμισης όπως περιέγραψα έκανα. Να έκανε τέτοιο degass ο καφές από το πρωί που να ήθελε δύο σκάλες κάτω; Δε νομίζω...
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Graef 702
Παρατήρησε το και αύριο και βλέπουμε , αν συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα καθάρισε τα μαχαίρια. Δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου