Αγορά μηχανής Espresso

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
snow
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Rocket Appartamento
2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2003
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: Ascaso i mini i2
Οι καφέδες μου:: Sant Eustachio, Passalacqua, Monte Alto,

Re: Αγορά μηχανής Espresso

Δημοσίευση από snow » Παρ Δεκ 04, 2020 11:17 am

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, οπότε o niche είναι μονόδρομος. Υπολογίζω και την κατανάλωση ρεύματος και ότι δεν χρειάζομαι τα πολύ μεγάλα boiler. Της HX τις έβγαλα από το παιχνίδι μήπως δώσω αρκετά χρήματα και δεν μπορώ να φτιάξω καλό καφέ στο τέλος και παιδεύομαι με τη θερμοκρασία. Θα μου πρότεινες μια Lelit Mara PL62T HX PID φαντάζομαι;;; Όσο διαβάζω τόσο δε μπορώ να βγάλω άκρη. Μπορώ να περιμένω να βρω ευκαιρία σε κάτι μεταχειρισμένο ή καινούριο σε κάποιον που τα πήρε και τελικά δεν του κάνουν. Χθες πουλήθηκε μια Lelit KATEPL82T καινούρια 650ευρώ όχι κακή τιμή αλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Κάποτε πήγα σε ένα σπίτι και ο τύπος είχε :geek: μια La Marzocco GS3 MP και έναν μύλο Mahlkoenig EK43.
Μα καλά πως φτιάχνει καφέ;;;;; Εγώ δεν θα τα κατάφερνα ποτέ!!!

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Παρ Δεκ 04, 2020 11:37 am

Τις hx μην τις φοβάσαι, είναι πιο θερμοκρασιακά σταθερές από τις περισσότερες single boiler (για να μην πω και db) και με ποιοτικότερο ατμό. Έχουν μια μικρή εκπαίδευση στην αρχή μέχρι να μάθεις το cooling flush, αλλά μετά απολαμβάνεις καφεδάρες!

Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas

Δημοσίευση από PublicDomain » Παρ Δεκ 04, 2020 11:41 am

το καλύτερο από όλα είναι να ενημερώνεσαι ο ίδιος!

όταν ψάχνεσαι το καλύτερο είναι εχθρός του κακού και κινδυνεύεις συνεχώς από αναβάθμιση!

μόνο εσύ ξέρεις μέχρι πόσο θα το τραβήξεις το θέμα...και πολλές φορές και να προτείνει κάποιος κάτι αν δε πάθεις δε θα μάθεις!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

snow

Δημοσίευση από snow » Παρ Δεκ 04, 2020 12:24 pm

Για το πρώτο μου σετ το site και τις γνώμες σας ακολούθησα και δεν το μετάνιωσα. Τώρα αν αντί για 1000 δώσω 1500 και αξίζει θα το κάνω και βλέπουμε. Θα ξεκινήσουμε αναζήτηση από Bezzera unica pid και ECM Classica pid και θα πάω προς Lelit Mara PL62T HX PID και στο τέλος (αν τα οικονομήσουμε από το ελαιόλαδο) ECM Mechanika V Slim και πάει λέγοντας... Oi Rοcket καλές; :P

Zen308
Όνομα: Θοδωρής
Μηχανή:: Rancilio silvia pid
Μύλος:: Cunill tranquiloTron
2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL

Δημοσίευση από Zen308 » Παρ Δεκ 04, 2020 12:34 pm

Όλες αυτές πολυ καλές μηχανές ειναι, από το "πάνω ράφι" που λένε.
Προσωπικά όπως έγραψα θα πήγαινα σε bezzera unica pid και γιατί είναι αποδεδειγμένα πολύ καλή μηχανη και γιατί έχει λογική τιμή γι αυτά που προσφέρει.
Η lelit επίσης καλό value for money αλλά είμαι λίγο ρομαντικός και μου αρέσουν οι "παλιές" ιταλικές μάρκες εσπρέσο.
Αν πας σε Rocket επίσης κορυφή!
Αντε καλό διάβασμα και καλή επιλογή...

snow

Δημοσίευση από snow » Παρ Δεκ 04, 2020 1:31 pm

Ευχαριστώ πολύ! Ξέρω ότι όλες αυτές είναι καλές μηχανές απλά επειδή θα δώσω πολύ περισσότερα χρήματα από ότι θα έπρεπε για τα οικονομικά μου θέλω σε αυτές τις τιμές να πάρω την καλύτερη δυνατή και vfm. Δηλαδή τι εννοώ, να πάρω τη Bezzera με 1000 ευρώ που είναι vfm, αξίζει να πάω στο inox boiler της ECM με την αντίστοιχη διαφορά στην τιμή? Μια HX με 1500 και άνω αξίζει την ανταπόκριση στο αποτέλεσμα του καφέ; Μια με rotary pump;;; Φαντάζομαι αυτές είναι καθημερινές απορίες όλων που σκέφτονται μια αναβάθμιση στον εξοπλισμό τους. Στην πρώτη μου επιλογή τότε ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για entry level τουλάχιστον, μύλος ascaso imini i2 και μηχανες gaggia Lelit και Silvia. Όπως και να έχει θα ρίξω διάβασμα και βλέπουμε!

Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas

Δημοσίευση από PublicDomain » Παρ Δεκ 04, 2020 1:48 pm

καταρχάς αν δεν έχεις μύλο ότι μηχανή και να έχεις αυτή δε μπορεί να κάνει θαύματα και να σου εξάγει άλλο καφέ από αυτόν που τροφοδότησες

στις HX δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει η ΜαραΧ σε πολύ λογική τιμή (είναι αυτό που είπα με την Lelit) την οποία είτε την δουλεύεις ως "αρχάριος" με το PID είτε ως μια απλή ΗΧ (έχει επιλογή)

η Bezzera αφότου δεν την φέρνει το Kudu έχει ανεβεί η τιμή της και είναι σχεδόν η ίδια με ECM Classika PID από barista.gr

Η τιμή αυτών των 2 είναι ίδια με την ΜαραΧ

και σαν να μην έφτανε αυτό στα ίδια λεφτά παίρνεις Lelit Elizabeth v3.0 double boiler (χωρίς Ε61)

άρα οι εταιρείες παίζουν με τα νεύρα μας και ίσως αν το δούμε διαφορετικά 1ον) τι μηχανή θέλουμε να δουλέψουμε; 2ον) όταν είναι κάποιος που ξοδεύεις 1200 για μηχανή μπορείς και 1500 ή 1800 και να ξεφύγεις από αυτές τις λογικές σε συνδυασμό με κάποιο black friday!

τέλος αν εγώ σου φέρω δώρο κατευθείαν την τέλεια μηχανή πως εσύ θα καταλάβεις τις διαφορές από μια χειρότερη;

με άλλα λόγια αν το 1ο σου αμάξι είναι φεράρι και δεν έχεις οδηγήσει ποτέ είναι πολύ πιθανό να σε ενοχλεί στο παρκάρισμα ή ότι σου ξεφεύγει το γκάζι!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

Άβαταρ μέλους
lef7

Δημοσίευση από lef7 » Παρ Δεκ 04, 2020 2:15 pm

PublicDomain έγραψε:
Παρ Δεκ 04, 2020 1:48 pm

άρα οι εταιρείες παίζουν με τα νεύρα μας και ίσως αν το δούμε διαφορετικά 1ον) τι μηχανή θέλουμε να δουλέψουμε; 2ον) όταν είναι κάποιος που ξοδεύεις 1200 για μηχανή μπορείς και 1500 ή 1800 και να ξεφύγεις από αυτές τις λογικές σε συνδυασμό με κάποιο black friday!
Από δω το πας από εκεί το πας, στην Bianca θα το στείλεις και αυτό το παιδί :D

snow

Δημοσίευση από snow » Παρ Δεκ 04, 2020 2:17 pm

Καταλαβαίνω απόλυτα τι μου λες και για αυτό θα περιμένω την κατάλληλη στιγμή να κάνω την αγορά μου. Μύλο θα αλλάξω σίγουρα niche zero ή mazzer μεταχειρισμένο άμεσα που έπεσε στο τραπέζι...Tώρα για τη μηχανή θα βρω τη Ferrari από κάθε εταιρία και ανάλογα αν είναι SB,HX ή DB και στα χρήματα που μπορώ να δώσω και μετά θα προσπαθήσω να την "οδηγήσω." To E61 μου φαίνεται ότι είναι μονόδρομος. Στις DB νομίζω ξεφεύγω στις τιμές και σε αυτό που μου παρέχει. Δεν ξέρω αν έχω λάθος λογική.

snow

Δημοσίευση από snow » Παρ Δεκ 04, 2020 2:58 pm

Το Ε61 νομίζω ότι αξίζει, τώρα αν σε μια καλή SB βγάζεις σχεδόν τον ίδιο καφέ με μία DB για 2 εσπρέσο 2 φορές τη μέρα θα κοιτάξω SB και αν θέλω να οδηγώ με ταχύτητες και όχι αυτόματα θα πάω σε μια ΗΧ. Ποιο εύκολη στη χρήση η DB από όλες. Αυτά έχω καταλάβει. Τώρα με προσφορές θα πάρω μια καινούρια των 1000 ευρώ ή μια ελαφρώς μεταχειρισμένη των 1500 στα ίδια χρήματα δε νομίζω να ανέβω παραπάνω εκτός και βρω μεγάλη προσφορά σε κάτι ακριβότερο.

Απάντηση