Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
-
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
Ο καφές που πήρα/δοκίμασα, όντως ήταν εύκολος μονοποικ.
Δεν ήταν χαρμάνι καφετέριας, είχε χαρακτήρα, αλλά κι εμένα σπίτι μου βγήκε εύκολα.
Η σταθερότητα στην θερμοκρασία όλου του γκρουπ είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί και όντως παίζει ρόλο.
Πχ, ο 1ος μου εσπρέσσο αν ξεχάσω να κάνω 1+ φλασάρισμα είναι ξινός.
Επίσης δεν σκέφτηκα και την διαφορά στον μύλο, που προφανώς παίζει κάποιον ρόλο.
Δεν ήταν χαρμάνι καφετέριας, είχε χαρακτήρα, αλλά κι εμένα σπίτι μου βγήκε εύκολα.
Η σταθερότητα στην θερμοκρασία όλου του γκρουπ είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί και όντως παίζει ρόλο.
Πχ, ο 1ος μου εσπρέσσο αν ξεχάσω να κάνω 1+ φλασάρισμα είναι ξινός.
Επίσης δεν σκέφτηκα και την διαφορά στον μύλο, που προφανώς παίζει κάποιον ρόλο.
-
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
Δεν υπολογιζω και πολυ, ανοιγω την μηχανη για Χ λεπτα να ζεσταθει και πριν ξεκινησω, (αφου εχει ζεσταθει) ριχνω ενα φλασαρισμα για 3-4" πριν αλεσω τον 1ο.
Απο τοτε που το κανω δεν εχω αποτυχιες στον 1ο καφε (αν ξερω την συνταγη).
Απο τοτε που το κανω δεν εχω αποτυχιες στον 1ο καφε (αν ξερω την συνταγη).
-
- Δημοσιεύσεις: 82
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
- Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
Καλησπέρα Βαγγέλη. Δεν μας λες και εμάς το χαρμάνι που δουλεύεις να το δοκιμάσουμε;evaskal έγραψε: ↑Κυρ Οκτ 11, 2020 11:47 amΘα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βασίλη. Η επαγγελματική μηχανή βοηθάει... αλλά μέχρι εκεί. Το όποιο σώσιμο το κάνει ο καφές. Το τελευταίο διάστημα δουλεύω με ένα χαρμάνι καφέ το ποίο οτι και να του κάνεις το αποτέλεσμα πάντα πίνεται και μάλιστα ευχάριστα κι ικανοποιητικά. Είτε με κατανομή, είτε χωρίς κατανομή, leveling, chaneling, με απλό καλάθι, με ακριβείας καλάθι, οτι και να κάνεις ο καφές βγαίνει ωραίος. Ακόμα και σε μηχανή των 80ευρώ που τον δοκίμασα μια χαρά ήταν. αυτό αν το έκανα σε κάποιο μονοπικοιλιακό των γνωστών εταιριών, το αποτέλεσμα δεν θα πινόταν. Εννοείται βέβαια οτι οταν η εκχύλιση γίνει "άψογα" είναι ακόμα καλύτερος. Το συμπέρασμα μου όμως είναι οτι την δουλειά στην περίπτωση μου την κάνει ο καφές κι όχι η μηχανή.
-
- Δημοσιεύσεις: 208
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 19, 2014 10:59 am
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV-R
- 2η Μηχανή:: Saeco 8325
- Μύλος:: Compak K10 Conic
- 2ος Μύλος:: Mazzer Super Jolly E
- Οι καφέδες μου:: Assado, Mokka, Τaf, Cup10 και μπαγιάτικο
- Τοποθεσία: Ρέθυμνο Κρήτης
Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
Assado mastery
-
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 01, 2021 6:53 pm
- Όνομα: Θωμάς
- Μηχανή:: Lelit Victoria
- Μύλος:: Eureka Mignon Turbo
- 2ος Μύλος:: Sage SmartGrinderPro
- Τοποθεσία: Βάρη
- Επικοινωνία:
Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
πες και σ'εμάς τους νουμπάδες το χαρμανι αυτόevaskal έγραψε: ↑Κυρ Οκτ 11, 2020 11:47 amΘα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βασίλη. Η επαγγελματική μηχανή βοηθάει... αλλά μέχρι εκεί. Το όποιο σώσιμο το κάνει ο καφές. Το τελευταίο διάστημα δουλεύω με ένα χαρμάνι καφέ το ποίο οτι και να του κάνεις το αποτέλεσμα πάντα πίνεται και μάλιστα ευχάριστα κι ικανοποιητικά. Είτε με κατανομή, είτε χωρίς κατανομή, leveling, chaneling, με απλό καλάθι, με ακριβείας καλάθι, οτι και να κάνεις ο καφές βγαίνει ωραίος. Ακόμα και σε μηχανή των 80ευρώ που τον δοκίμασα μια χαρά ήταν. αυτό αν το έκανα σε κάποιο μονοπικοιλιακό των γνωστών εταιριών, το αποτέλεσμα δεν θα πινόταν. Εννοείται βέβαια οτι οταν η εκχύλιση γίνει "άψογα" είναι ακόμα καλύτερος. Το συμπέρασμα μου όμως είναι οτι την δουλειά στην περίπτωση μου την κάνει ο καφές κι όχι η μηχανή.
-
- Δημοσιεύσεις: 208
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 19, 2014 10:59 am
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV-R
- 2η Μηχανή:: Saeco 8325
- Μύλος:: Compak K10 Conic
- 2ος Μύλος:: Mazzer Super Jolly E
- Οι καφέδες μου:: Assado, Mokka, Τaf, Cup10 και μπαγιάτικο
- Τοποθεσία: Ρέθυμνο Κρήτης
Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
Το χαρμάνι αναφέρεται στο παραπάνω post.
-
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
παρομοια εμπειρια, παταει η κοπελα 2 δοσεις, βουνο ο καφες, ουτε χτυπημα ουτε τιποτα παταει κατευθειαν με το ταμπερ και κουμπωνει στη μηχανη
και..?ο καφες πολυ καλος! τελικα για να πιουμε καφε της προκοπης θελουμε το λιγοτερο 5.000
και..?ο καφες πολυ καλος! τελικα για να πιουμε καφε της προκοπης θελουμε το λιγοτερο 5.000
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;
Οι καφέδες που δουλεύουν σε αυτά τα μαγαζιά είναι εύκολοι λόγω ποικιλίας(Βραζιλίας 800 μέτρων το πολύ) και ψησίματος
Είναι πολύ εύκολο να τον εκχυλίσεις διότι βγάζουν εύκολα ότι έχουν, και λόγω ψησίματος συγχωρούν λάθη, δηλαδή πρέπει να κάνει χοντρή βλακεία για να έχεις channeling(που κάνουν βέβαια )
Έχει τύχει να πάρω και εγώ φρέσκα "εύκολα" χαρμάνια στο σπίτι και είτε έκανα εκχύλιση 20" είτε 35", ο καφές ήταν παραπάνω από καλος
Στην Ιταλία που σπούδαζα έβλεπα στο ίδιο μαγαζί κάθε μπαριστα να έχει τελείως διαφορετική μέθοδο "ότι να'ναι", μέχρι και πατήματα 45 μοιρών είδα , αλλά ο καφές έβγαινε πάντα καλός από το εκροεα διότι με το ψήσιμο που είχε, και με καλαμάκι να τον εκχυλιζες πάλι καλός θα ήταν
Είναι πολύ εύκολο να τον εκχυλίσεις διότι βγάζουν εύκολα ότι έχουν, και λόγω ψησίματος συγχωρούν λάθη, δηλαδή πρέπει να κάνει χοντρή βλακεία για να έχεις channeling(που κάνουν βέβαια )
Έχει τύχει να πάρω και εγώ φρέσκα "εύκολα" χαρμάνια στο σπίτι και είτε έκανα εκχύλιση 20" είτε 35", ο καφές ήταν παραπάνω από καλος
Στην Ιταλία που σπούδαζα έβλεπα στο ίδιο μαγαζί κάθε μπαριστα να έχει τελείως διαφορετική μέθοδο "ότι να'ναι", μέχρι και πατήματα 45 μοιρών είδα , αλλά ο καφές έβγαινε πάντα καλός από το εκροεα διότι με το ψήσιμο που είχε, και με καλαμάκι να τον εκχυλιζες πάλι καλός θα ήταν
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........