Μύλος για εσπρέσο και V60
- gms
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: AeroPress, V60
- Μύλος:: Eureka Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Round Cup
Μύλος για εσπρέσο και V60
Αποφάσισα να αγοράσω την Lelit PL41 PLUST PID και θέλω να τη συνοδέψω με έναν μύλο γιατί ο Graef 702 που έχω κόβει ανομοιόμορφα. Όμως, θα προτιμούσα ένα μύλο που να μπορεί να κόβει και πιο χοντρά για να τον χρησιμοποιώ και για V60 και aeropress.
Να υποθέσω ότι θα πρέπει να αποκλείσω τους προτεινόμενους στο φόρουμ μύλους, τους ASCASO i-Mini i2 και Eureka Mignon Specialita ? Από την άλλη ο επίσης προτεινόμενος Niche Zero είναι αρκετά ακριβός για να μην έχει τεχνική υποστήριξη οπότε απορρίπτεται. Όσο για τον Sette 270 δε βλέπω να πολυπροτείνετε και γενικά έχω διαβάσει ότι είναι τσιμπημένος για τις διάφορες ευκολίες του και όχι τόσο για το κόψιμο του καφέ.
Επίσης, δεδομένου ότι μέχρι τώρα δοκιμάζω αρκετούς καφέδες και μου αρέσουν αρκετά οι καφέδες από Αιθιοπία μπορώ να πάρω άφοβα μύλο με επίπεδα μαχαίρια;
Καμία πρόταση για το που να κινηθώ; Είχα σκεφτεί αρχικά τον Eureka στα 400 ευρώ αλλά άντε να το αυξήσω λίγο ακόμα αν υπάρχει κάτι που να αξίζει τον κόπο...
Να υποθέσω ότι θα πρέπει να αποκλείσω τους προτεινόμενους στο φόρουμ μύλους, τους ASCASO i-Mini i2 και Eureka Mignon Specialita ? Από την άλλη ο επίσης προτεινόμενος Niche Zero είναι αρκετά ακριβός για να μην έχει τεχνική υποστήριξη οπότε απορρίπτεται. Όσο για τον Sette 270 δε βλέπω να πολυπροτείνετε και γενικά έχω διαβάσει ότι είναι τσιμπημένος για τις διάφορες ευκολίες του και όχι τόσο για το κόψιμο του καφέ.
Επίσης, δεδομένου ότι μέχρι τώρα δοκιμάζω αρκετούς καφέδες και μου αρέσουν αρκετά οι καφέδες από Αιθιοπία μπορώ να πάρω άφοβα μύλο με επίπεδα μαχαίρια;
Καμία πρόταση για το που να κινηθώ; Είχα σκεφτεί αρχικά τον Eureka στα 400 ευρώ αλλά άντε να το αυξήσω λίγο ακόμα αν υπάρχει κάτι που να αξίζει τον κόπο...
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
Re: Μύλος για εσπρέσο και V60
αγαπητέ φίλε,
θα δώσεις άμεσα τα έξτρα χρήματα για μύλο πριν ακόμα σου χαλάσει ο niche zero, του οποίου η τεχνική υποστήριξη είναι να τον στείλεις Αγγλία για την ώρα. Δεν αντιλέγω δίκιο έχεις αλλά οικονομικά είσαι πάλι χαμένος!
Αν ήθελες μόνο εσπρέσο εντάξει υπάρχουν αρκετοί μύλοι στην αγορά.
Αλλά στην περίπτωση σου V60 & espresso ο Niche σου έρχεται κουτί !
Βέβαια εσύ θα πάρεις την ευθύνη για οποιαδήποτε απόφαση!
θα δώσεις άμεσα τα έξτρα χρήματα για μύλο πριν ακόμα σου χαλάσει ο niche zero, του οποίου η τεχνική υποστήριξη είναι να τον στείλεις Αγγλία για την ώρα. Δεν αντιλέγω δίκιο έχεις αλλά οικονομικά είσαι πάλι χαμένος!
Αν ήθελες μόνο εσπρέσο εντάξει υπάρχουν αρκετοί μύλοι στην αγορά.
Αλλά στην περίπτωση σου V60 & espresso ο Niche σου έρχεται κουτί !
Βέβαια εσύ θα πάρεις την ευθύνη για οποιαδήποτε απόφαση!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- Gespresso
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Ο eureka mignon Perfetto πώς σου φαίνεται; έχει γρήγορη ρύθμιση για κάθε τύπου καφέ. Βέβαια υποθέτω ότι χάνεις σε ικανότητα μικρο- ρυθμίσεων.
- gms
Ψάχνοντας για τα χαρακτηριστικά του Perfetto στην εταιρεία είδα ότι και ο Specialita έχει παρόμοιες δυνατότητες με τη διαφορά ότι ο επιλογέας δεν είναι μαρκαρισμένος με τις περιοχές για drip ή espresso. Μάλιστα το εύρος κοπής είναι:
Perfetto: 1,2 - 1,6 Espresso και 1,7 - 2,3 Brew
Specialita : 1,4 - 1,8 Espresso και 1,9 - 2,5 Brew
https://www.eureka.co.it/en/catalogo/pr ... /1/21.aspx
https://www.eureka.co.it/en/catalogo/pr ... /1/20.aspx
Παίζει να είναι κατάλληλος και ο Specialita για V60 και να είναι όλα θέμα μάρκετινγκ?
(Να υποθέσω ότι τα επίπεδα μαχαίρια θα είναι κατάλληλα και για τους φρουτώδες καφέδες της Αιθιοπίας)
- Gespresso
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Αυτό δεν είναι εύρος κοπής. Είναι η ροή του αλεσμενου καφέ σε γραμμάρια ανά δευτερόλεπτο.
- gms
Έχεις δίκιο, η ροή είναι. Μου φαίνεται θα κρατήσω τον graef για 2ο μύλο για V60 και θα διαλέξω έναν από τους προτεινόμενους στο φόρουμ για espresso/aeropress για να έχω αρκετές επιλογές προϊόντων.....
-
kostas83
- Όνομα: Κώστας
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
εγω θα σου πρότεινα να ξαναδείς τον sette 270wi, ο μύλος σίγουρα κάνει και για τα δύο και διαφωνώ ότι δεν παίρνει καλή βαθμολογία στην ποιότητα της άλεσης.
επίσης, δεν υπάρχει μύλος που να μπορεί να αλέσει το ίδιο καλά και για espresso και για φίλτρου, το να αλέθεις πιο χοντρά αλλά ανομοιόμορφα δεν σημαίνει πως ο μύλος αλέθει και σωστά.
κάνε ένα τσεκ στα ξένα φορα και θα δεις τα reviews για τον sette και τα φλυτζάνια που δίνει, όλα αυτά βέβαια στην δικιά του κατηγορία χρημάτων. νομίζω υπάρχει και ένα συγκριτικό του sette με τον mazzer robur το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον, στο home-barista νομίζω
επίσης, δεν υπάρχει μύλος που να μπορεί να αλέσει το ίδιο καλά και για espresso και για φίλτρου, το να αλέθεις πιο χοντρά αλλά ανομοιόμορφα δεν σημαίνει πως ο μύλος αλέθει και σωστά.
κάνε ένα τσεκ στα ξένα φορα και θα δεις τα reviews για τον sette και τα φλυτζάνια που δίνει, όλα αυτά βέβαια στην δικιά του κατηγορία χρημάτων. νομίζω υπάρχει και ένα συγκριτικό του sette με τον mazzer robur το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον, στο home-barista νομίζω
-
konza
- Όνομα: Κωστας
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT
- Μύλος:: Eureka Mignon
ωραίος και ο mignon αλλά ο sette νομίζω είναι καλύτερος, έφερε ένας φίλος τον sette του σπίτι τις προάλλες και κάναμε με κλειστά μάτια δοκιμές σε φλυτζάνια. στα περισσότερα ο sette έβγαζε παραπάνω γλυκάδα και πιο πολύ γέυση απο τον mignon μου. βεβαια κάνει και σχεδον διπλά λεφτά.
- gms
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις και τη βοήθεια. Τελικά πήρα τη Lelit PL41 PLUST PID και τον Eureka Mignon Specialita.
Όταν είδα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Niche Zero σκέφτηκα να δώσω τα 600 ευρώ. Στο site τους όμως είδα ότι ο εκτιμώμενος χρόνος αποστολής είναι Ιούλιος για το μαύρο χρώμα και Αύγουστος για το λευκό. Επειδή δεν είχα καμία όρεξη να περιμένω 2-3 μήνες έφαγε άκυρο. Από την άλλη ο Preciso δεν είναι διαθέσιμος και οι sette μου φάνηκαν αρκετά πιο ακριβοί από τον Specialita (o 270wi είναι 50% ακριβότερος από τον Specialita..). Ελπίζω να μην το μετανιώσω αλλά και πάλι το κόστος ήταν κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ. Δεδομένου ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ μου espresso σε manual μηχανή το κόστος ήταν μεγάλο για αρχή.
Όταν είδα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Niche Zero σκέφτηκα να δώσω τα 600 ευρώ. Στο site τους όμως είδα ότι ο εκτιμώμενος χρόνος αποστολής είναι Ιούλιος για το μαύρο χρώμα και Αύγουστος για το λευκό. Επειδή δεν είχα καμία όρεξη να περιμένω 2-3 μήνες έφαγε άκυρο. Από την άλλη ο Preciso δεν είναι διαθέσιμος και οι sette μου φάνηκαν αρκετά πιο ακριβοί από τον Specialita (o 270wi είναι 50% ακριβότερος από τον Specialita..). Ελπίζω να μην το μετανιώσω αλλά και πάλι το κόστος ήταν κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ. Δεδομένου ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ μου espresso σε manual μηχανή το κόστος ήταν μεγάλο για αρχή.