Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Το 2,5 δεν ξέρω τι είναι..ειναι αναλόγως το μύλο που στο έκοψε. Ε χωρίς μύλο ..δεν μπορείς νακανεις και πολλά. Την επόμενη φορά που θα πας θα ζητησεις πιο λεπτό από το 2.5 και θα δοκιμάσεις.
- madnifestah
- Δημοσιεύσεις: 115
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 12, 2018 2:07 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Sculptor 078s
- 2ος Μύλος:: KINGrinder k4
- Οι καφέδες μου:: roasters-kolektiva.com
- Τοποθεσία: Σέρρες
- Επικοινωνία:
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
πρώτη μου εκχύλιση (που πινόταν) με το γυμνό.. τριπλό καλάθι, 21gr In - 47 out σε 30 δεύτερα.... το ότι έκανε τρις κώνους και άργησε να γίνει ένας είναι normal;;
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Οι 3 κώνοι δεν είναι οτι καλύτερο και η εμφάνιση του καφέ πρώτα από τις τρύπες της περιφέρειας δείχνει οτι ο καφές εκεί προβάλλει λιγότερη αντίσταση. Κάνε λίγο καλύτερη κατανομή σπρώχνοντας καφέ προς την περιφέρεια. Είσαι σε καλό δρόμο.
- madnifestah
- Δημοσιεύσεις: 115
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 12, 2018 2:07 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Sculptor 078s
- 2ος Μύλος:: KINGrinder k4
- Οι καφέδες μου:: roasters-kolektiva.com
- Τοποθεσία: Σέρρες
- Επικοινωνία:
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Να κάτι που δεν θα ήξερα ότι κάνω λάθος χωρίς το γυμνό. Όντως βοήθησε αρκετά η καλύτερη κατανομή...
Mεγάλη διαφορά από τα 17gr στα 21gr, η guatemala δίνει καλύτερα και έχει πολύ ποιο ωραία κρέμα... κοντεύουμε!
https://roasters-kolektiva.com/product/ ... uetenango/
Mεγάλη διαφορά από τα 17gr στα 21gr, η guatemala δίνει καλύτερα και έχει πολύ ποιο ωραία κρέμα... κοντεύουμε!
https://roasters-kolektiva.com/product/ ... uetenango/
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Να ανεβασω κι εγω μια για γνωματευση..την πρωτη μου..20gr in 26 out 40sec καφες Ethiopia - Moplaco - Guji Hambela 7 ημερων..δυστυχως ο φωτισμος δεν ειναι και ο καλυτερος..
https://www.youtube.com/watch?v=B6lQvdfa-FI
https://www.youtube.com/watch?v=B6lQvdfa-FI
- jazzu4ia
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 14, 2019 10:51 am
- Όνομα: φραππεδιάρης
- Μηχανή:: δίχρονη εντούρο
- Μύλος:: χειροκίνητος turbo
- Οι καφέδες μου:: φρέντο καπουτσίνο με κατσικίσιο γάλα
- Τοποθεσία: καφενείο
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
...πολύ καλό τραγούδι στο πρώτο, μάπα στο δεύτερο...
-
- Δημοσιεύσεις: 64
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 21, 2020 2:25 pm
- Όνομα: Σεραφείμ
- Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- Τοποθεσία: Athens
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Νέος στο άθλημα, αλλα λάτρης του espresso, σας παρακολουθώ εδω και αρκετούς μηνες. Τελικα κατέληξα με την δικη μου μηχανή κι απο χθες το βραδυ ξεκίνησα τις δικες μου προσπάθειες.
Λοιπόν, εξοπλισμός Lelit PL41 TEM PID, χωρις μύλο προς το παρον. Χαρμάνι Brazil Carmo Estate
Κόψιμο αυτο που μου εκανε ο φιλος απο το Terasso.
Καλο distribution και πάτημα (ετσι νομιζω κι ετσι φαινεται οπτικά)
Προσπάθειες,
1. 18 gr in, 36,3 gr out, 22 sec
2. 19 gr in, 37,3 gr out, 22 sec
3. 17 gr in, 40 gr out, 26 sec
Σε ολες τις προσπάθειες πηρα πικρό και αρκετά ξινό αποτέλεσμα.
Αυτο που παρατήρησα ειναι οτι η πρωτη σταγόνα πέφτει πολυ νωρις γυρω στο 3ο δευτερόλεπτο.
Αυτο σημαινει οτι θελει πιο ψιλό κόψιμο. Εκτος απο αυτο, Αφου προς το παρον δεν μπορω να το δοκιμασω, καποια αλλη συμβουλή;
Ευχαριστω!
Λοιπόν, εξοπλισμός Lelit PL41 TEM PID, χωρις μύλο προς το παρον. Χαρμάνι Brazil Carmo Estate
Κόψιμο αυτο που μου εκανε ο φιλος απο το Terasso.
Καλο distribution και πάτημα (ετσι νομιζω κι ετσι φαινεται οπτικά)
Προσπάθειες,
1. 18 gr in, 36,3 gr out, 22 sec
2. 19 gr in, 37,3 gr out, 22 sec
3. 17 gr in, 40 gr out, 26 sec
Σε ολες τις προσπάθειες πηρα πικρό και αρκετά ξινό αποτέλεσμα.
Αυτο που παρατήρησα ειναι οτι η πρωτη σταγόνα πέφτει πολυ νωρις γυρω στο 3ο δευτερόλεπτο.
Αυτο σημαινει οτι θελει πιο ψιλό κόψιμο. Εκτος απο αυτο, Αφου προς το παρον δεν μπορω να το δοκιμασω, καποια αλλη συμβουλή;
Ευχαριστω!
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Σε τι θερμοκρασία οι εκχυλισεις;