Bezzera Unica PID?
-
hotcarver1
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Bezzera Unica PID?
Καλοριζικη η μηχανη, Εμενα ηταν η πρωτη μου κ με δυσκολεψε, αλλα αν εχεις εμπειρία, δεν θα εχεις θεμα.
- Κ εμενα στο kudu μου ειπαν πως δεν χρειαζεται αφαλατωση κ πως με εμφιαλωμενο νερο δεν θα εχω θεμα. Προς το παρον βαζω Κωστηλατας (95 σκληροτητα, οτι πιο μαλακο σε εμφιαλωμενο εχω βρει) κ θα ανοιξω το μανιταρι στο εξαμηνο για να παρω μια ιδεα αν εχει πιασει αλατα η μηχανη.
- Backflash κανω καθε μερα με νερο, αλλα συντομο (5 δευτερα) πριν πιασει φουλ πιεση η αντλια για να μην τη ζοριζω. Μετα το πρωτο backflash με cafiza ετριζε ο μοχλος κ πηρα molikote 111. Ενα σωληναριο φτανει για μια ζωη. Ανοιγεται πολυ ευκολα ο μοχλος κ γρασαρεται.
- Εγω πηρα απο maxicoffee το 18ρι vst κ το bottmoless. Επειδη η σιτα κατεβαινει χαμηλα, αναλογα τον καφε κ ποσο ψιλα κοβεις, χωραει max 18.5 γραμμαρια. Συνηθως 17.5. Πριν παρω leveler ειχα φοβερο channeling με το vst, τωρα ομως τα σπαει κ εχω ενθουσιαστει. Κανω wdt με μια οδοντογλυφιδα για να μη γδαρω το καλαθι κ μετα με το leveler πριν το ταμπαρισμα.
- Κ εμενα στο kudu μου ειπαν πως δεν χρειαζεται αφαλατωση κ πως με εμφιαλωμενο νερο δεν θα εχω θεμα. Προς το παρον βαζω Κωστηλατας (95 σκληροτητα, οτι πιο μαλακο σε εμφιαλωμενο εχω βρει) κ θα ανοιξω το μανιταρι στο εξαμηνο για να παρω μια ιδεα αν εχει πιασει αλατα η μηχανη.
- Backflash κανω καθε μερα με νερο, αλλα συντομο (5 δευτερα) πριν πιασει φουλ πιεση η αντλια για να μην τη ζοριζω. Μετα το πρωτο backflash με cafiza ετριζε ο μοχλος κ πηρα molikote 111. Ενα σωληναριο φτανει για μια ζωη. Ανοιγεται πολυ ευκολα ο μοχλος κ γρασαρεται.
- Εγω πηρα απο maxicoffee το 18ρι vst κ το bottmoless. Επειδη η σιτα κατεβαινει χαμηλα, αναλογα τον καφε κ ποσο ψιλα κοβεις, χωραει max 18.5 γραμμαρια. Συνηθως 17.5. Πριν παρω leveler ειχα φοβερο channeling με το vst, τωρα ομως τα σπαει κ εχω ενθουσιαστει. Κανω wdt με μια οδοντογλυφιδα για να μη γδαρω το καλαθι κ μετα με το leveler πριν το ταμπαρισμα.
-
hotcarver1
Σε ευχαριστώ πολύ!
Σήμερα πήρα δύο πολύ καλά φλιτζάνια σήμερα.
Έφτιαξα κι ένα cappucino,πιο πολύ για να δοκιμάσω τον ατμό και πραγματικά ενθουσιάστηκα.
Νερό εγώ εβαλα Θεώνη.
Αυτά πήρα κι εγώ από maxxicoffee.
Leveler πιο χρησιμοποιείς?
Δεν έχω πάρει .
Ως τώρα θέμα channeling με την κλασικ.
Βέβαια περιμένω το naked για ασφαλή συμπεράσματα.
Σήμερα πήρα δύο πολύ καλά φλιτζάνια σήμερα.
Έφτιαξα κι ένα cappucino,πιο πολύ για να δοκιμάσω τον ατμό και πραγματικά ενθουσιάστηκα.
Νερό εγώ εβαλα Θεώνη.
Αυτά πήρα κι εγώ από maxxicoffee.
Leveler πιο χρησιμοποιείς?
Δεν έχω πάρει .
Ως τώρα θέμα channeling με την κλασικ.
Βέβαια περιμένω το naked για ασφαλή συμπεράσματα.
-
nkout
πηρα αυτο https://www.skroutz.gr/s/21725392/Motta ... -58mm.html
αλλα χωρις να το ψαξω ιδιαιτερα. Αν εχεις υπομονη απο κινα θα βρεις πολυ πιο φτηνα
αλλα χωρις να το ψαξω ιδιαιτερα. Αν εχεις υπομονη απο κινα θα βρεις πολυ πιο φτηνα
-
nkout
επισης με το vst θες ταμπερ πανω απο 58mm, ισως 58.4. Εγω εχω 58ρι κ αφηνει καφεδες στα ακρα, ειναι στα πλανα να το αλλαξω
-
hotcarver1
Οκ!!Θα το δοκιμάσω μόλις έρθει!
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
είναι ωραία η μηχανή μεγεια! στο Ε61 τι έχεις βάλει;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
hotcarver1
Ευχαριστώ!Μια μεμβράνη που είχα για να προστατεύω το γκρουπ!
Ερώτηση το leveler της motta ταιριάζει για το vst η αφήνει κενό?
Μήπως χρειαζόμαστε 58.5?
Ερώτηση το leveler της motta ταιριάζει για το vst η αφήνει κενό?
Μήπως χρειαζόμαστε 58.5?
-
nkout
αφηνει λιγο καφε στα πλαγια, αλλα νομιζω δεν ειναι τοσο θεμα. Ισως φταει που εχω παρει ridged καλαθακι. Αν εχεις το σωστο ταμπερ θα τα μαζεψει πιστευω. Παντως κ εγω που εχω 58ρι ταμπερ, παταω μαλακα λιγο περιμετρικα κ τα μαζευει.
-
hotcarver1
Κανονικά απ' ότι βλέπω ,το vst 18gr ,χρειάζεται 58.4 tamper-distributor.