Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Έχω το ίδιο σεταπ. Είναι καλό και αξιόπιστο. Η silvia θα είναι χωρίς pid οπότε θα χρειαστεί να κάνεις temperature surfing για να πετύχεις σωστή θερμοκρασία νερού. Δεν είναι επιστήμη αλλά θα απαιτήσει χρόνο για να τα καταφερεις. Γενικά η silvia θα σου δώσει καλά αποτελέσματα αν την "σεβαστείς" και τηρησεις ευλαβικά το temperature surfing.
- Dimitrisdim
- Δημοσιεύσεις: 73
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 06, 2019 11:20 am
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- 2η Μηχανή:: Gaggia new baby
- Μύλος:: Eureka MIGNON SPECIA
- 2ος Μύλος:: Hario mini slim pro
- Οι καφέδες μου:: Omsom, Taresso , 7Grams
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Εχω διαβάσει πολλές γνώμες σε ξένα και ελληνικά σάιτ κλπ . Όλοι λένε αυτό που είπες κ εσύ , ότι αν μάθεις σωστά να κάνεις temp surf τότε θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα . Έχω δει πολλά βίντεο κλπ σχετικά με το temp surf στην συγκεκριμένη μηχανή . Θα δείξει το ποσό γρήγορα θα προσαρμοστώ στην τεχνική ! Για τον μυλο τι έχεις να πεις ?Gespresso έγραψε: ↑Κυρ Νοέμ 03, 2019 8:15 pmΈχω το ίδιο σεταπ. Είναι καλό και αξιόπιστο. Η silvia θα είναι χωρίς pid οπότε θα χρειαστεί να κάνεις temperature surfing για να πετύχεις σωστή θερμοκρασία νερού. Δεν είναι επιστήμη αλλά θα απαιτήσει χρόνο για να τα καταφερεις. Γενικά η silvia θα σου δώσει καλά αποτελέσματα αν την "σεβαστείς" και τηρησεις ευλαβικά το temperature surfing.
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Είναι καινούργιος, έχω αλεσει μόλις 2 κιλά καφέ. Ωστόσο έχει καλή ποιότητα άλεσης και μεγάλη ακρίβεια στη ρύθμιση του. Είναι σχετικά αθόρυβος και δεν απορυθμίζεται εάν αφαιρέσεις το πάνω μαχαίρι (κινητό είναι το κάτω μαχαίρι). Ωστόσο αν θες να κάνεις ενδελεχες καθάρισμα θέλει πιο πολύ δουλειά (αφαιρείς το μπροστινό πάνελ με την οθόνη για να αποκτήσεις πρόσβαση στο τούνελ κ στη διάταξη που σπάει το σβωλιασμα).
Έχει μια μικρή κατακράτηση αλλά προσωπικά δεν κάνω single dosing. Επίσης, η χρονομετρηση είναι ακριβής, με την απόκλιση από δόση σε δόση να μην υπερβαίνει τα 0,3 γραμμάρια.
Μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος.
Έχει μια μικρή κατακράτηση αλλά προσωπικά δεν κάνω single dosing. Επίσης, η χρονομετρηση είναι ακριβής, με την απόκλιση από δόση σε δόση να μην υπερβαίνει τα 0,3 γραμμάρια.
Μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος.
-
- Δημοσιεύσεις: 248
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2015 3:22 pm
- Όνομα: GEORGIOS
- Μηχανή:: Lelit Plus PID/
- 2η Μηχανή:: elektra microcasa
- Μύλος:: eureka mignon
- 2ος Μύλος:: COMPAK K3
- Οι καφέδες μου:: tigrato
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
δεν νομιζω οτι η σιλβια ειναι καλυτερη επιλογη απο λελιτ plus 41. σιδερενιο πλαισιο που σκουριαζει εναντι ινοξ και ολομεταλλικο γρουπ εναντι πλαστικου καλυμματος στην σιλβια.
- anstelios
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Καλημέρα,Gespresso έγραψε: ↑Δευ Νοέμ 04, 2019 4:48 pmΕίναι καινούργιος, έχω αλεσει μόλις 2 κιλά καφέ. Ωστόσο έχει καλή ποιότητα άλεσης και μεγάλη ακρίβεια στη ρύθμιση του. Είναι σχετικά αθόρυβος και δεν απορυθμίζεται εάν αφαιρέσεις το πάνω μαχαίρι (κινητό είναι το κάτω μαχαίρι). Ωστόσο αν θες να κάνεις ενδελεχες καθάρισμα θέλει πιο πολύ δουλειά (αφαιρείς το μπροστινό πάνελ με την οθόνη για να αποκτήσεις πρόσβαση στο τούνελ κ στη διάταξη που σπάει το σβωλιασμα).
Έχει μια μικρή κατακράτηση αλλά προσωπικά δεν κάνω single dosing. Επίσης, η χρονομετρηση είναι ακριβής, με την απόκλιση από δόση σε δόση να μην υπερβαίνει τα 0,3 γραμμάρια.
Μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος.
Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για τον specialita, καθέ πότε περίπου χρειάζεται αυτό το ενδελεχες καθάρισμα που αναφέρεις ο συγκεκριμένος ??
Προσωπικά, το setup στο οποίο έχω καταλήξει μετά από κάμποσο διάβασμα και στο οποίο σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά είναι specialita + PL41 plust ή specialita + PL91T.
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Προσωπικά κάνω το εκτεταμένο καθάρισμα όταν θέλω να αλλάξω το χαρμανι του καφέ, ώστε να απομακρύνω ότι έχει μείνει μέσα στο μύλο (καφέ και καθαριστικό μύλου).
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2013 8:35 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: Gaggia Color
- Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Sweet Blue, La Margarita
- Τοποθεσία: Αθήνα, Καλλιθέα
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Σε αυτό εδώ κάποιο σχόλιο;
fanatic έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 02, 2019 1:58 pmΚαλησπερα! Πολυ ωραιο αυτο το θεμα. Υπαρχουν πολλοι εκει εξω που θελουν να ξεκινησουν και δεν ξερουν τα καλα VFM εργαλεια. Ενδεχομενως να ηταν καλο να γραφτει κατι τετοιο ως Περιληψη/Οδηγος (updated): Μηχανη,μηλος και αλλα αξεσουαρ 5 επιλογες στο καθενα με καποια ευρη τιμων.
Δυο ερωτησεις: 1.Ποιον μυλο θα προτεινατε σε αυτο το σκεπτικο, για να ξεκινησεις με κατι αξιοπρεπες. 2. Εχω φιλο με καφετέρια, θα μπορουσα να αγορασω μεσω αυτου κατι απο Ελλαδα/Εξωτερικο (βλ. την παραπανω προσφορα της Silvia) χωρις ΦΠΑ και με ποιον τροπο; Ευχαριστω.
Υ.Γ. Εχω επαφη με τον καφε τα τελευταια 8 χρονια μεσω μιας Gaggia Colour την οποια πουλησα και θελω να ξαναβαλω μπροστα την τεχνη, με σκοπο να εξαφανισω την Nespressiera απο τον παγκο.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Ολόκληρη κατηγορία ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΓΟΡΑΣ υπάρχει κάνε ένα κόπο να διαβάσεις τουλάχιστον το πρώτο νήμα.
- anstelios
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Καλησπέρα,
Ποιες είναι εντυπώσεις σου για τον μύλο όσο περνάει ο καιρός.
Διαβάζω σε διάφορα sites ότι πολλοί τον προτιμούν σε σχέση με 270Wi, σίγουρα λόγω θορύβου αλλά και λόγω ποιήτητας άλεσης και γεύσης στο φλυτζάνι, ποια είναι η άποψή σου?
Πόσο δύσκολος είναι τελικά ο ενδελεχής καθαρισμός του, πόση ώρα χρειάζεται για να αφαιρέσεις το μπροστινό πάνελ? Δεν έχω βρει κάπου αναλυτικές οδηγίες ή βίντεο..
Sorry για το offtopic..
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Βοήθεια για επιλογή Lelit vs gaggia vs rancilio
Καλησπέρα.
Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές. Παίρνω γεύσεις και αρώματα. Οποιαδήποτε αλλαγή στη ρύθμιση άλεσης προκαλεί αλλαγή στο φλιτζάνι (που σημαίνει ότι ο μύλος κάνει τη δουλειά του). Σε σχέση με τον graef που είχα πριν είναι μέρα με τη νύχτα.
Έχω και εγώ διαβάσει σχόλια σε site του εξωτερικού ότι είναι καλύτερος από τον sette. Δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω καθώς δεν έχω δουλέψει τον sette. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο sette θα τονίζει τις οξυτητες και τα φρούτα ενώ ο Mignon θα τα απαλύνει, και αυτό λόγω του ότι ο πρώτος έχει κωνικα μαχαίρια ενώ ο δεύτερος επίπεδα.
Το καθάρισμα του μύλου είναι εύκολο. Ακόμα και αν θες να πας βαθύτερα και να καθαρίσεις και το τούνελ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σταυροκατσαβιδο και μισή ωρίτσα.
Και κάτι τελευταίο. Πολλοί τον προτείνουν για single dosing. Από τη μέχρι τώρα χρήση του διαπιστώνω ότι η άλεση εξαρτάται από το πόσο γεμάτο είναι το χοπερ. Προσωπικά δεν κάνω single dosing. Ωστόσο, χτες έτυχε να κάνω, καθώς είχε τελειώσει το χαρμανι που έπινα και στο χοπερ έμεινε μία μόνο δόση. Το αποτέλεσμα ήταν μια πιο γρήγορη εκχύλιση, κατά 10 δευτερόλεπτα περίπου. Προφανώς επιβεβαιώνω την κοινή γνώση, δεν ανακάλυψα κάτι.
Για μένα αξίζει η αγορά του.
https://m.youtube.com/watch?v=9sFBBzgLiv0
Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές. Παίρνω γεύσεις και αρώματα. Οποιαδήποτε αλλαγή στη ρύθμιση άλεσης προκαλεί αλλαγή στο φλιτζάνι (που σημαίνει ότι ο μύλος κάνει τη δουλειά του). Σε σχέση με τον graef που είχα πριν είναι μέρα με τη νύχτα.
Έχω και εγώ διαβάσει σχόλια σε site του εξωτερικού ότι είναι καλύτερος από τον sette. Δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω καθώς δεν έχω δουλέψει τον sette. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο sette θα τονίζει τις οξυτητες και τα φρούτα ενώ ο Mignon θα τα απαλύνει, και αυτό λόγω του ότι ο πρώτος έχει κωνικα μαχαίρια ενώ ο δεύτερος επίπεδα.
Το καθάρισμα του μύλου είναι εύκολο. Ακόμα και αν θες να πας βαθύτερα και να καθαρίσεις και το τούνελ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σταυροκατσαβιδο και μισή ωρίτσα.
Και κάτι τελευταίο. Πολλοί τον προτείνουν για single dosing. Από τη μέχρι τώρα χρήση του διαπιστώνω ότι η άλεση εξαρτάται από το πόσο γεμάτο είναι το χοπερ. Προσωπικά δεν κάνω single dosing. Ωστόσο, χτες έτυχε να κάνω, καθώς είχε τελειώσει το χαρμανι που έπινα και στο χοπερ έμεινε μία μόνο δόση. Το αποτέλεσμα ήταν μια πιο γρήγορη εκχύλιση, κατά 10 δευτερόλεπτα περίπου. Προφανώς επιβεβαιώνω την κοινή γνώση, δεν ανακάλυψα κάτι.
Για μένα αξίζει η αγορά του.
https://m.youtube.com/watch?v=9sFBBzgLiv0