Graef 702
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Graef 702
Νίκο για να έχει νόημα ο βαθμός άλεσης πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσεις ελεύθερο καλάθι και μεταλλικό tamper.
Καλορίζικος ο μύλος.
Καλορίζικος ο μύλος.
-
- Δημοσιεύσεις: 140
- Εγγραφή: Τρί Αύγ 06, 2019 1:03 am
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
- Μύλος:: Eureka Specialita
Re: Graef 702
να σαι καλα
ναι εχω αλλαξει το pressurized που ερχεται μαζι με την dedica και εχω αγορασει απ το ebay non pressurized και tamper
ναι εχω αλλαξει το pressurized που ερχεται μαζι με την dedica και εχω αγορασει απ το ebay non pressurized και tamper
-
- Δημοσιεύσεις: 140
- Εγγραφή: Τρί Αύγ 06, 2019 1:03 am
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
- Μύλος:: Eureka Specialita
Re: Graef 702
για να καθαριστει ο μυλος χρειαζεται καποια ειδικη βουρτσα ή δεν χρειαζεται?
Re: Graef 702
Καλημέρα,
έχοντας διαβάσει το νήμα από την αρχή έχω την εξής απορία: έχει ακόμα νόημα η αγορά της 702; υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα εναλλακτική;
ευχαριστώ!
(ΥΣ είμαι με Gaggia classic 2007 + naked PF)
έχοντας διαβάσει το νήμα από την αρχή έχω την εξής απορία: έχει ακόμα νόημα η αγορά της 702; υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα εναλλακτική;
ευχαριστώ!
(ΥΣ είμαι με Gaggia classic 2007 + naked PF)
-
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am
-
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am
Re: Graef 702
Ίσως αν πήγαινες σε κάποιο αντίστοιχο που δεν έχει διαβαθμίσεις στο κόψιμο. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το τι χτύπο έχει φάει για να βγάλει όλο τον καφέ, όμως, δεν το συζητάμε!
Re: Graef 702
προτάσεις;Ίσως αν πήγαινες σε κάποιο αντίστοιχο που δεν έχει διαβαθμίσεις στο κόψιμο.
-
- Δημοσιεύσεις: 202
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 21, 2017 1:36 pm
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Mr Bean, Mokka, Cafeistas
Re: Graef 702
Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάτι άλλο (μόνο μεταχειρισμένο ίσως).
Re: Graef 702
Τι ηταν αυτό περι της παρακράτησης και τις σταγονες που ακριβως τις βαζεις δεν καταλαβα. Πολυ ενδιαφέρον αυτο που λεςnick_reth έγραψε: ↑Τετ Ιαν 02, 2019 11:45 pmΜε τη λίγη εμπειρία που έχω για αξιοπρεπή καφέ δηστυχώς πρέπει να πας από τη gaggia classic και πάνω. Εγώ είχα τη λίγο ακριβότερη από τη δική σου, τώρα έχω τη gaggia classic.
Η μέρα με τη νύχτα!! Οσον αφορά το μύλο μιλάμε είναι άψογος!! Και ο επόμενος τα ιδια μαχαίρια έχει, μικρή διαφορά νομίζω για τα επιπλέον λεφτά. Ο δικος μου είχε ήδη μια ροδέλα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να βάλω και δεύτερη. Μόνο μια δυσκολία έχει όπως και όλοι δηλαδή.
Κάνει μια μικρή κατακράτηση καφέ. Ομως υπάρχει λύση που ειναι απίστευτη. Το είχα διαβάσει κάπου και μια μέρα το δοκίμασα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Ζυγιάζω τους κόκους του καφέ (18 γρ.) και βάζω μετά με το δοσομετρητή (π.χ. από κολύριο για τα μάτια) 4 σταγόνες νεράκι του θεού τον ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι και μετά αλέθω. Μιλάμε σχεδόν καθόλου κατακράτηση καφέ!! Απίστευτο!! Και ο καφές βγαίνει τελείως στεγνός, κόκκο-κόκκο τον μετράς!!
Καταπληκτικό αποτέλεσμα μιλάμε. Ο μύλος είναι πανεύκολος στο καθάρισμα, πάρα πολύ απλος και κάνει τη δουλειά του τέλεια. Αν θες να πιείς καφέ της προκοπής θα παίρνεις φρέσκο σε ειδική σακούλα με βαλβίδα, ζυγιάζεις, αλέθεις και το κλείνεις πάλι. Ολο το μυστικό είναι στο καφέ και στο μύλο. Και με τη μηχανη πουχεις με καλό φρεσκοαλεσμένο καφέ θα δεις τεράστια διαφορά.
Αν την πάρεις ότι χρειαστείς εδω είμαι. Ελπίζω να βοήθησα. Καλούς καφέδες.
-
- Δημοσιεύσεις: 82
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
- Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Re: Graef 702
Καλησπέρα.Tasos.p έγραψε: ↑Δευ Νοέμ 11, 2019 11:50 pmΤι ηταν αυτό περι της παρακράτησης και τις σταγονες που ακριβως τις βαζεις δεν καταλαβα. Πολυ ενδιαφέρον αυτο που λεςnick_reth έγραψε: ↑Τετ Ιαν 02, 2019 11:45 pmΜε τη λίγη εμπειρία που έχω για αξιοπρεπή καφέ δηστυχώς πρέπει να πας από τη gaggia classic και πάνω. Εγώ είχα τη λίγο ακριβότερη από τη δική σου, τώρα έχω τη gaggia classic.
Η μέρα με τη νύχτα!! Οσον αφορά το μύλο μιλάμε είναι άψογος!! Και ο επόμενος τα ιδια μαχαίρια έχει, μικρή διαφορά νομίζω για τα επιπλέον λεφτά. Ο δικος μου είχε ήδη μια ροδέλα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να βάλω και δεύτερη. Μόνο μια δυσκολία έχει όπως και όλοι δηλαδή.
Κάνει μια μικρή κατακράτηση καφέ. Ομως υπάρχει λύση που ειναι απίστευτη. Το είχα διαβάσει κάπου και μια μέρα το δοκίμασα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Ζυγιάζω τους κόκους του καφέ (18 γρ.) και βάζω μετά με το δοσομετρητή (π.χ. από κολύριο για τα μάτια) 4 σταγόνες νεράκι του θεού τον ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι και μετά αλέθω. Μιλάμε σχεδόν καθόλου κατακράτηση καφέ!! Απίστευτο!! Και ο καφές βγαίνει τελείως στεγνός, κόκκο-κόκκο τον μετράς!!
Καταπληκτικό αποτέλεσμα μιλάμε. Ο μύλος είναι πανεύκολος στο καθάρισμα, πάρα πολύ απλος και κάνει τη δουλειά του τέλεια. Αν θες να πιείς καφέ της προκοπής θα παίρνεις φρέσκο σε ειδική σακούλα με βαλβίδα, ζυγιάζεις, αλέθεις και το κλείνεις πάλι. Ολο το μυστικό είναι στο καφέ και στο μύλο. Και με τη μηχανη πουχεις με καλό φρεσκοαλεσμένο καφέ θα δεις τεράστια διαφορά.
Αν την πάρεις ότι χρειαστείς εδω είμαι. Ελπίζω να βοήθησα. Καλούς καφέδες.
Σου στέλνω το θαυματουργό εργαλείο για άλεση καφέ που δεν σβολιάζει και χωρίς κατακράτηση. Για 2 διπλούς εσπρέσσο βάζω τους κόκκους σε άνε φλυτσανάκι, ρίχνω 4 σταγόνες νεράκι, κουνάω λίγο για ανακάτεμα, βάζω άλλες 4 και πάλι ανακατεύω και αλέθω.
Μετά από 3 μήνες καθημερινής λειτουργίας τον έλυσα για καθάρισμα και δεν είχε σχεδόν τίποτα!! Παραθέτω και το αποτέλεσμα στο φλυτσάνι.