Προταση μυλου
-
diades
- Όνομα: Πάνος
- Μηχανή:: Cafelat Robot
- 2η Μηχανή:: Ας μάθω πρώτα την 1η
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Χρειάζομαι και 2ο;
Re: Προταση μυλου
Χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος, οι μύλοι που συνήθως προτείνονται στην απολύτως εισαγωγική κατηγορία τιμής, είναι...ο εξής ένας:
Graef CM800 https://www.skroutz.gr/s/3783724/Graef- ... raef+CM800
Επίσης υπάρχουν και οι: Baratza Encore, Lelit PL43MMI, Isomac Macinino, τους οποίους όμως βρίσκεις πιο εύκολα στο εξωτερικό.
Νομίζω πως αυτή είναι και η εισαγωγή στην κατηγορία των αξιοπρεπών ηλεκτρικών μύλων και φοβάμαι πως τα 120-130€ είναι το κατώφλι εφ'όσον μιλάμε για καινούργιο, εκτός εάν σκέφτεσαι και την αγορά των μεταχειρισμένων...
Από 'κεί και πέρα και εφ'όσον είσαι διατεθειμένος να ανοίξεις λίγο περισσότερο το πορτοφόλι και να ανέβεις λίγο ακόμη όσον αφορά στο αποτέλεσμα, στην πρακτικότητα γενικά στην καθημερινή χρήση, μπορείς να δεις και τους Bezzera BB005, Eureka Mignon, Ascaso i-mini, Macap M2M κ.α. που συνήθως προτείνονται.
Πολύ πιθανόν να μου διαφεύγουν και άλλοι ακόμη καλύτεροι ή φθηνότεροι μύλοι, αλλά τα παραπάνω ίσως σε βοηθήσουν να αρχίσεις από κάπου.
Πάντως θα βοηθούσε αν έδινες κάποια παραπάνω στοιχεία σχετικά με τις απαιτήσεις σου και το ποσό που είσαι διατεθειμένος να δώσεις...
Graef CM800 https://www.skroutz.gr/s/3783724/Graef- ... raef+CM800
Επίσης υπάρχουν και οι: Baratza Encore, Lelit PL43MMI, Isomac Macinino, τους οποίους όμως βρίσκεις πιο εύκολα στο εξωτερικό.
Νομίζω πως αυτή είναι και η εισαγωγή στην κατηγορία των αξιοπρεπών ηλεκτρικών μύλων και φοβάμαι πως τα 120-130€ είναι το κατώφλι εφ'όσον μιλάμε για καινούργιο, εκτός εάν σκέφτεσαι και την αγορά των μεταχειρισμένων...
Από 'κεί και πέρα και εφ'όσον είσαι διατεθειμένος να ανοίξεις λίγο περισσότερο το πορτοφόλι και να ανέβεις λίγο ακόμη όσον αφορά στο αποτέλεσμα, στην πρακτικότητα γενικά στην καθημερινή χρήση, μπορείς να δεις και τους Bezzera BB005, Eureka Mignon, Ascaso i-mini, Macap M2M κ.α. που συνήθως προτείνονται.
Πολύ πιθανόν να μου διαφεύγουν και άλλοι ακόμη καλύτεροι ή φθηνότεροι μύλοι, αλλά τα παραπάνω ίσως σε βοηθήσουν να αρχίσεις από κάπου.
Πάντως θα βοηθούσε αν έδινες κάποια παραπάνω στοιχεία σχετικά με τις απαιτήσεις σου και το ποσό που είσαι διατεθειμένος να δώσεις...
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Φυσικά και όχι ο Hario έχει κανονικά μαχαίρια αυτός θα ήθελε αλλά δεν έχει μαχαίρια που κόβουν.
Αρκεί να δεις μια φωτογραφία τους στο Google για να καταλάβεις ότι είναι πεταμένα λεφτά.
Η φθηνότερη επιλογή είναι ο Graef όχι ο delonghi που είναι "μύλος" για τα Jumbo.
Αρκεί να δεις μια φωτογραφία τους στο Google για να καταλάβεις ότι είναι πεταμένα λεφτά.
Η φθηνότερη επιλογή είναι ο Graef όχι ο delonghi που είναι "μύλος" για τα Jumbo.
-
NiPi
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Mr Bean, Mokka, Cafeistas
Δε μας είπες και για τι είδους καφέ τον θέλεις. Για να έχεις hario skerton μάλλον τον θέλεις για καφέ φίλτρου. Ή θες να κόψεις και εσπρέσσο; Και αν ναι τι μηχανή έχεις;
-
agnooumenos
Espresso κοβω και εχω παρει μια lelit προσφατως
-
NiPi
Οι πιο δοκιμασμένοι και αξιόπιστοι entry-level μύλοι είναι η σειρά i2 της Ascaso (i-2, i-mini i2 και i-steel i-2), ο οποίοι απ'οτι βλέπω έχουν ακριβύνει λίγο το τελευταίο διάστημα (εγώ είχα πάρει τον δικό μου i-mini i-2 aluminium black ~€160 πρίν από 6 χρόνια). Αν θες να πας παρακάτω σε τιμή, υπάρχει η σειρά cm της Graef με πιο φτηνό τον cm702 (που είναι και ο πιο φτηνός μύλος που μπορείς να πάρεις για εσπρέσσο) και με πιο δημοφιλείς τους cm800 - cm802 καθώς προσφέρουν περισσότερες βαθμίδες άλεσης και μια σειρά άλλες ευκολίες και λειτουργίες.
Αν αρχίσεις να την ψάχνεις με τους καφέδες, θα θελήσεις να αναβαθμίσεις το μύλο σου πολύ σύντομα (ειδικά με τους Graef) καθώς ο μύλος παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο φλυτζάνι από τη μηχανή.
Μπορείς πάντα βέβαια να πάρεις και μεταχειρισμένο (βλ. αγγελίες στο φόρουμ) όπου στα χρληματα του ascaso μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλύτερο μύλο που θα τον κρατήσεις και περισσότερο καιρό βλ. mazzer)
Αν αρχίσεις να την ψάχνεις με τους καφέδες, θα θελήσεις να αναβαθμίσεις το μύλο σου πολύ σύντομα (ειδικά με τους Graef) καθώς ο μύλος παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο φλυτζάνι από τη μηχανή.
Μπορείς πάντα βέβαια να πάρεις και μεταχειρισμένο (βλ. αγγελίες στο φόρουμ) όπου στα χρληματα του ascaso μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλύτερο μύλο που θα τον κρατήσεις και περισσότερο καιρό βλ. mazzer)
-
agnooumenos
Καταλαβα,βρηκα καποιους μεταχειρισμενους,αυριο.θα σας τους γραψω αν εχετε αποψη και τους.γνωριζετε να με.βοηθησετε.ευχαριστω πολυ
-
agnooumenos
Βρήκα έναν k3 touch σε πολυ καλή κατάσταση και πολύ καλη τιμη?έχει κανείς άποψη?
-
NiPi
Δεν το έχω, αλλά θεωρείται αξιοπρεπής μύλος, νομίζω λίγο καλύτερος, από τον ascaso, οπότε αν τον έχεις βρει σε καλή τιμή θα σου έλεγα να τον πάρεις (καινούριος έχει 300+).
Αν έχεις λίγη υπομονή ρίξε μια ματιά και εδώ
viewtopic.php?f=6&t=1940&hilit=k3+touch
Αν έχεις λίγη υπομονή ρίξε μια ματιά και εδώ
viewtopic.php?f=6&t=1940&hilit=k3+touch
-
agnooumenos
βρήκα επίσης έναν wega max,ανάμεσα σε αυτούς τους δύο?
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Κοίτα για κάποιον χωρίς doser γιατί αργά ή γρήγορα θα ψάχνεις για μόντες για να το βγάλεις. Στόχευσε για όσο μεγαλύτερα μαχαίρια είτε επίπεδα είτε κωνικά και ειδικά για μεταχειρισμένους μύλους ρώτα/δες πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαχαίρια τους γιατί μπορεί να θέλουν αντικατάσταση και το τελικό κόστος να ανέβει.
Ο k3 είναι τίμιο μυλαράκι από πλευράς άλεσης, αλλά έχει θεματάκια με κατακράτηση, στατικό ηλεκτρισμό (σβόλιασμα) και είναι λίγο δύστροπος στο άνοιγμα για καθαρισμό.
Ο k3 είναι τίμιο μυλαράκι από πλευράς άλεσης, αλλά έχει θεματάκια με κατακράτηση, στατικό ηλεκτρισμό (σβόλιασμα) και είναι λίγο δύστροπος στο άνοιγμα για καθαρισμό.