Gaggia Carezza Deluxe :)
- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 69
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Graef CM800
- Οι καφέδες μου:: TAF Pianeta Blend
- Τοποθεσία: Αθήνα
Gaggia Carezza Deluxe :)
Χαιρετώ όλους. Είμαι ο Γιώργος και πίνω μόνο εσπρέσσο
Έχω στη κατοχή μου μια Gaggia Carezza Deluxe
Μεταλλικό Tamper
Μεταλλικά παγάκια
Ζυγαριά ακριβείας και ετοιμάζομαι για μόντες και πειράματα.
Προς το παρόν διαβάζω αρκετά θέματα και σύντομα λέω να αρχίσω να σας ζαλίζω
Έχω στη κατοχή μου μια Gaggia Carezza Deluxe
Μεταλλικό Tamper
Μεταλλικά παγάκια
Ζυγαριά ακριβείας και ετοιμάζομαι για μόντες και πειράματα.
Προς το παρόν διαβάζω αρκετά θέματα και σύντομα λέω να αρχίσω να σας ζαλίζω
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Gaggia Carezza Deluxe :)
Καλωσόρισες στην παρέα μας Γιώργο!
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Κάτοχος Gaggia Carezza Deluxe :)
Δυστυχώς Γιώργο δεν έχω κάποια εμπειρία από την Gaggia Carezza Deluxe! Σίγουρα δεν έχει προταθεί ποτέ ως αγορά σε αυτό το forum. Διάβασε τα γενικά περί espresso και δες τι μπορείς να κάνεις για καλύτερο αποτέλεσμα. Πάρε φρεσκοψημένο καφέ με ημερομηνία ψησίματος στη συσκευασία του και ένα οικονομικό (ανάλογα τα βαλάντια σου) μύλο,πχ Graef 702, και δες άμα βελτιώνεται το ρόφημα σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Κάτοχος Gaggia Carezza Deluxe :)
Υπάρχουν θέματα ή ποστς για τη συγκεκριμένη μηχανή. Επειδη δεν έχει αλλάξει κάτι στη μηχανή ,τα παλαιότερα πόστς είναι εξίσου επίκαιρα και σχετικά με τη μηχανή που εχεις στα χέρια σου.Πιστεύω οτι θα σε καλύψουν σε οτι χρειαστείς αλλά και αν κάτι άλλο θελήσεις ,εδώ είμαστε.
- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 69
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Graef CM800
- Οι καφέδες μου:: TAF Pianeta Blend
- Τοποθεσία: Αθήνα
Gaggia Carezza Deluxe :)
Προς το παρόν ξεκίνησα με τους 100% Arabica του CoffeeIsland Κολομβία και Αιθιοπία με κόψιμο στο 1.4. Παίζω από 16.5-17.5 γραμμάρια στο non pressurized καλαθάκι και με μια εκχύλιση κάπου στα 20-23 δευτερόλεπτα μου δίνει κάτι περισσότερο από 60gr στο φλυτζάνι. Βλέπω μια σταθερή (αλλά σχετικά γρήγορη) ροή χωρίς κοψίματα, μου αφήνει και ομοιόμορφο μπισκοτάκι αλλά νομίζω οτι η μηχανή δίνει πολλή πίεση και είναι κάπως νερουλός χωρίς πολλή κρέμα και με ελαφριές φουσκάλες. Θα δοκιμάσω και 1.2 κόψιμο όμως κάτι μου λέει οτι αν δε βρεθεί μανόμετρο να βγάλω σταθερά 9bar με τα έως 15 που δίνει η συγκεκριμένη δε μπορώ να ελπίζω για πολλά.Christos έγραψε: ↑Παρ Μάιος 31, 2019 1:49 amΔυστυχώς Γιώργο δεν έχω κάποια εμπειρία από την Gaggia Carezza Deluxe! Σίγουρα δεν έχει προταθεί ποτέ ως αγορά σε αυτό το forum. Διάβασε τα γενικά περί espresso και δες τι μπορείς να κάνεις για καλύτερο αποτέλεσμα. Πάρε φρεσκοψημένο καφέ με ημερομηνία ψησίματος στη συσκευασία του και ένα οικονομικό (ανάλογα τα βαλάντια σου) μύλο,πχ Graef 702, και δες άμα βελτιώνεται το ρόφημα σου.
με μια αναζήτηση που έκανα από χθες με λέξη κλειδί carezza μου βγαλε μόνο ένα. αν έχεις εύκαιρα μερικά λινκ θα ήταν ευπρόσδεκταRallakias έγραψε: ↑Παρ Μάιος 31, 2019 9:31 amΥπάρχουν θέματα ή ποστς για τη συγκεκριμένη μηχανή. Επειδη δεν έχει αλλάξει κάτι στη μηχανή ,τα παλαιότερα πόστς είναι εξίσου επίκαιρα και σχετικά με τη μηχανή που εχεις στα χέρια σου.Πιστεύω οτι θα σε καλύψουν σε οτι χρειαστείς αλλά και αν κάτι άλλο θελήσεις ,εδώ είμαστε.
Ευχαριστώ πολύ για την 1η κουβεντούλα
(σκέφτομαι και τη μόντα με το porta filter και την κατάργηση του μηχανισμού αλλά ακόμα το σκέφτομαι)
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Gaggia Carezza Deluxe :)
Καλησπέρα
Για αρχή θα πρέπει να κόψεις πιο ψιλά με στόχο να έχεις
50γρ ρόφημα σε 30 δευτερόλεπτα. Μετά από εκεί και πέρα πράττεις αναλόγως.
Τώρα η μηχανή σου από ότι βλεπω δεν έχει opv οπότε δεν θα μπορέσεις να ρυθμίσεις την πίεση της.
Δες ένα παλιότερο θέμα εδώ
viewtopic.php?f=4&t=5859&hilit=Gaggia+Carezza+Deluxe
Για αρχή θα πρέπει να κόψεις πιο ψιλά με στόχο να έχεις
50γρ ρόφημα σε 30 δευτερόλεπτα. Μετά από εκεί και πέρα πράττεις αναλόγως.
Τώρα η μηχανή σου από ότι βλεπω δεν έχει opv οπότε δεν θα μπορέσεις να ρυθμίσεις την πίεση της.
Δες ένα παλιότερο θέμα εδώ
viewtopic.php?f=4&t=5859&hilit=Gaggia+Carezza+Deluxe
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Gaggia Carezza Deluxe :)
Εκ πρώτης εμένα μου βγάζει 18 θέματα με τίτλο που περιέχει carezza.Ρίξε μια ματιά.
search.php?keywords=Carezza&terms=all&a ... F%83%CE%B7
Εκ δευτερης πώς αλέθεις χωρίς να εχεις μύλο?Τους λες και στον αλέθουν?Αυτό ειναι ο ορισμός του λάθους ,γιατι ο καφές κάθε μέρα που περνάει χρειαζεται και ψιλότερη άλεση για να δωσει σταθερη ροή.Εσυ με την ιδια άλεση θα εχεις ολο και χειροτερο αποτέλεσμα καθε μέρα που περνάει.
Κατα τρίτον ,τη μια λες οτι εχεις non pressurized καλαθάκι και την άλλη λες ''σκέφτομαι και τη μόντα με το porta filter και την κατάργηση του μηχανισμού''.Κατι εχεις μπερδέψει....
Τέταρτον ,δεν φταίει η αντλία της μηχανής που δίνει πολύ πίεση και δεν εχεις σωστό αποτέλεσμα ,φταίει οτι χρειάζεσαι πιο ψιλή άλεση για να περιορίσεις τη ροή του νερού.Αν δεν πάρεις μύλο ,σωστό καφέ δεν θα πιείς.
Πέμπτον και τελευταίο ,βάζεις 17γρ καφέ για να πάρεις 60γρ ρόφημα, σχεδόν 1:3,5 .Αυτό δεν ειναι εσπρέσσο ,είναι καφές φίλτρου.Στον ίδιο χρόνο θα έπρεπε να παίρνεις άντε μέχρι 35-40γρ ροφήματος ,οχι παραπάνω.Ξεκίνα το διάβασμα εδω μέσα γιατι σε βλέπω πελαγωμένο και καφέ σωστό δεν θα πιείς.
search.php?keywords=Carezza&terms=all&a ... F%83%CE%B7
Εκ δευτερης πώς αλέθεις χωρίς να εχεις μύλο?Τους λες και στον αλέθουν?Αυτό ειναι ο ορισμός του λάθους ,γιατι ο καφές κάθε μέρα που περνάει χρειαζεται και ψιλότερη άλεση για να δωσει σταθερη ροή.Εσυ με την ιδια άλεση θα εχεις ολο και χειροτερο αποτέλεσμα καθε μέρα που περνάει.
Κατα τρίτον ,τη μια λες οτι εχεις non pressurized καλαθάκι και την άλλη λες ''σκέφτομαι και τη μόντα με το porta filter και την κατάργηση του μηχανισμού''.Κατι εχεις μπερδέψει....
Τέταρτον ,δεν φταίει η αντλία της μηχανής που δίνει πολύ πίεση και δεν εχεις σωστό αποτέλεσμα ,φταίει οτι χρειάζεσαι πιο ψιλή άλεση για να περιορίσεις τη ροή του νερού.Αν δεν πάρεις μύλο ,σωστό καφέ δεν θα πιείς.
Πέμπτον και τελευταίο ,βάζεις 17γρ καφέ για να πάρεις 60γρ ρόφημα, σχεδόν 1:3,5 .Αυτό δεν ειναι εσπρέσσο ,είναι καφές φίλτρου.Στον ίδιο χρόνο θα έπρεπε να παίρνεις άντε μέχρι 35-40γρ ροφήματος ,οχι παραπάνω.Ξεκίνα το διάβασμα εδω μέσα γιατι σε βλέπω πελαγωμένο και καφέ σωστό δεν θα πιείς.
- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 69
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Graef CM800
- Οι καφέδες μου:: TAF Pianeta Blend
- Τοποθεσία: Αθήνα
Κάτοχος Gaggia Carezza Deluxe :)
Ξεκινάω διάβασμα και θα επανέλθω.
Σας αγαπάω ούλους
Σας αγαπάω ούλους
- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 69
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Graef CM800
- Οι καφέδες μου:: TAF Pianeta Blend
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Καλημέρα και επιστρέφω με κάποιες σκέψεις μετά από λίγο περισσότερο διάβασμα.
Καταρχάς από οικονομικής άποψης το μόνο έξοδο που προς το παρόν μπορεί να γίνει είναι η αγορά ενός μύλου μέχρι 100ευρώ. Διαβάζω πολλά για τον Graef 702. Μηχανή θα κρατήσω αυτή και θα προσπαθήσω να την βελτιώσω. Η μόντα με την κατάργηση του μηχανισμού είναι και αυτή στα σχέδια.
Επειδή είμαι πολύ νέος στο χώρο θα ήθελα καθοδήγηση στην ιεράρχηση των βημάτων.
Σήμερα θα πεταχτώ να πάρω καφεδάκι με άλεση στο 1.2
Να καταργήσω και το μηχανισμό στο porta filter πριν κάνω εκχύλιση ή να περιμένω και τον μύλο από Δευτέρα; Να προχωρήσω στην αγορά του 702 ή υπάρχει και εναλλακτική (μιας και απο ότι βλέπω είναι παλιό μοντέλο). Δεν έχω θέμα να κοιτάξω και λύσεις σε μεταχειρισμένο μύλο αρκεί να αξίζει το budget.
Δε ξέρω πόσο extreme επίπεδο μπορεί να φτάσω μιας και κόλλησε το μικρόβιο για σωστό εσπρεσάκι στο σπίτι αλλά για αρχή λέω να μάθω να φτιάχνω ένα αξιοπρεπές ποτήρι χωρίς να μπλέξω με πολλά.
Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι οτι υπάρχει χρόνος για μάθηση, και δεν έχω πρόβλημα να πειραματιστώ και να ανεβάζω με βιντεάκια τα αποτελέσματα
Καταρχάς από οικονομικής άποψης το μόνο έξοδο που προς το παρόν μπορεί να γίνει είναι η αγορά ενός μύλου μέχρι 100ευρώ. Διαβάζω πολλά για τον Graef 702. Μηχανή θα κρατήσω αυτή και θα προσπαθήσω να την βελτιώσω. Η μόντα με την κατάργηση του μηχανισμού είναι και αυτή στα σχέδια.
Επειδή είμαι πολύ νέος στο χώρο θα ήθελα καθοδήγηση στην ιεράρχηση των βημάτων.
Σήμερα θα πεταχτώ να πάρω καφεδάκι με άλεση στο 1.2
Να καταργήσω και το μηχανισμό στο porta filter πριν κάνω εκχύλιση ή να περιμένω και τον μύλο από Δευτέρα; Να προχωρήσω στην αγορά του 702 ή υπάρχει και εναλλακτική (μιας και απο ότι βλέπω είναι παλιό μοντέλο). Δεν έχω θέμα να κοιτάξω και λύσεις σε μεταχειρισμένο μύλο αρκεί να αξίζει το budget.
Δε ξέρω πόσο extreme επίπεδο μπορεί να φτάσω μιας και κόλλησε το μικρόβιο για σωστό εσπρεσάκι στο σπίτι αλλά για αρχή λέω να μάθω να φτιάχνω ένα αξιοπρεπές ποτήρι χωρίς να μπλέξω με πολλά.
Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι οτι υπάρχει χρόνος για μάθηση, και δεν έχω πρόβλημα να πειραματιστώ και να ανεβάζω με βιντεάκια τα αποτελέσματα