ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Αποσύρεις περίπου στους 55C γιατί τα θερμόμετρα αυτά έχουν αργή απόκριση και μέχρι να δείξουν τη σωστή θερμοκρασία περνάνε κρίσιμα δευτερόλεπτα.
Είναι όλο θέμα τεχνικής, μην αγχώνεσαι θέλει λίγο χρόνο και εξάσκηση. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για να μην πετάς γάλα είναι να δοκιμάσεις τη μέθοδο νεράκι και σαπούνι!
Είναι όλο θέμα τεχνικής, μην αγχώνεσαι θέλει λίγο χρόνο και εξάσκηση. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για να μην πετάς γάλα είναι να δοκιμάσεις τη μέθοδο νεράκι και σαπούνι!
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Καλημέρα Αποστόλη!Luckees έγραψε: ↑Παρ Μάιος 10, 2019 1:09 pmΑποσύρεις περίπου στους 55C γιατί τα θερμόμετρα αυτά έχουν αργή απόκριση και μέχρι να δείξουν τη σωστή θερμοκρασία περνάνε κρίσιμα δευτερόλεπτα.
Είναι όλο θέμα τεχνικής, μην αγχώνεσαι θέλει λίγο χρόνο και εξάσκηση. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για να μην πετάς γάλα είναι να δοκιμάσεις τη μέθοδο νεράκι και σαπούνι!
Μετά απο περαιτέρω πειράματα δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω σωστό αφρόγαλο. Σήμερα το πρωί νόμιζα εσφαλμένα οτι επιτέλους το πέτυχα αλλά τελικά χαμηλά στη motta ήταν αρκετά ρευστό αντί πηχτό. Το σκεύος το είχα κατάψυξη και νομίζω βοήθησε. Κάπου τώρα το χάνω, κάτι δεν κάνω σωστά αλλά πιστεύω πως είναι λεπτομέρεια και θα το βρώ. Προς το παρόν δεν με πειράζει να πετάω γάλα μέχρι να μάθω αλλά αν έχω καταλάβει καλά με την 500 motta θα πετάω πάντα γάλα. Έπρεπε να πάρω μικρότερο σκεύος αλλά δεν το ήξερα.
Τελικά το πρωι έφτιαξα και μια δεύτερη φορά αλλά ήταν όμοιο με το πρώτο. Υπάρχει απίστευτη επαναληψιμότητα στην λάθος τεχνική μου
Η συνταγή μου όσο αφορά το κομμάτι του espresso μόνο, ήταν η εξής και δεν ήταν στην τύχη (εκτός απο το κομμάτι του cooling flash που δεν το έχω βρει ακόμα πότε χρειάζεται και πόσο με αυτη τη μηχανή). 18,2 γρ Γουατεμάλα μου έδωσε 40 γρ ρόφημα σε 25 sec. Μετά έβαλα σ αυτό 90 γρ αφρόγαλα απ το γνωστό. Καλό ήταν σε γεύση. Το άρωμα του καφέ ήταν δυνατό αλλά απο εμφάνιση δεν έμοιαζε με capuccino. Τι αναλογίες αφρόγαλα έχει το Latte, capuccino και το άλλο με το λιγότερο γάλα που δεν θυμάμαι πως το λένε?
Σε ευχαριστώ
ΥΓ Σήμερα θα επισκεφτώ φίλο στο Coffee lab να δω πως το κάνει αυτός το αφρόγαλα
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Αν δεν το έχεις κάνει ήδη ρίξε μια ματιά στο manual που είχε μέσα η μηχανή. Στις σελίδες 39-41 θα βρεις σχετικά για αυτό που ψάχνεις, αλλά αξίζει να το διαβάσεις όλο γιατί έχει πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια.
Αν μπορεί κάποιος να είναι δίπλα σου και να σου δείξει, αυτό είναι το ιδανικό!
Αν μπορεί κάποιος να είναι δίπλα σου και να σου δείξει, αυτό είναι το ιδανικό!
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Βασίλη δενθελεις όλο το γάλα να γίνει αφρός /κρέμα/δεν ξέρω τι άλλο προσπαθείς..ο καπουτσίνο ειανι 1/3 καφές, 1/3 γάλα κ 1/3 αφρογαλα. Το γάλα φουσκώνει και όταν το ρίχνεις μέσα στο φλιτζάνι πρώτα από ψηλά και μετά από πιο χαμηλά, πέφτει μέσα στον καφέ πρώτα γάλα και μετά αφρογαλα. Πάντα θα πετάς γάλα στο τέλος , είναι αναπόφευκτο.
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Καλημέρα!Luckees έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 11, 2019 11:49 amΑν δεν το έχεις κάνει ήδη ρίξε μια ματιά στο manual που είχε μέσα η μηχανή. Στις σελίδες 39-41 θα βρεις σχετικά για αυτό που ψάχνεις, αλλά αξίζει να το διαβάσεις όλο γιατί έχει πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια.
Αν μπορεί κάποιος να είναι δίπλα σου και να σου δείξει, αυτό είναι το ιδανικό!
Ω μα ναι το είχα διαβάσει όλο όταν ήρθε η μηχανή αλλά θα το ξαναδώ με άλλο μάτι τωρα. Σε ευχαριστώ
Η motta 500αρα βάζει μέσα 200 γραμμάρια γάλα οπότε φουσκώνοντας αυτό παίρνει άλλα 40 γραμμάρια περίπου. Εμένα στο ρόφημα μου χρειάζονται 40 ή 50 γραμμάρια γάλα και 40 ή 50 αφρόγαλα.Nimrodel έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 11, 2019 8:45 pmΒασίλη δενθελεις όλο το γάλα να γίνει αφρός /κρέμα/δεν ξέρω τι άλλο προσπαθείς..ο καπουτσίνο ειανι 1/3 καφές, 1/3 γάλα κ 1/3 αφρογαλα. Το γάλα φουσκώνει και όταν το ρίχνεις μέσα στο φλιτζάνι πρώτα από ψηλά και μετά από πιο χαμηλά, πέφτει μέσα στον καφέ πρώτα γάλα και μετά αφρογαλα. Πάντα θα πετάς γάλα στο τέλος , είναι αναπόφευκτο.
Σ αυτή την περίπτωση επειδή φτιάχνω μόνο 1 φλιτζάνι θα πρέπει λοιπόν να πετάξω τα πρώτα 140 γρ γάλα και να αφήσω μέσα στη motta για το φλιτζάνι μου 80 ή 100 γραμμάρια από ότι μείνει.
Είναι σωστό έτσι που το σκεφτηκα;
Γιατι αν βάλω στο φλιτζάνι χωρίς να έχω πετάξει πρώτα, τότε σίγουρα τα πρώτα 100 γραμμάρια είναι γάλα και όχι αφρόγαλα .
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Πρέπει να πάρεις μια μοττα350γρ με την 500αρα δεν θα κανείς δουλειά για 1 φλυτζάνι καφέ. Θα παιδεύτεις θα πετάς γάλα και δουλειά δεν θα κανείς.
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Εντάξει παίδες!
Το πέτυχα επιτέλους! Τώρα το κάνω σωστά. Το λάθος μου ήταν ότι ήθελε ακόμα πιο ψηλά, πιο έξω στη στάθμη του γάλακτος το ακροφυσιο. Ίσα να μην βγαίνει έξω να πιτσιλήσει. Οπότε κάποια στιγμή ανεβαίνει η στάθμη τέρμα πάνω στη motta. Ή την οδηγείς εσύ ψηλά. Δεν είμαι ακόμα απόλυτα σίγουρος. Το σταματάω όταν η θερμοκρασία είναι στο 55 και το αφρογαλα βγαίνει νόστιμο. Χρησιμοποίησα Νουνού πλήρες. Στο Coffee Lab ο γνωστός μου χρησιμοποιεί ειδικό γάλα για αφρογαλα, δε θυμάμαι τη μάρκα.
Στα 40 γραμμάρια espresso μπαίνει σχεδον όλο το αφρογαλα στο φλιτζάνι το οποίο χωράει συνολικά 210 γρ περίπου. Η 500άρα φτιάχνει από 200 γάλα 220 σε αφρογαλα. Οπότε πετάω 50 γρ αφρογαλα. Αυτή η συνταγή μου αρέσει πολύ και εννοείται δεν θέλει ζάχαρη.
Άντε τώρα και στα freddo espresso και capuccino.
Θα σκεφτώ μήπως πάρω παρ όλα αυτά μια 350 motta.
Thanks guys.
Το πέτυχα επιτέλους! Τώρα το κάνω σωστά. Το λάθος μου ήταν ότι ήθελε ακόμα πιο ψηλά, πιο έξω στη στάθμη του γάλακτος το ακροφυσιο. Ίσα να μην βγαίνει έξω να πιτσιλήσει. Οπότε κάποια στιγμή ανεβαίνει η στάθμη τέρμα πάνω στη motta. Ή την οδηγείς εσύ ψηλά. Δεν είμαι ακόμα απόλυτα σίγουρος. Το σταματάω όταν η θερμοκρασία είναι στο 55 και το αφρογαλα βγαίνει νόστιμο. Χρησιμοποίησα Νουνού πλήρες. Στο Coffee Lab ο γνωστός μου χρησιμοποιεί ειδικό γάλα για αφρογαλα, δε θυμάμαι τη μάρκα.
Στα 40 γραμμάρια espresso μπαίνει σχεδον όλο το αφρογαλα στο φλιτζάνι το οποίο χωράει συνολικά 210 γρ περίπου. Η 500άρα φτιάχνει από 200 γάλα 220 σε αφρογαλα. Οπότε πετάω 50 γρ αφρογαλα. Αυτή η συνταγή μου αρέσει πολύ και εννοείται δεν θέλει ζάχαρη.
Άντε τώρα και στα freddo espresso και capuccino.
Θα σκεφτώ μήπως πάρω παρ όλα αυτά μια 350 motta.
Thanks guys.