ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Thanks Αποστόλη. Πολύ ωραίος!
Πήρα 500αρι Motta χωρίς να ξέρω αυτό με την ποσότητα.
Για 1 διπλο capuccino πόσα γραμμάρια γάλα βάζω minimum?
Δηλαδή μπορώ να βάλω μόνο 100 ή θέλει 200?
Πήρα και θερμομετρακι motta. Είναι πολύ όμορφο!
Πήρα 500αρι Motta χωρίς να ξέρω αυτό με την ποσότητα.
Για 1 διπλο capuccino πόσα γραμμάρια γάλα βάζω minimum?
Δηλαδή μπορώ να βάλω μόνο 100 ή θέλει 200?
Πήρα και θερμομετρακι motta. Είναι πολύ όμορφο!
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
To πόσα γραμμάρια θα βάλεις στον καφέ σου θα στο πει μόνο ο Βασίλης και οι γευστικοί του κάλυκες.
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Αποστόλη είμαι άσχετος αλλά μάλλον είναι φυσιολογικό!
Ψάχνω όλες τις δόσεις σε καφέ και σε αφρογαλα και έχω πελαγωσει. Όμως επειδή το έχω πάρει αρκετά σοβαρά πιστεύω κάποια στιγμή να φτιάξω το capuccino και το latte των ονείρων μου
Ψάχνω όλες τις δόσεις σε καφέ και σε αφρογαλα και έχω πελαγωσει. Όμως επειδή το έχω πάρει αρκετά σοβαρά πιστεύω κάποια στιγμή να φτιάξω το capuccino και το latte των ονείρων μου
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Είπες τη μαγική λέξη: "ψάχνω".
Από τη στιγμή που έχεις τον σωστό εξοπλισμό και ποιοτικό καφέ δοκιμάζεις κάθε πιθανή και απίθανη παραλλαγή μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Μην κολλάς σε αναλογίες, ονομασίες και ταμπέλες. Λίγη σημασία έχει να σου πει κάποιος οτι "πρέπει" να βάλεις τόσο γάλα για να λέγεται καπουτσίνο ή τόσο νερό για να λέγεται αμερικάνο. Είναι όλες τυποποιημένες συνταγές για να ξεκινήσεις από κάπου.
Κυρίως δώσε βάση στο να πετυχαίνεις τα επιμέρους τεχνικά βήματα και κάθε φορά άλλαζε μόνο μία παράμετρο.
Από τη στιγμή που έχεις τον σωστό εξοπλισμό και ποιοτικό καφέ δοκιμάζεις κάθε πιθανή και απίθανη παραλλαγή μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Μην κολλάς σε αναλογίες, ονομασίες και ταμπέλες. Λίγη σημασία έχει να σου πει κάποιος οτι "πρέπει" να βάλεις τόσο γάλα για να λέγεται καπουτσίνο ή τόσο νερό για να λέγεται αμερικάνο. Είναι όλες τυποποιημένες συνταγές για να ξεκινήσεις από κάπου.
Κυρίως δώσε βάση στο να πετυχαίνεις τα επιμέρους τεχνικά βήματα και κάθε φορά άλλαζε μόνο μία παράμετρο.
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Πιστεύω είμαι στο σωστό δρόμο.Luckees έγραψε: ↑Πέμ Μάιος 09, 2019 3:36 pmΕίπες τη μαγική λέξη: "ψάχνω".
Από τη στιγμή που έχεις τον σωστό εξοπλισμό και ποιοτικό καφέ δοκιμάζεις κάθε πιθανή και απίθανη παραλλαγή μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Μην κολλάς σε αναλογίες, ονομασίες και ταμπέλες. Λίγη σημασία έχει να σου πει κάποιος οτι "πρέπει" να βάλεις τόσο γάλα για να λέγεται καπουτσίνο ή τόσο νερό για να λέγεται αμερικάνο. Είναι όλες τυποποιημένες συνταγές για να ξεκινήσεις από κάπου.
Κυρίως δώσε βάση στο να πετυχαίνεις τα επιμέρους τεχνικά βήματα και κάθε φορά άλλαζε μόνο μία παράμετρο.
Ξυπνάω νωρίτερα το πρωι για να πάρω μαζί μου στη δουλειά capuccino (ή έστω αυτό που φτιάχνω)
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Βασίλη ποσες τρυπουλες έχει μπροστά το ακροφύσιο σου?
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Επειδή η μηχανή σου έχει πολύ δυνατό ατμό ούτως ή άλλως, καλύτερα πάρε ένα ακροφύσιο με μονή τρυπούλα. Θα κάνεις πιο πολλή ώρα να φτιάξεις αφρόγαλο και δεν θα σου καίγεται το γάλα. Δες και τα βίντεο που σου έβαλε η Σταυριάνα, μην φοβάσαι να ανοίξεις τη στρόφιγγα του ατμού (μην την ανοίγεις δλδ σιγά σιγά), παγωμένη γαλατιέρα (από την κατάψυξη), κρύο γάλα (όλα αυτά σου δίνουν έξτρα χρόνο) και βάζεις το ακροφύσιο μέσα στη γαλατιέρα (να μην ακουμπάει στον πάτο), ανοίγεις τη στρόφιγγα και κατεβάζεις τη γαλατιέρα ώστε να ακούγεται αυτό το φστ φστ (δες το βίντεο της Σταυριάνας) μέχρι να φουσκώσει ικανοποιητικά. Υπολόγισε ότι αυτό θέλεις να έχει γίνει πριν φτάσει το γάλα σου 55 βαθμούς περίπου γιατί μετά θέλεις να κατεβάσεις και λίγο το ακροφύσιο και να συνεχίσεις το στροβιλισμό και μέσα στο γάλα για λιγάαακι ακόμη. Στους 55 περίπου βαθμούς κλείνεις τη στρόφιγγα και βγάζεις τη μόττα. Θέλουμε όσο το δυνατόν λιγότερες φουσκάλες, χτυπάς λοιπόν τη μόττα στο τραπέζι και στριφογυρίζεις μέχρι να δεις να γυαλίζει. Και έτοιμος. Είναι πολύυυυ πιο εύκολο απ' όσο ακούγεται, δες λίγα βιντεάκια και, αν έχεις κάποιον που ξέρει να φτιάχνει κοντά σου, πήγαινε να δεις πως γίνεται.
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Είναι μέχρι να το βρω μάλλον. Το πρωί το σταμάτησα στους 55 και μετά από λίγο πήγε μόνο του στους 60 κάτι. Άρχισε βέβαια να με καίει από τους 50Nimrodel έγραψε: ↑Παρ Μάιος 10, 2019 9:11 amΕπειδή η μηχανή σου έχει πολύ δυνατό ατμό ούτως ή άλλως, καλύτερα πάρε ένα ακροφύσιο με μονή τρυπούλα. Θα κάνεις πιο πολλή ώρα να φτιάξεις αφρόγαλο και δεν θα σου καίγεται το γάλα. Δες και τα βίντεο που σου έβαλε η Σταυριάνα, μην φοβάσαι να ανοίξεις τη στρόφιγγα του ατμού (μην την ανοίγεις δλδ σιγά σιγά), παγωμένη γαλατιέρα (από την κατάψυξη), κρύο γάλα (όλα αυτά σου δίνουν έξτρα χρόνο) και βάζεις το ακροφύσιο μέσα στη γαλατιέρα (να μην ακουμπάει στον πάτο), ανοίγεις τη στρόφιγγα και κατεβάζεις τη γαλατιέρα ώστε να ακούγεται αυτό το φστ φστ (δες το βίντεο της Σταυριάνας) μέχρι να φουσκώσει ικανοποιητικά. Υπολόγισε ότι αυτό θέλεις να έχει γίνει πριν φτάσει το γάλα σου 55 βαθμούς περίπου γιατί μετά θέλεις να κατεβάσεις και λίγο το ακροφύσιο και να συνεχίσεις το στροβιλισμό και μέσα στο γάλα για λιγάαακι ακόμη. Στους 55 περίπου βαθμούς κλείνεις τη στρόφιγγα και βγάζεις τη μόττα. Θέλουμε όσο το δυνατόν λιγότερες φουσκάλες, χτυπάς λοιπόν τη μόττα στο τραπέζι και στριφογυρίζεις μέχρι να δεις να γυαλίζει. Και έτοιμος. Είναι πολύυυυ πιο εύκολο απ' όσο ακούγεται, δες λίγα βιντεάκια και, αν έχεις κάποιον που ξέρει να φτιάχνει κοντά σου, πήγαινε να δεις πως γίνεται.
Θα βάλω τη γαλατιέρα στην κατάψυξη και επίσης θα ανοίγω τη στρόφιγγα αφού χωθεί το wand μέσα. Αυτά δεν τα έκανα.
Επίσης να πω ότι σε αυτό το στάδιο τα πάω μια χαρά με την κατανομή και το πάτημα. Και με τη εκχύλιση εφ όσον έμαθα να δουλεύω το μύλο.
Αν δεν πετύχει συντομα, τότε θα επισκεπτώ φίλο που εχει Coffee Lab να μου δείξει.
Σε ευχαριστώ