Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
-
nick_reth
- Δημοσιεύσεις: 82
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
- Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Δημοσίευση
από nick_reth » Πέμ Ιαν 03, 2019 9:51 pm
nikaragian έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 03, 2019 8:37 pm
Διάβασα τα σχόλια των προηγούμενων συμφορουμιτων και σας ευχαριστω πολύ. Ειμαι και εγω στην αναζήτηση ενος μύλου της προκοπης και με βοηθήσατε να καταληξω στον Graef 702 απο baristatools. Μια ερωτηση εχω:
Τα μεταφορικα ειναι δωρεαν απο 89 ευρω και ανω. Τι κανατε; Πηρατε και κατι ακομα για να σας ερθει δωρεαν ή παιζει κατι αλλο;
Τα μεταφορικά είναι αστεία, 2 € αν θυμάμαι καλά. Είναι πάντως πολύ εξυπηρετικοί πραγματικά.
Ο μύλος είναι πρώτος ιδίως για τα λεφτά του. Αν κάνεις αυτο με τις σταγόνες νερού είναι άπαιχτος! Ουτε καθάρισμα δεν θέλει. Οσο καφέ ζυγιάζω τόσο βγάζω με την άλεση. Μονο προσοχή στο καλαθάκι οταν το βάζεις. Πρέπει οταν το τραβάς μετα που θα κουμπώσει το δοχείο να μην φεύγει, αλλιώς δεν αλέθει. Είναι πάντως πανεύκολο να το βάλεις όπως και να το βγάλεις.
Οτι χρειαστείς εδώ είμαι.
-
nikaragian
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 30, 2018 7:51 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia coffee Deluxe
- 2η Μηχανή:: Rowenta Perfecto
- Μύλος:: Graef 702
- 2ος Μύλος:: Gaggia
Δημοσίευση
από nikaragian » Παρ Ιαν 04, 2019 3:19 pm
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο, μια ακομα ερωτηση:
Δεν εχω καταλαβει καλα αλλα εννοεις οτι στο καλαθι του καφε στο πανω μερος του μυλου πρεπει να βαζουμε μονο όσο καφε θα αλλεσουμε ή οχι;
Το ρωταω γιατι λες οτι οσο καφε βαζεις τοσο καφε αλεσμενο περνεις
-
nick_reth
- Δημοσιεύσεις: 82
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
- Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Δημοσίευση
από nick_reth » Παρ Ιαν 04, 2019 7:21 pm
nikaragian έγραψε: ↑Παρ Ιαν 04, 2019 3:19 pm
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο, μια ακομα ερωτηση:
Δεν εχω καταλαβει καλα αλλα εννοεις οτι στο καλαθι του καφε στο πανω μερος του μυλου πρεπει να βαζουμε μονο όσο καφε θα αλλεσουμε ή οχι;
Το ρωταω γιατι λες οτι οσο καφε βαζεις τοσο καφε αλεσμενο περνεις
Ακριβώς έτσι. Ο καφές οσο εκτίθεται στον αέρα μπαγιατεύει, χάνει τα συστατικα και τα αρώματα του. Αν γεμίσεις το δοχείο του μύλου θα τον έχεις εκεί κάποιες μέρες. Δεν έχει νόημα να τον έχεις εκεί στο φως και στον αέρα. Βάζεις όσο χρειάζεσαι και αλέθεις. Ετσι ελέγχεις και αν κάνει κατακράτηση αλεσμένου καφέ και πόσο. Αν αφησεις αλεσμένο καφέ στο μύλο και μένει εκεί για μέρες φαντάζεσαι ποσο υποβαθμίζεται το αποτέλεσμα καθε φορα που αλέθεις. Γι΄αυτο παίρνομε μύλους, για να έχομε πάντα φρεσκοαλεσμένο καφέ, αλλιώς θα αγοράζαμε απο καφεκοπτεία έτοιμο, αλεσμένο για μια βδομάδα.Καλη συνέχεια.
-
kmgalanakis
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am
Δημοσίευση
από kmgalanakis » Τρί Φεβ 12, 2019 11:20 am
Καλημέρα.
Πρόσφατος κάτοχος μιας Lelit PL41em. Γλυκοκοιτάζω αυτό το μύλο που απ' ότι διαβάζω είναι αξιοπρεπέστατος. Θα δω τρομερή διαφορά αν πάω σε κάποιο μοντέλο Graef;
Επίσης με αυτές τις ροδέλες τι παίζει; Όσες ροδέλες βάλουμε γίνεται πιο λεπτό το άλεσμα; Είναι εύκολη η τοποθέτησή τους; Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στο μύλο;
Ευχαριστώ.
-
Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Δημοσίευση
από Luckees » Τρί Φεβ 12, 2019 12:52 pm
Διαφορά σε σχέση με τι;
Η ροδέλα λειτουργεί σαν αποστάτης, ώστε να φέρεις πιο κοντά το ένα μαχαίρι στο άλλο και να έχεις τη δυνατότητα πιο ψιλής άλεσης. Για την τοποθέτηση δες τις οδηγίες
εδώ.
-
kmgalanakis
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am
Δημοσίευση
από kmgalanakis » Τρί Φεβ 12, 2019 1:05 pm
Luckees έγραψε: ↑Τρί Φεβ 12, 2019 12:52 pm
Διαφορά σε σχέση με τι;
Η ροδέλα λειτουργεί σαν αποστάτης, ώστε να φέρεις πιο κοντά το ένα μαχαίρι στο άλλο και να έχεις τη δυνατότητα πιο ψιλής άλεσης. Για την τοποθέτηση δες τις οδηγίες
εδώ.
Το έγραψα λάθος και μετά δε μπορούσα να το διορθώσω. Εννούσα αν θα δω τρομερή διαφορά αν αντί για τον εν λόγω μοντέλο πάω σε κάποιο ανώτερο μοντέλο CM800, CM802;
Ευχαριστώ
-
Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Δημοσίευση
από Luckees » Τρί Φεβ 12, 2019 1:27 pm
Ο 800σάρης έχει περισσότερα βήματα (40 αντί 20) και μεγαλύτερο hopper. Είναι entry μύλοι που τους εμπιστεύονται πολλοί χρήστες στο ξεκίνημα οπότε αν κάνεις ένα search θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
-
nick_reth
- Δημοσιεύσεις: 82
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
- Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Δημοσίευση
από nick_reth » Τρί Φεβ 12, 2019 7:45 pm
kmgalanakis έγραψε: ↑Τρί Φεβ 12, 2019 1:05 pm
Luckees έγραψε: ↑Τρί Φεβ 12, 2019 12:52 pm
Διαφορά σε σχέση με τι;
Η ροδέλα λειτουργεί σαν αποστάτης, ώστε να φέρεις πιο κοντά το ένα μαχαίρι στο άλλο και να έχεις τη δυνατότητα πιο ψιλής άλεσης. Για την τοποθέτηση δες τις οδηγίες
εδώ.
Το έγραψα λάθος και μετά δε μπορούσα να το διορθώσω. Εννούσα αν θα δω τρομερή διαφορά αν αντί για τον εν λόγω μοντέλο πάω σε κάποιο ανώτερο μοντέλο CM800, CM802;
Ευχαριστώ
Καλησπέρα.
Κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται να βάλεις μια ακόμη ροδέλα.
Εγώ αλέθω στο 4-5 όπως τον αγόρασα και είναι αρκετά ψιλοκομμένος ο καφές.
Ο μύλος είναι σούπερ για λεφτά του.
-
nikaragian
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 30, 2018 7:51 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia coffee Deluxe
- 2η Μηχανή:: Rowenta Perfecto
- Μύλος:: Graef 702
- 2ος Μύλος:: Gaggia
Δημοσίευση
από nikaragian » Τετ Μάιος 01, 2019 2:02 pm
Προσπαθησα να δω την τοποθετηση της εξτρα ροδελας στο παρακατω βιντεακι
https://www.youtube.com/watch?v=g5f3Dfa7ZD4
αλλα νομιζω οτι η κυρια προχωραει και λυνει ολο το πανω μερος του μυλου. Εχω την εντυπωση οτι για την τοποθετηση της ροδελας πρεπει να φτασω μεχρι την εξαγωγη του κατω μαχαιριου (0:55 στο βιντεο) αλλά δεν ειμαι σιγουρος. Μηπως καποιος φιλος θα μπορουσε να μου το επιβεβαιωσει;
Και μια ακομα ερωτηση:
Με την gaggia deluxe που εχω και χωρις την τοποθετηση καποιας ροδελας, εχω φτασει να κοβω στο 1 με 2. Πιστευετε οτι η τοποθετηση μιας τουλαχιστον ροδελας ειναι επιβεβλημενη και αν ναι, που περιπου πρεπει να παει το επιπεδο κοπης;
Ευχαριστω πολυ
-
Gtakis
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 03, 2018 12:21 pm
Δημοσίευση
από Gtakis » Πέμ Μάιος 09, 2019 10:33 am
Καλησπέρα στην παρέα.
Θέλω μια βοήθεια σχετικά με το μύλο,τον έχω γύρω στους έξι μήνες και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον καφέ που πίνω μιας και μετά από πειραματισμό και με καφέ espresso Jacobs έχουμε καταλήξει να πίνουμε πάνω παραπάνω από αξιοπρεπέστατο καφέ,η ρύθμιση που χρησιμοποιώ είναι στο 2 και το χειμώνα έπαιζα και στο 3 ίσως λόγω περισσότερης υγρασίας.
Το θέμα είναι ότι χθες κι ενώ πήγε να κόψει καφέ η γυναίκα άκουσε ένα κρακ και μετά ο μύλος έκοβε χοντροκομμένο καφε λες και το είχες στο 15 ακόμα και στο 1 που δοκίμασα σήμερα κόβει πολύ χοντρό καφέ με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις εκχύλιση μετά με τίποτα.....τον καθάρισα αλλά δεν είδα κάτι μέσα που να δικαιολογεί τέτοιο πρόβλημα,ούτε σπάσιμο ούτε τίποτα,μήπως να πειραματιστώ με τις ροδελες;αυτή τη στιγμή έχει δύο βαλμενες κάτω από την βίδα, κάποια ιδέα για το τι πρέπει να κάνω όριο το στείλω στο service; όχι τίποτα άλλο αλλά μου είπαν ότι θα κάνει δύο εβδομάδες να το φτιάξουν γιατί ο τεχνικός θα λείπει στο εξωτερικό την άλλη εβδομάδα...και ποιος αντέχει χωρίς καφέ;;;;;