ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Σ' έχω κάψει ..χαχαχαχαχα
Αρχίζω και νιώθω άσχημα. Ειανι σίτα που μπαίνει πάνω στο γκρουπ. Να κοιτάξεις όμως ποια ταιριάζει στη μηχανή σου. Ψαξτο λίγο
Αρχίζω και νιώθω άσχημα. Ειανι σίτα που μπαίνει πάνω στο γκρουπ. Να κοιτάξεις όμως ποια ταιριάζει στη μηχανή σου. Ψαξτο λίγο
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Ναι είναι ...να τον χαρείς!
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Εγώ τον αφήνω στην πριζα. Έχω βάλει όμως πρίζα που ανοιγει μόνη της το πρωί και κλείνει το βράδυ.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Τώρα που γυρίζει Βασίλη, πάρε και μια πρίζα με χρονοδιακόπτη/wifi να ανοίγει η μηχανή και να τη βρίσκεις έτοιμη, γιατί θέλει τουλάχιστον μισή ώρα προθέρμανση.
Έχεις καταλάβει οτι όσο συνεχίζεται αυτό το thread τόσο θα ελαφραίνει το πορτοφόλι σου έτσι;..
Έχεις καταλάβει οτι όσο συνεχίζεται αυτό το thread τόσο θα ελαφραίνει το πορτοφόλι σου έτσι;..
-
- Δημοσιεύσεις: 105
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 20, 2018 8:26 am
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Isomac Zaffiro
- 2η Μηχανή:: V60
- Μύλος:: Graef CM800
- Οι καφέδες μου:: Κολομβίες
- Τοποθεσία: Δραμα
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Το πολύμπριζο με το χρονοδιακόπτη το σκέφτομαι
Προς το παρόν φτιάχνω καφέ το μεσημέρι και το βράδυ, οπότε ανάβω τη μηχανή 30 - 45 λεπτά πριν, χωρίς να το χρειάζομαι.
Εξαρτάται πως θα μπει το espressaki στη ζωή μου. Το πρωί πίνω καταπληκτικό Τούρκικο
Προς το παρόν φτιάχνω καφέ το μεσημέρι και το βράδυ, οπότε ανάβω τη μηχανή 30 - 45 λεπτά πριν, χωρίς να το χρειάζομαι.
Εξαρτάται πως θα μπει το espressaki στη ζωή μου. Το πρωί πίνω καταπληκτικό Τούρκικο
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: ECM S-Automatic 64 vs Mazzer Mini Elektronic A vs R.Fausto
Βλέπω άρχισες να ασχολείσαι και με το γάλα οπότε...βάλε κυρ Στέφανε και μια μικρή γαλατιέρα και ένα θερμόμετρο! Θα το κάψουμε κυρ Στέφανε!
Το θερμόμετρο το χρειάζεσαι για να φτάνεις στην ιδανική θερμοκρασία 60C ~65C όπου το γάλα δίνει μια φυσική γλυκύτητα γιατί αν σου ξεφύγει παραπάνω αρχίζει να πικρίζει.
Όλα αυτά είναι γκατζετάκια που βοηθάνε στην αρχή, αλλά αν νομίζεις οτι είναι περιττά μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά. Εναλλακτικά δοκίμασε να κάνεις γάλα σε ένα μπρίκι που κάνουμε ελληνικό, έτσι ώστε να μένει αρκετός ελεύθερος χώρος όταν θα γεμίσεις 100-120ml. Με το ένα χέρι θα χουφτώσεις το μπρίκι ώστε να νοιώθεις τη θερμοκρασία όταν ανεβαίνει και όταν αυτή δεν θα είναι ανεκτή στο χέρι σου τότε αποσύρεις.
Πέρα από την πλάκα όταν θες μικρή δόση δεν μπορείς να φουσκώσεις γάλα μέσα σε τεράστιο δοχείο, χρειάζεται το γάλα να έχει κάποιο βάθος για να κάνει εσωτερικούς στροβιλισμούς. Ούτε φυσικά είναι σωστό να κάνεις παραπάνω ποσότητα και να την πετάς. Το θερμόμετρο το χρειάζεσαι για να φτάνεις στην ιδανική θερμοκρασία 60C ~65C όπου το γάλα δίνει μια φυσική γλυκύτητα γιατί αν σου ξεφύγει παραπάνω αρχίζει να πικρίζει.
Όλα αυτά είναι γκατζετάκια που βοηθάνε στην αρχή, αλλά αν νομίζεις οτι είναι περιττά μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά. Εναλλακτικά δοκίμασε να κάνεις γάλα σε ένα μπρίκι που κάνουμε ελληνικό, έτσι ώστε να μένει αρκετός ελεύθερος χώρος όταν θα γεμίσεις 100-120ml. Με το ένα χέρι θα χουφτώσεις το μπρίκι ώστε να νοιώθεις τη θερμοκρασία όταν ανεβαίνει και όταν αυτή δεν θα είναι ανεκτή στο χέρι σου τότε αποσύρεις.